Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Britský režisér John Maybury (LÁSKA PROKLETÁ, SVĚRACÍ KAZAJKA) do svého nového snímku obsadil hereckou hvězdu Keiru Knightley, jejíž matka, Sharman MacDonald, je autorkou původní divadelní hry i scénáře. Příběh popisuje vztah známého waleského básníka Dylana Thomase (Matthew Rhys) se dvěma ženami - jeho maželkou Caitlin (Sienna Miller) a přítelkyní z dětství Verou Phillips (Keira Knightley), jejíž osud se však pojí s jiným mužem, Williamem Killickem (Cillian Murphy). Obě ženy jsou nespoutané, obě jsou okouzlující a obě po něm touží. Pro kterou z nich se rozhodne? (jjituska)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (131)

Petrasuvicka 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku za kladnou postavu té jedné kostřičky z čápa. Jinak příběh plný idiocie, rádoby "poetických a intelektuálních" žvástů, které by zajímaly leda tak mého učitele češtiny, šílených postav, z nichž většina absolutně nemá tušení, co vlastně chtějí. Vera sice něco tvrdí, ale absolutně se podle toho nechová. Dylan se ukázal býti totálním kryplem, který zamořuje film i mou diváckou náladu. Pak se dvě kostry z čápa vezmou, odjedou pryč a pravděpodobně žijí šíleně až do smrti na strmém útesu kdesi v zapadákově na konci Walesu. Příšerně roztahaná, nudná debilita, která se sice tváří, že je dojemným romantickým příběhem ze druhé světové války. Pravdou je, že druhá světová se odehrávala na pozadí, jakože... jen tak mimochodem, byla válka. Fakt díky za ztrátu dvou hodin mého života. ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Já teda nevim, ale Na hraně lásky mi příliš nesedlo. Ucházející Keira Knightley v roli Very, která neví co nebo koho vlastně chce a dělá jedno prapodivné rozhodnutí za druhým...no nejen ona, všichni se chovají nějak zvláštně, krom Williama (Cillian Murphy), jehož pohnutky plně chápu. Mizerný děj se vzpamatuje z kómatu někdy 30 minut před koncem a zachraňuje tu více než hodinu trvající nudu předtím. No jo no, další zmršený námět obalený pozlátkem zvučných jmen a výborné výpravy. Určitě zklamání. 40% ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Běžné téma trojúhelníku v lásce. Dvě ženy milují jednoho muže, tento muž (ačkoliv je ženat) miluje sobecky jinou ženu, na kterou má jistou choulostivou vzpomínku z mládí. Obě ženy se přátelí, ale má to své hranice, protože každá nejlepší kamarádka je obvykle i nejlepší milenkou (jiného) manžela. Zkrátka : ve vyhrocené situaci se pozná charakter svůdníka, který sobecky lže u soudu jen, aby zpřetrhal rodinné svazky a vztah své bývalé milenky ke svému manželovi a dítěti. Nic převratného, dá se na to koukat, ale já jsem se nudila. Filmy tohoto typu nemám ráda a nesnáším falešné kamarádství a už vůbec ne lidi s charakterem, jaký nám tento film ukazuje. ()

Kate... 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy z této doby, avšak nijak veselé. Ale vždycky se nějak nechám strhnout tou atmosférou - anglické uličky, vesnice, natočené vlasy, celé zahalené do kouře z cigaret, rudé rty, následný zářivý široký úsměv, který toho mnoho skrývá. (A že jim to slušelo). Složité mezilidské vztahy. Nekončí dilema, kterému přispívá obtížná válečná situace. Vše míří do temné propasti, kde se prvně pátrá a pak už jen čeká na nějaký aspoň tenký proud světla. A přece ho tam našli. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

U TEOL jsem vazne trpel. Silena nuda a vsichni 4 herci jsou neskutecne nesympaticti, otravni, hnusni a s prisernym anglickym prizvukem. Jedine co za to stoji jsou obcasne stylove zabery. Abych byl IN, budu to porovnavat s Atonement - 2 tematicky, casove i vizualne podobne filmy se stejnou hlavni hereckou, ktere odlisuje jediny rozdil - Atonement je vyborny film, The Edge Of Love je shit. Bohuzel to nezachranuje ani Angelo Badalamenti, jehoz soundtrack se na Daria Marianelliho vubec nehrabe. Co se tyce Keiry Knightley, to je zvlastni pripad, kdyz jsem ji videl poprve, prisla mi beautiful, napr. prave v Atonement byla super a dokonce sem ji mel chvilku v topce, ale pak se mi zacala cim dal vic hnusit a ted ji uz nemuzu absolutne vystat. Ztrata casu. 2/10 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Scénáristka Sharman Macdonald napsala roli Caitlin na tělo Keiry Knightley, ale Keira se rozhodla pro roli Very. (Morien)

Reklama

Reklama