Reklama

Reklama

Na Oscara nominovaný Will Smith se představuje v akcí nabité komedii jako Hancock - sarkastický, nedoceněný a životem zkoušený superhrdina, který upadl v nemilost veřejnosti. Když neochotně přistoupí na návrh idealistického publicisty Raye Embreyho (Jason Bateman), aby změnil svou image, jeho život i pověst povstanou z popela a svět se zdá být zase v pořádku. Dokud nepotká ženu (držitelka Oscara Charlize Theron) s podobnými schopnostmi a klíčem k jeho temné minulosti... (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (1 258)

castor 

všechny recenze uživatele

Famózní trailery, rozporuplné ohlasy ze zámoří.. Oprávněné? No, je třeba přiznat, že když se scénář někde roky povaluje a když je film několikrát přestříháván a přeupravován, bude to zaručeně někde znát. Chráněnec veleuznávaného Michaela Manna Peter Berg (společně Kingdom, jindy producentsky zabředl do minimalistického dramatu Lars and the Real Girl) se ale nebál, scénář ze zaprášených polic pojal po svém a vrhl se do příběhu neoholeného a věčně připitého „superhrdiny“ Hancocka, který překvapivě měrou vrchovatou pomáhá mužům zákona. Uvozovky však berte zcela oprávněně. Hancock je mimo jiné i hláškujícím hovadem, pro nadávku nechodící daleko, ignorujícím vše živé, stejně jako neselhávající zásobárnou pro YouTube a všelijaké zpravodajské kanály, odkud denně slyší, kolik lidí na něj zase podalo žalobu. Nejsou vlastně superschopnosti zase jednou prokletím? Jeden nicotný PR agent se to pokusí změnit a překopat Hancockovu image od základů. Asi víte, co se stane. Z arogantního vrhače aut se stane mírumilovný a.. tak dále. Nicméně zhruba v polovině se snímek překvapivě láme z odlehčené letní zábavy do dramatických rozměrů. A to mě bavilo. No, asi tu budu docela sám. Je to svérázné, nečekané.. a moralizující. Navíc s novým přitepletým oblečkem. Will Smith rozdává charisma po vagónech, které předtím řádně pochroumal, Jason Bateman se místy nemá o co opřít a jeho filmová ženuška, přepůvabná Charlize Theron, připraví nejedno překvapení. Už pár let mimořádně zajímavý Berg netradiční superhrdinskou látku s ohledem na scénáristické neduhy ukočíroval, nenudí, neprudí.. a jen si tak po svém „rutinéří“. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Toto si nepamätám.“ – "Greenpace áno.“ Môže sa zdať, že ide o špičkové vizuálne triky, strhujúce akčné scény, svojský humor (hlava v zadku, to sa len tak nevidí) a ochľastaného špinavého /anti/superhrdinu (Will Smith konečne oholený). No v skutočnosti je prioritou tohto údajne problematického (prepisovanie scenára a náročná post-produkcia vyvrcholiaca brutálnym prestrihaním na megapodozrivých 92 minút aj s titulkami) čertovsky originálny scenár. Kým spočiatku som sa „len“ dobre bavil, približne po prvej hodine prišlo niekoľko prekvapení, ktoré vás dostanú na kolená. Toto vlastne vôbec nie je oddychová a nenáročný komiksová komédia, ale veľmi vážny a temný film (ktorý však prvých 70 - 80% minutáže klame telom, čo síce robí majstrovsky, ale nie som si istý, či viem, na čo presne to bolo dobré). ()

Reklama

mysicka 

všechny recenze uživatele

hancock je něco jako padlej superhrdina.. hodně chlastá, při záchraných akcích udělá víc škody než užitku.. ono s kocovinou to superhrdinství asi nepůjde jak po másle.. až jednoho dne zachrání schopného pr managera, který se rozhodne zapracovat na jeho mediálním obraze.. a než jsem se stačila nadát a uvědomit si, že se vlastně vůbec nic neděje, máme tu obligátní "o měsíc později" a já si uvědomuju, že to je ten "pravý" hollywood a já možná měla dát přednost něčemu užitečnějšímu.. třeba se konečně pořádně vyspat..:) jen si neodpustim zase svůj malej sexistickej dodatek - jestli charlize byla k sežrání, tak will v gumovém oblečku byl přímo k zhltnutí.. a zadušení se..;-))) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nejnovější Hancockův takzvaný hrdinský čin si vyžádal tučnou daň. Podle prvních odhadů by škoda mohla dosáhnout částky až devíti milionů dolarů, což by představovalo Hanckockův osobní rekord." Alkoholem prošpikovanej lítající cynik Hancock mě od první chvíle hrozně bavil, když ničil asfalt při přistání, když svým tělem zastavoval vlak, když vytvořil světovej rekord v hodu velrybou i když vedl debaty s rozčílenými spoluobčany. Jenže pak se začal napravovat a skoro přestal dělat jakýkoli zábavný věci, což je neodpustitelný. Já mu tedy přeju rodinu, slušný oblečení i milující sousedy, ale nemohlo by se to odehrát v nějakým jiným filmu? Tohle prostě mělo být o opilým křupanovi, kterej originálně zachraňuje svět a strká přitom lidem hlavy do zadnic. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jednohubková hancockotina, ideálna na letný amfík. Človeka za toho poldruha hodiny nestihne začať tlačiť zadok, pobavia ho hlášky a bergovsky výborne natočená akcia, a že to bol hrozný mišmaš, si uvedomí až potom. Nie je však jednoduché iba to odstreliť s tým, že sa to nevie rozhodnúť pre žáner. Ono to totiž v každom tom žánri funguje výborne. Je to miestami vtipné, miestami fakt adrenalín, dráma ma tiež oslovila a, čuduj sa svete, aj tie emócie sa dostavili. A to všetko vďaka Willovi, ktorý proste suverénne zvláda všetky polohy a je stále uveriteľný. Akurát to všetko nepasuje dokopy. A chýbajúce zábery z trailerov len dokazujú, ako sa strihalo a pretáčalo. Na to, v akom chaose Hancock vznikal, je však výsledok stále slušná zábava. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (34)

  • Po scéně v Hancockově (Will Smith) přívěsu nasedá Mary (Charlize Theron) do auta, avšak o vteřinu později, kdy stíhá utíkajícího Hancocka, tam již žádné auto není. (sgatlantis)
  • Původní scénář obsahoval i scény, v nichž Hancock (Will Smith) znásilňoval ženy, atd. Podobná scéna byla skutečně i natočena, ale z filmu byla vystřižena. (Witta)
  • Scéna vlakové srážky byla natočena v San Pedru, v Kalifornii, a to na spoji Pacific Harbor Line RR PHL SD18 s naftovou lokomotivou č. 40. Ve filmu se název spojení změnil na vymyšlené Southland & Western RR. (hippyman)

Související novinky

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

13.02.2011

Plešatý britský řízek jde z akce do akce a je to tak dobře. Momentálně je nájemným zabijákem v remaku The Mechanic a brzy se stane agentem Nickem Stonem v akčním thrilleru Echelon. Ten vzniká podle… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Faraón Will?

Faraón Will?

09.09.2008

Zkuste si představit Willa Smithe v historickém eposu. Že to nejde? Že je fajn, když trousí hlášky v současných kulisách? Asi je nejvyšší čas začít si zvykat na změnu. Willův vysněný projekt The Last… (více)

Reklama

Reklama