Reklama

Reklama

Příběh akčního thrilleru Úhel pohledu sledujeme očima osmi různých lidí, kteří se společně pokoušejí odhalit pravdu o pokusu o atentát na prezidenta Spojených států. Thomas Barnes (Dennis Quaid) a Kent Taylor (Matthew Fox) jsou agenty Tajné služby, kteří mají za úkol ochraňovat prezidenta Ashtona na klíčovém summitu, týkajícím se celosvětové války proti teroru. Když je tento krátce po přicestování do Španělska postřelen, nastává chaos a během honu na atentátníka se protínají osudy různých lidí. Mez přihlížejícími se nachází Howard Lewis (Forest Whitaker), americký turista, který se domnívá, že střelce zachytil svou kamerou, na kterou celou událost nahrávala pro své děti. Na místě činu je i americká producentka zpravodajství Rex Brooks (Sigourney Weaver). Tak, jak tito a další lidé postupně doplňují jednotlivé části skládačky, začínají se odhalovat děsivé souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (791)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jasné víťazstvo režiséra nad scenáristom. Bourneovská réžia (vážne nič proti, bol to slušný adrenalín) väčšinu času úspešne zakrýva chatrnú zápletku, ktorá sa tvári ako čosi omnoho inteligentnejšie, než v skutočnosti je. Pritom je scenár postavený na zbytočnom a nie veľmi fungujúcom koncepte a má plno logických dier (mamka a dcérka na miesto finálneho stretnutia stihli dobehnúť, zatiaľ čo ostatní tam uháňali autami 10 minúť šialenou rýchlosťou) a načisto predvídateľné záverečné rozuzlenie. Jednohubka. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Velmi svižná variace na televizní Čtyřiadvacítku. Pseudochytré vyprávění z několika úhlů pohledu nenudí a Dennis Quaid si výdrží v ničem nezadá s Jackem Bauerem. Ve finální honičce sice Travis bojuje s omezeným rozpočtem a zběsilou kamerou, ale je to dobré. Velmi dobré (proč takhle nevypadal Sentinel je mi záhadou, ale zaplaťpánbů za tohle :) (70%) ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $72,266,306Tržby Celosvetovo $151,161,491Tržby za predaj DVD v USA $25,286,264 //počet predaných kusov 1,093,839║ Strhujúca nadupaná akcia v detailnej príbehovej skrumáži, kde je všetko čo treba aby výsledok filmu bol takmer vo svojej podstate dokonalý. Priestor pre niečo ako nuda tu nehrozí, takže som si tento thriller pekne užil. /90%/ ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Z mého úhlu pohledu se jedná o velmi napínavý film, který ale funguje... eh, čo to tárám, leptá vaše mozkové jarní závitky jen jednou, totiž napoprvé. On si totiž zakládá na různém nahlížení na jeden kritický okamžik a tak z nepříliš zajímavého a náhodami propleteného vyšetřování učiní skutečně napínavou a zajímavou šou. Ale opravdu jen na poprvé. To kouzlo z druhým sledováním filmu rapidně zmizí. Jednak víte, kdo je ten zlý... eh, čo to tárám, kdo jsou ti zlí a jednak i ty různé úhly pohledu... eh, čo to tárám, různé pohledy zúčastněných přestanou být tou hlavní devízou filmu. Na poprvé čtyři na prodruhé tři, nechávám tři, protože ten hrdinný prezident to na konci filmu úplně poslal k šípku. To si pak člověk akorát řekne: "O čem to, doprdele, bylo? O tom, jakej je americkej prezident fuck kůl borec? Nebo šlo jen o akci?" No, můj dojem je, že nejdřív šlo nejspíš o akci, ale pak tvůrci ukázali karty a jasně dali najevo, že chtějí naznačit, že americký prezident je fuck kůl borec. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zajimavě pojaté zpracování. Nejvíce se mi líbila postava Foresta Whitakera. Jinak musím uznat, že to celé měli teroristi velmi dobře promyšleno, takže 3/4 snímku jsou určitě zajímavě pojaté, ale jak už to tak bývá... tvůrcům jen tohle nestačí a tak na scénu mají potřebu přivést Supermana, který vše a všechny vyřeší (podobné rozuzlení si tenhle film nezasloužil). Takže nastupuje Dennis Quaid ... a to je problém. Posledních 20 minut se nese v pěkně debilním akčním duchu. 55% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (15)

  • Když člen ochranky (Dennis Quaid) přijde za šéfredaktorkou (Sigourney Weaver) do přenosového vozu a požádá jí, že by chtěl vidět záznam z kamery, šéfredaktorka pobídne střihače: "Kevine!" Při následujícím flashbacku, i když se jedná o identickou situaci, již šéfredaktorka střihače nepobídne. Záběr byl tedy filmován na dvakrát, i když se jedná o tu samou situaci. (BrianStorker)
  • Salamanca nebo Salamangka znamená ve filipínském jazyce „trik“ nebo „lsta.“ Slovo pochází ze španělštiny, jelikož Filipíny byly španělskou kolonií do roku 1521. (HellFire)
  • Asi proto, že se tvůrci přesunuli na úplně jiný kontinent, uniklo až moc faktických chyb. Filmaři si nevšimli, že španělské značky vyžadující zastavení hlásají obyčejné STOP, a ne ALITO, že tam nejezdí typicky americké taxíky a že auta nemají americké poznávací značky. (Kailo)

Související novinky

„Já jsem 3D zákon!“

„Já jsem 3D zákon!“

15.05.2010

Kultovní komiks ze stránek britského magazínu 2000 AD Soudce Dredd se už jedné filmové adaptace dočkal. I přes na svou dobu vysoký rozpočet a trefně vybraného hlavního představitele šlo o propadák,… (více)

Reklama

Reklama