Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Lone a John Crawford pracují pro FBI. Oba se účastní akce, při které se jim podaří zneškodnit zabijáka z organizace jakuza – Sólistu. Poté oba muži s rodinami chystají party. Někdo jim však jde po krku. Tomův dům je přepaden a Tom s celou rodinou nemilosrdně zastřelen. Nakonec je zapálen i dům. John poznává, že je to práce Sólisty, o kterém si mysleli, že ho při akci zastřelili... Po třech letech má John případ, při kterém opět narazí na tohoto zabijáka. Tentokrát Sólista navštívil přímo jakuzu a zabil spoustu jejích členů. Odešel totiž od jejich vůdce Shiroa a nyní pracuje pro jeho protivníka – mafiána Changa. Získává pro něj drahé sošky koní, které patřily právě Shiroovi. John při pátrání poznává, že šlo o loupež a určitě v ní jeli i policisté. Do města přijíždí Shiroova dcera, chce v jakuze udělat pořádek. Mezitím se John setkává přímo se Sólistou. Má sice změněný obličej, ale poznává ho. Bohužel na něj nic nemá, tak ho nemůže zatknout.... Sólista vyprovokuje rvačku a zabíjení mezi Shiroovou jakuzou a gangem Changa. Je jasné, že něco chystá. Mezi gangy dojde k velké přestřelce, které se účastní i policie. John pronásleduje Sólistu, ale ten mu uniká. Teď už je ale vše jasné: Sólista stále pracuje pro Shiroa a má za úkol úplně zlikvidovat Changovu rodinu... John se svými lidmi zatím najde plastického chirurga, který Sólistovi zhotovil poslední podobu a identifikuje ho. Sólista mezitím likviduje Changa, ale jeho ženu s dcerou zabít nedokáže. Proto musí zabít několik Shiroových mužů, aby o tom nemluvili. Do města přilétá sám Shiro. John ho navštíví a informuje ho o tom, co se stalo v Changově domě i o tom, že Sólista, který pro něj pracuje, zabil i jeho muže a nechal odejít Changovu ženu. Shiro se Sólisty hodlá zbavit... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (315)

hrona 

všechny recenze uživatele

Opět se opakuje stále stejné klišé. Naštvaný rozvedený policista, toužící po pomstě za bývalého kolegu, který jak jinak zapomíná pro svoji zapálenost na synův první zápas. A pak je k tomu zamíchána ukázka asijského života, gangů a bojů Jet-li ani Statham nepředstavují nic vyjímečného, jde opravdu o obyčejnou béčkovou záležitost. Na vypnutí a relax by to chtělo přeci jen trošku něco více. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď sa prvýkrát stretli moji akční obľúbenci vo filme 'The One', bol som síce sklamaný kvalitou, ale len kvalitou príbehu. Kvalita akčnej nádielky bola na vysokej úrovni a preto išli percentá hore. V tomto film však bitky striedajú prestrelky a tým pádom potenciál využitia týchto hercov v súbojoch a bitkách padol takmer na nulu. A keď už teda niekto udrie, je to hlavne Jet Li, takže je to on, kto s prehľadom vyhráva pomyslený súboj. Je však škoda, že zatiaľ sa vo filme postavili len proti sebe. Rád by som si ich vychutnal aj ako parťákov. Zápletka je už tradičná, a okrem prekvapivého záverečného zvratu (ktorý však náhle kazí blbý záver) sa nesnaží vymyslieť nič nové, prestrelky sú natočené celkom zručne a pochválil by som prácu kameramana, jednu z mála vecí, čo na filme chválim. 65%. ()

Reklama

Yardak 

všechny recenze uživatele

Asi jsem koukal na jiný film než vy ostatní nebo fakt nevím, kde se stala chyba...:)). Hodně dobře našlapaný akční filmek z ulic San Francisca o vymlácení čínské mafie. Jedna z těch lepších rolí Jet Liho v USA. Možná i kvůli tomu, že jsem osobně byl v SF, tak se mi scény ve městě opravdu líbily na maximum. Spoiler: Na konci Vás ale ten Statham pěkně vytočí... ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica bola dosť podpriemerná a opakoval som si, že toto je to čo sa dá spraviť so spojením Statham a Li? Druhá polovica odpovedala, že toto je ono, súboje, streľby a autonaháňačky. A vtedy som si uvedomil, že bez tej prvej by to nešlo a nakoniec bol z toho super akčňák, pripomínajúci zlaté 80. roky. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Chlap musí mít nějakou neřest............ Kriminální drama o věčném boji Triád a Yakuzi. Jason Statham na cestě za pomstou smrti svého parťáka. Lehce krvavý příběh s minimem akce. CITÁT - Muž by se neměl vzdát své cti nebo cti své rodiny.......... Film má velmi pomalou stopáž a první pořádnou akci čekejte až tak po šedesáti minutách. Průměrný snímek s hvězdným obsazením. Překvapení ke konci přidalo jednu hvězdu. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (10)

  • Spyker C8 Spyder, který řídí Jet Li, má cenu cca 300 000 dolarů. (Nedhelborn)
  • V několika následných rozhovorech Jet Li uvedl nespokojenost s filmovým výsledkem a produkcí filmu. Zašel v kritice tak daleko, že film označil slovem „sucked“. Režisérským schopnostem Phillipa G. Atwella údajně nedůvěřoval od samotného začátku a dle svých slov mizerný výsledek předpovídal již v průběhu samotného natáčení. (Conspi)
  • Ve scéně, kdy Rogue (Jet Li) stoupá po schodech do Shirovi (Ryo Ishibashi) kanceláře a dveře mu otevírají dva zaměstnanci, je možné zaslechnout zřetelný kovový zvuk bezpečnostní závory. Z dalšího záběru však vyplývá, že na dveřích nic takového není. (Conspi)

Reklama

Reklama