Reklama

Reklama

Život podle Dana

  • USA Dan in Real Life (více)
Trailer

Dan zůstal na výchovu pubertálních dcer sám. Až jednoho dne potkal v knihovně Marii... Dan in real life je úsměvná komedie, kterou napsal sám život. Dan (Steve Carell) píše sloupek do novin, ve kterém radí druhým, jak si nejlépe uspořádat rodinný život. Jeho vlastní tři dcery mu dospívají před očima a on se jim snaží být dobrým otcem i matkou zároveň. Jeho osobní život zůstal od smrti jeho ženy unášen v proudu malých i větších starostí. Jednoho dne se však něco změní. V knihkupectví potká Marii (Juliette Binoche) která ho na první pohled něčím zaujme. Sympatie jsou vzájemné a šťastnému happy endu stojí v cestě už jen Danův bratr Mitch, se kterým Marie čerstvě chodí. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Steve Carell jako starostlivý otec tří dcer a vdovec, co si nemůže najít lásku. Do komedie málo komedie a do dramatu žádné drama. Příběh, nebo alespoň ta kostra je pěkná, svým způsobem osobitá. Zároveň tak rodinné prostředí je ojedinělé a působivé, kdo by nechtěl tak velkou rodinu a každoroční týdenní rodinnou show v obrovské dřevostavbě u vody :). Tahle filmová rovina Steveovi parádně pasuje, ale vůbec mě k němu neseděla Juliette, která vypadala zbytečně moc zestárle. Líbilo by se mi prohození s Emily. Několik situací bylo spíše trapných (např. zpěv), a to já fakt nemám rád. Konec samotný je pak hodně na vážno. Mám z toho nejasné pocity a nemůžu říct, že bych se nebavil. Víc jak 3* ale díky té nejasnosti nedám. Chybělo mi tam dominující vedení nějakého žánru, nebo něco výraznějšího, zábavnějšího, zajímavějšího ... nevím, ale takhle to poskakuje na pomezí, i když celkem v reálném obraze. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Moje partnerka se po závěrečných titulcích divila, jak můžu být tak cynický a filmu plném krásných sympatických a pozitivně naladěných lidí, kteří se mají tak rádi, nadělit pouhé dvě hvězdičky. Inu tak, můžu. Juliette Binoche je sice herečka, o které jsem už před časem napsal, že by z fleku mohla kandidovat na Miss Sympatie Universe, a Steve Carell patří mezi nejcivilnější americké komiky s širokým hereckým rejstříkem a kultivovaným projevem, jenže Život podle Dana je typický zástupce sterilní nenáročné podívané - mixu romantiky a příslušné dávky rodinných hodnot. Je to zkrátka příliš mělké, tuctové a a nikoliv z tohoto světa. Celkový dojem: 40 %. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Vcelku smutná romantická komedie, která je však na Hollywood hodně kvalitní a dokázala se vyvarovat většině klišé (povinný happy end se vynechat asi nedá). Skvělí herci, lokace i hudba spolu s perfektní režií dávají dohromady moc příjemný film, který sice neudělá díru do světa, ale zanechá ve vás krásné pocity. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Osamělý otec Steve Carell náhodou potkává Juliette Binoche a divákovi je okamžitě jasné, kam bude příběh těchto dvou postav v následující hodině směřovat. Předvídatelnost ale hážu za hlavu, když mi utlumení tradiční americké komediální rozjařenosti evropským elementem padlo přesně do noty. Na Spojené státy velmi nevýrazná a umírněná komedie, kterou ale kvůli její přirozenosti a příjemnosti nemůžu než nechválit. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si říkal jak je Dan in Real Life lidský film. Když jsem se nad tím zamyslel později, tak je to přeci jen vůči realitě hodně přitažené za vlasy, ale Carellova indie poloha prostě dokáže hodně. Dan mu totiž jednoduše sedl a je to postava, které musíte zákonitě fandit. Navíc se mi nestává často, a už vůbec ne u romcomů, abych se některým fórum vyloženě a upřímně zasmál. No a když k tomu přidám hodně povedený soundtrack, dostávám čtyři hvězdy jako vyšité. You are a murderer of love! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Duet, se kterým vystupují Frank se svou ženou je "La ci darem la mano" z Mozartova díla Don Giovanni. Duet je scénou, kdy Don Giovanni svádí a přesvědčuje Zerlinu, aby opustila svého snoubence. (HellFire)
  • Ústřední rodina celého filmu se jmenuje Burnsovi, stejně jako v předchozím počinu Petera Hedgese Večeře s April. (c.tucker)
  • Stejný rytmický projev s kelímky, který předvádějí Danovi dcery, je o pět let později použit Becou Mitchell (Anna Kendrick) ve filmu Ladíme! (2012). (Thanoris)

Reklama

Reklama