Reklama

Reklama

Death Note - Zápisník smrti

(seriál)
  • Česko Zápisník smrti (více)
Trailer
Animovaný / Drama / Krimi / Mysteriózní / Psychologický / Thriller
Japonsko, (2006–2007), 14 h 11 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Takeši Obata (komiks), Cugumi Óba (komiks)

Kamera:

Kazuhiro Jamada

Hrají:

Mamoru Mijano, Aja Hirano, Kazuja Nakai, Šidó Nakamura, Akeno Watanabe, Maaja Sakamoto, Nozomu Sasaki, Hiroši Ótake, Ken'iči Macujama, Keidži Fudžiwara (více)
(další profese)

Epizody(37)

Japonský středoškolák dostane do rukou mystický zápisník, který zabije každého, jehož jméno do něj napíše. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

Naprosto bezkonkurenční anime, ani jednou během sledování, až do konce posledního dílu jsem neváhal že bych dal jinak než 5*. Rozhodně si nemyslim že část kde Light nemá deník a ztratí všechny vzpomínky by byla nějak nudná, nebo ubrala seriálu na kvalitě. Když už nic jiného, tak bych řekl, že prvních a posledních pár dílu jsou zbytečně moc rychle odbyté a neuškodilo by jim roztáhnout je tak na dvojnásobek. Takových 45-50 dílů by bylo naprosto ideální, ale je třeba brát ohled na to že seriál je tvořen podle manga předlohy, takže tvůrci neměli úplně volnou ruku. Do čtení mangy Death note jsem se dal nedávno a mam 3 z 5 knížek které vyšly česky přečtené. I když je to knížka tak na max. 2 hodiny čtení tak za to rozhodně stojí a je škoda že na komplet českou manga sérii si ještě pár let počkám, jelikož vychází jen jednou za 3-4 měsíce. Co ale byla naprosto dokonalá část seriálu je soudtrack, ten nemá jedinou sebemenší chybičku a že já na filmovou hudbu tolik nejsem, tak soudtrack z death notu poslouchám pořád. edit po roce a půl: už vyšlo 10 dílů mangy, zbývají poslední 2 + díl 13. How to read. Mám je všechny a rozhodně pořád trvám na tom, že je to naprosto špičková záležitost. Na začátku roku 2015 by měl v češtině vyjít poslední díl mangy. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Od prvého momentu veľmi intenzívny zážitok, čo mňa ako diváka anime vôbec nevyhľadávajúceho prekvapilo asi najviac a zároveň podnietilo k väčšiemu záujmu o tento žáner. Je vôbec možné nezamilovať si postavy geniálneho študenta Lighta túžiaceho po dokonalom svete bez zločinu a minimálne rovnako geniálneho podivínskeho detektíva L? Súboj týchto charakterov na ploche netradične rozprávanej mysterióznej detektívky ma aj napriek predsa len slabšej poslednej tretine nadchol a až do samého konca tejto línie som takmer nedýchal. Už skoršia výmena ústredného rockového songu za nehodiacu sa metalovú skladbu však akoby predurčovala radikálnu zmenu štýlu a tá prišla s posunom deja o niekoľko rokov dopredu. Všetko je razom inak, inteligentné dedukcie ustupujú prekombinovanosti, nové postavy nedokážu až tak zaliezť pod kožu a výsledný dojem pomáha okrem iného zachraňovať aj finále, ktoré celkom slušne uzaviera, to o čo sa seriál snažil. Aj preto som ochotný mierne prižmúriť oko a zaspomínať na bezchybné začiatky. 90% ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Klučinovy spadne do klína zápisník, který zabije každého, koho do něj napíše. A protože se klučina nudí, tak během pár dnů zabije desítky kriminálníků. Už jen tahle myšlenka je úplně mimo mé chápání, Japonci jsou fakt divní. Možná, kdyby tvůrci jeho motivaci rozvedli do více dílů a byli bychom svědky jeho proměny, ale jeho jednání je vysvětleno pár větami hned v prvním díle. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Seriál s geniální první polovinou, kde se poměřovaly dva nadané mozky v rozsáhlé šachové partii o lidské životy. Někde kolem 17. dílu se to však zlomilo a hra o Zápisník připomínala houpačku oscilující mezi genialitou a nudou. Čím víc postav se do pronásledování Kiry zaplétalo, tím víc jsem začínala být otrávená a finále mě definitivně zabilo. Hodnotila bych průměrně, ale za souboj nervů mezi Ryuzakim a Lightem přidávám hvězdičku. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý kousek se skvěle napsanými charaktery. Light je prostě geniální prase a L zase podivínský genius, který má neuvěřitelné charisma. Do karet Death Note ještě hraje napínavý a parádně promyšlený příběh...animace a kresba taky perfektní.....to vše bohužel jen do 25.dílu. Kdyby anime končilo v tomto okamžiku, tak dávám jednoznačných 5* a považuju DN za klasiku......poté nastává pokles o několik tříd jak příběh, tak i kresba a animace. Navíc se tu objeví pár nových postav....jak jsem na začátku chválil skvěle napsané charaktery, tak tady je to naprostý opak...Near je necharismatický a tu jeho genialitu mu nikdo nemůže sežrat, Light se tu chová, jako kdyby mu během těch pár let sestoupilo IQ hodně (HODNĚ) hluboko...dělá stupidní chyby, kterých by se při své genialitě vůbec nikdy nemohl dopustit. Úplný konec bych bral....ovšem kdyby se odehrával za jiných okolností (protože ten závěrečný "výser" byl dost debilní). Škoda.... ale i tak je Death Note jedno ze zásadních anime, u kterého se fanoušek žánru z velké části určitě nudit nebude. "Now is the time to say goodbye." ()

Galerie (1 196)

Zajímavosti (46)

  • Autor mangy často čerpal z náboženských motivů a to především z křesťanství. To je patrné i ze seriálu, v němž je to mnohdy naznačeno. Ať už openingem či hudbou. (P. J. D.)
  • L, Misa, Light a jeho otec jsou přibližně na tři vteřiny k vidění v šestém díle seriálu Full Metal Panic! The Second Raid (2005) venku před holičstvím. L jede na kole (směrem doleva) a Misa stojí vpravo, sledujíc zpoza rohu Lighta a jeho otce. (glitter)
  • Když se Lightův otec snaží zahnat syna, podezřelého z toho, že je Kira, do kouta, přiloží mu revolver přímo k čelu a vystřelí slepý náboj. Lightovi se samozřejmě nic nestalo, ale slepý náboj ve skutečnosti vytváří efekt opravdového výstřelu tím, že se při něm uvolní žhavé plyny pro světelný efekt, které již nejednou někoho z blízka zabili. Příkladem tomu byl herec Jon-Erik Hexum, který se sám střelil do hlavy slepým nábojem v roce 1984 při natáčení seriálu Cover-Up . Za několik dní na následky tohoto zranění zemřel. (Agita)

Reklama

Reklama