Reklama

Reklama

Na Oscara nominovaný Will Smith se představuje v akcí nabité komedii jako Hancock - sarkastický, nedoceněný a životem zkoušený superhrdina, který upadl v nemilost veřejnosti. Když neochotně přistoupí na návrh idealistického publicisty Raye Embreyho (Jason Bateman), aby změnil svou image, jeho život i pověst povstanou z popela a svět se zdá být zase v pořádku. Dokud nepotká ženu (držitelka Oscara Charlize Theron) s podobnými schopnostmi a klíčem k jeho temné minulosti... (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (1 258)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Poněkud kostrbatá jízda, která tak úplně neví čím chce být a fakt, že se Berg svou okatou "chci zabavit masy" režií buší do diváků o sto šest mi dost vadil. Hancock je klasicky plochý blockbuster s netypickým hrdinou Smithem, který se zpočátku rýsuje jako příjemné překvapení, aby se postupem času díky nudnému scénáři obrátil o 180 stupňů v největšího klaďase pod sluncem. Celý koncept tím pádem padá na kolena a ztrácí vše co bylo na začátku budováno. Technicky vyspělý výtvor, který zaujme skvěle zobrazenou destrukcí všech možných budov a dopravních prostředků, stejně tak i velmi náročně komponovanými záběry (celky/polocelky) plynule kombinující vizuální efekty a reál (skákající Hancock apod.). Nesmím zapomenout na motiv lásky, který je tu až nezdravě silný a překvapivě místy spíše na škodu. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Trochu iné ako ostatné filmy o superhrdinoch, no značne nedotiahnuté. Prvá polovica je v podstate dosť srandovná, Hancock hláškuje ostošesť a Willov ksicht sa na postavu hodí. Párkrát som sa dobre zasmial. Potom to však začínalo byť nejaké vážne a zarazil ma vývoj príbehu a jeho rozuzlenie. Pripadalo mi to dosť blbé. Čo ma však potešilo: Charlize Theron je vážne veľmi pekná a dobre sa na ňu pozerá. Hudbu vypĺňajú rapové piesne, ktoré ja nemusím, ale gitarové brnkanie bolo dobré. To je tak asi všetko. Presne také ako som očakával. 60% ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Po trailerech jsem čekal akční řežbu plnou přisprostlých hlášek a místo toho dostal příběh odcizeného hrdiny, který prochází nápravou. HANCOCK mi připomíná Smithovo JSEM LEGENDA, oba zmíněné snímky mají neuvěřitelný potenciál, ale místo toho aby jej využili stočí se na jinou kolej. Ne úplně špatnou, jen ne tak dobrou. Will Smith je naštěstí natolik zkušený herec, že se si film díky němu dokáže hodně lidí užít, ale fajnšmekrovi v ochlastovi odvedle pořád něco schází. Možná za to může přepsání scénáře nebo přetáčky, ale není to ono. Co se týče zbytku hereckého ansáblu Charlize Theron je úchvatná a Jason Bateman roztomile posedlý touhou spasit svět (podle mě předvedl ještě lepší herecký výkon než velký Will) a Michael Mann si střihl neuvěřitelné vtipné cameo. Slabší čtyři. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jednohubková hancockotina, ideálna na letný amfík. Človeka za toho poldruha hodiny nestihne začať tlačiť zadok, pobavia ho hlášky a bergovsky výborne natočená akcia, a že to bol hrozný mišmaš, si uvedomí až potom. Nie je však jednoduché iba to odstreliť s tým, že sa to nevie rozhodnúť pre žáner. Ono to totiž v každom tom žánri funguje výborne. Je to miestami vtipné, miestami fakt adrenalín, dráma ma tiež oslovila a, čuduj sa svete, aj tie emócie sa dostavili. A to všetko vďaka Willovi, ktorý proste suverénne zvláda všetky polohy a je stále uveriteľný. Akurát to všetko nepasuje dokopy. A chýbajúce zábery z trailerov len dokazujú, ako sa strihalo a pretáčalo. Na to, v akom chaose Hancock vznikal, je však výsledok stále slušná zábava. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Akce nebylo pomálu, ale tak mi to o tom hrdinovi přišlo, jako by o tom Hejma zazpíval: přišel a zase vodešel. Kdybych měl tenhle film vyprávět nějakým dětem, zkusil bych něco o Vildovi, že chlastal a pak měl super sílu a byl jakože komplikovaná osoba. Nevím ale, jestli by pak takový film chtěly vidět. Víc ale ze mě nedostanou, nějakou větší stopu tenhle snímek ve mně nezanechal. No znovu to nedám, abych jim to dopověděl. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (34)

  • Will Smith se při natáčení létajících sekvencí pohyboval rychlostí až 80km/h! (Lobotomas)
  • Warner Bros. se vzdali produkce filmu, chopila se jí společnost Sony Pictures. (hippyman)
  • Filmaři na poslední chvíli vystřihávali scény a slova, aby snížili přístupnost. Zejména šlo o sexuální narážky a opilé nezletilce. (Lobotomas)

Související novinky

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

13.02.2011

Plešatý britský řízek jde z akce do akce a je to tak dobře. Momentálně je nájemným zabijákem v remaku The Mechanic a brzy se stane agentem Nickem Stonem v akčním thrilleru Echelon. Ten vzniká podle… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Faraón Will?

Faraón Will?

09.09.2008

Zkuste si představit Willa Smithe v historickém eposu. Že to nejde? Že je fajn, když trousí hlášky v současných kulisách? Asi je nejvyšší čas začít si zvykat na změnu. Willův vysněný projekt The Last… (více)

Reklama

Reklama