Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto působivém filmu se idealistický profesor (Robert Redford) pokouší přesvědčit svého studenta (Andrew Garfield), aby v životě udělal něco důležitého, zatímco charismatický senátor (Tom Cruise) ve Washingtonu vysvětluje pochybující televizní reportérce (Meryl Streepová) novou válečnou strategii na Středním východě. Ve stejnou dobu se na druhém konci světa v Afghánistánu dva profesorovi bývalí studenti (Derek Luke a Michael Peña) ocitají za nepřátelskou linií a bojují tu nejen za svobodu, ale hlavně o své holé životy. Napětí roste a tito tři Američané si začnou navzájem měnit své životy zcela nepředstavitelným způsobem. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (279)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Řeknu Vám o novém plánu, jak řešit situaci v Afghánistánu. O plánu, který povede k vítězství ve válce a opětovném získání srdcí obyčejných lidí .... Jaký je rozdíl mezi politikem, z jehož slov není ,,cítit srdce“ a novinářem, který má zajistit podporu veřejnosti? Nakonec stejně skáče, jak oni pískají ten poslední – voják v poli. Ten, který to jediný zřejmě myslel DOOPRAVDY, který se chtěl pokusit změnit poměry v zemi a šel za ni bojovat. 80 minut politických a intelektuálních debat, prokládaných úryvky z Afghánistánu. Dobře se na to dívá, dobře se to poslouchá, ale když je konec.... jako by mi chybělo ještě 10 minut. Jakoby nebylo řečeno TO NEJDŮLEŽITĚJŠÍ! Jako by.... asi jako politikův projev. Třeba to byl záměr, protože ono vyřčené ,,NEPŘÍTEL NÁM DAL LEKCI, ALE MY SE ZE SVÝCH CHYB POUČÍME“ nemusí nikdy skončit! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci se stát prezidentem. 2.) Chci vidět novýho Spidermana. 3.) Rád se účastním debat na téma: Národní hrdost a válka. 4.) Jsem fanda filmů s R.Redfordem, M.Streep nebo T.Cruisem. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Povedený film o hodnotách každého z nás v dnešní době. Je to vlastně taková sonda do našich duší. Je zkrátka vidět,že dnešní člověk opravdu prostě líný. Robert Redford zde představil vyšperkované dialogy, které ani chvilku nenudí,samozřejmě pomáhá přesunování děje každou chvíli na jednu z několika ústředních postav. Každá postava je zahrána s chutí a velmi věrohodně. Cruise jako senátor je patřičně slizký a populistický. Streep jako novinářka zkušená a chvílemi až dotěrná. Redford v roli učitele je lahůdka. A nakonec opravdoví hrdinové v boji, kteří si zaslouží obdiv každého z nás co si doma raději pustíme film než abychom se někam trmáceli bojovat za naše ideály. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ve lví kůži odění zbabělí oslové a hrdinní beránci se silou lvů. Despekt mezi osly a hyenami, co je ve skutečnosti symbiózou a pardál, co chce po lvíčatech, aby v sobě našla opravdovou sílu krále zvířat.. Redfordova politicky-společenská ZOO s něčím objevným nebo kontroverzním nepřišla, i když se k tomu prostor nabízel. Škoda, příště zkus své myšlenky zakřičet hlasitěji, Roberte.. Pak se třeba nestane, že když se podívám z jakéhokoliv úhlu na světového policajta s nejdelším a nejtvrdším pendrekem v análním otvoru teroristického Zla, výsledek je vždycky stejný. Ať to stojí cokoliv, Bůh nám žehnej a nechť bílé pomníky na vojenských hřbitovech lícují.. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Tři jednoduché dialogy stačí Redfordovi k tomu, aby do nás 90 minut hustil více či méně pravdivé názory na politiku a život. Neříkám, že jsem mu to sežral, jenom říkám, že jsem se nestihl nudit a nadávat celou stopáž na vykonstruovanost. Kdyby nebylo patetických momentů jako zvážnění hudby při první zmíňce o jedenáctém září nebo zavěrečné "hrobové poetiky", mohl to být konečně přesvědčivý politický snímek. Takhle je to za rozporuplných 70%. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Hernajs, z tohohle filmu jsem byl zatraceně spokojej. Žádné moralizování, až překvapivě chytrý scénář, ve kterém dialogy nepůsobí vykonstruovaně a sedí k postavám. Opravdu výborně je napsaný Cruisův senátor Irving. Když mluví užívá obraty a způsob argumentace, jaké skutečně politici užívají (připoměl mi takového 10x chytřejšího Topolánka - zdravím Civala, ani já se tomu nevyhnul :)). Když obhajuje politickou linii, vybavuje se mi téma pro naši republiku značně aktuální. Zároveň oceňuju, že divák má možnost pochopení pozice, ve které se nachází. On (a jeho prezident), když už se dostal svými tahy tam, kde je, si skutečně nemůže dovolit prohrát a musí pokračovat za každou cenu. I rozhovor proferora se studentem není překvapivě prázdné mentorství, ale úvaha o vztahu občana k politice. Příběh dvou vojáků bojujících po vzoru občanů řeckých měst kromě Talibanu boj o vlastní zapojení se je sice trochu schématický, vůbec to ale nevadí. Záběr filmu tedy jde daleko hlouběji, než jen současná geopoliticá situace. Neměl by uniknout nikomu, kdo se zabývá úvahami občan - společnost - stát. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Film se stal v kariéře Toma Cruise druhým nejméně ziskovým filmem, kdy v USA totálně propadl a zisk přišel až po promítáních ve světě. (Rafik)
  • Hrdinové a zbabělci jsou první film, který Tom Cruise produkoval ze své zbrusu nové pozice šéfa kdysi slavného studia United Artists. (Siriuss)
  • Podle komentáře Roberta Redforda byly do filmu přidány dvě scény, které se původně nevyskytovaly ve scénáři. První se týká prokládání scén mezi vojáky na zemi a taktickým velením celé akce, kdy části odehrávající se ve stanu nebyly součástí scénáře. Druhým příkladem je scéna, kdy novinářka nastupuje do taxíku a projíždí v něm kolem amerických národních symbolů ve Washingtonu, taktéž tato sekvence se ve scénáři nenacházela. (Tarmenel)

Související novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (více)

Reklama

Reklama