Reklama

Reklama

Kat: Válečná zóna

  • USA Punisher: War Zone (více)
Trailer 2

Bývalý člen speciálních sil Frank Castle je po šesti letech zpět v plné zbroji jako Punisher, který tentokrát vede válku na dvou frontách - s podsvětím i s FBI. V hlavní roli vykonavatele spravedlnosti se představí Ray Stevenson, jehož známe ze seriálu Řím.  Bývalý člen speciálních sil a agent FBI Frank Castle je po šesti letech zpět v plné zbroji jako Punisher, který tentokrát vede válku na dvou frontách. Poté, co zabil mocného mafiánského dona, se nyní jeho terčem stává druhý darebák v pořadí - krutý šéf gangu Billy Russoti (Dominic West). Castle ho při přestřelce znetvoří, ale zahyne přitom i tajný federální agent. Russoti, který si říká “Jigsaw”, touží po odplatě a najme si na to Franka, nejnechvalněji proslulého zločince z podsvětí. Ale ani FBI nechce zůstat pozadu. Je na Punisherovi, aby nalezl způsob, jak v tomto adrenalinem nabitém akčním thrilleru obejít zákon a zničit smrtící armádu zločinců. Herec Ray Stevenson (seriál Řím), se přesvědčivě zhostil role vykonavatele spravedlnosti, jehož žena a dcera byly zavražděny, kterou převzal po Dolphu Lundgrenovi (1990) a Thomasu Janeovi (2004). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (368)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Už je to tretí Punisher , ktorému som dal šancu a ani tentoraz neskáčem od radosti, no priznávam, že z tých troch, je najlepší. Veľkú zásluhu na tom má banda zloduchov na čele so zjazveným mafiánom (nie, to nie je Scarface...). Punisher samotný je herecky tupý a nevýrazný, jeho akčný balet so zbraňami filmu skôr ubližuje ako pomáha a mal som pocit, že to celé potrebuje realisticejší pohľad. Mňa jednoducho tie smiešne prestrelky proti mnohonásobnej presile proste neberú aj keby boli neviem ako krvavé. Drsné to je miestami dosť, no hviezdy kvôli tomu pridávať nebudem. 60%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Lepší dvě. Klady: dva opravdu úžasně vtipné a originální momenty (sestřelování panenek, smrtící parkour), charismatický Stevenson... A ještě také fakt, že War Zone je delikatesou pro fanouška různých seriálů - je potěšující vidět tolik televizních oblíbenců v jednom celovečeráku. Horší už je, že je to celovečerák k uzoufání nudný (až na super gore krvavé scény) a spíše céčkový, než béčkový. Vrtá mi hlavou, jestli to vlastně bylo lepší než Max Payne. Thomas Jane zůstává nepřekonán - kdyby už nikdy nevznikl žádný Punisher movie, nezlobil bych se. Možná ten crossover se Spider-manem by nebyl k zahození... ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Opět pod pitomým názvem Kat (když vhodnější by bylo Trestatel nebo Trestající) zde máme již třetí film podle populárního komiksu. Ano, třetí. Nezapomínejte, že v roce 1989 podle tohoto komiksu vlétl na plátna kin v roli trestajícího Dolph Lundgren. Mělo to celé ladění akčních filmů konce 70. a půlky 80. let, a pokud člověk má rád tento typ a žánr filmů, nemusel být ani tímto Punisherem zklamán. Poté si Franka Castla zahrál v roce 2004 Thomas Jane a protivníkem mu byl John Travolta, jenže snímek doplatil na německou produkci. Je zbytečně dlouhý, look filmů 80. let přejal chladně a bez zaujetí, některé scény připomínají spíše seagalovky, a pár komických sousedů si dělá nárok na jedno z největších WTF posledních let. Nejde o až tak špatný film, ale celé je to zkrátka takové nijaké, jako když vám někdo v rychlosti během minuty převypráví dějiny Egypta. Vloni se pak objevila další adaptace s podtitulem Válečná zóna. V hlavní roli Ray Stevenson a na režisérské sesli akčního filmu - ženská. Nic proti ženám, ale přece jen si myslím, že akční žánr není jejich krevní skupina. Začátek filmu vzdává hold začátku Lundgrenova Punishera. Ale pak se přemiklíkuje do chladných filtrů a roztřesené kamery a nervního střihu moderny. Že něco bude špatně vycítí divák ve chvíli, kdy by do role Punishera ksichtem pasoval spíš toho charismatického chlápka, ze kterého se vyvrbí hlavní záporák. A naopak, když se objeví Punisher, lze k němu cítit spíše mírný odpor. V 8. minutě filmu dojde na první akční scénu a natočená je hrozně. Sice jsou v ní chuťovky jako useknutí hlavy a tak, ale v tom matném načervenalém světě stejně nic nevidíte. I posléze jde spíše o hezká kameramanská cvičení, kam lze postavit kameru, ale z akce spíše jen tušíte, co se asi tak někde děje. Punisher tentokrát udělá dvě chyby - omylem zastřelí tajného agenta FBI, a také nechá uniknout jednoho velkého zločince, když drtič lahví nenechá puštěný dostatečně dlouho. A tak vznikne nový protivník - Jigsaw. Jigsaw (skládačka) vypadá spíše než ze Saw jako Scarface nebo Scanner Cop. A chová se tak pitomě, že by neudržel vládu nad mafiány ve čtvrti ani dvě hodiny. Těch naivit a pitomostí se tu najde víc. Např. neuvěřitelně hloupé dialogy - chlap rozsekaný sekyrou přežije do příchodu hlavního hrdiny a má obavy, že vykrvácí a hrdina mu říká, ať se snaží, že přežije... Fakt hutný dialog z pomocné školy. Ty pitomosti a hlouposti jsou i na akční béčkový film přemrštěné. Chybí jakýkoliv nadhled, pomrknutí na diváka, ať to nebere vážně, a tak ty vážné dialogy vyznívají jak deklamace našich politiků. Oproti předchozímu filmu je zde navíc menší posun, jak zemřeli Castelovi blízcí - zatímco ve filmu z roku 2004 měl jen syna a s manželkou je přejelo auto gangsterů, v tomto snímu ve flashbacích vidíme, že měl syna i dceru a došlo ke střílečce na nějakém pikniku. Zjistíme, že Punisher kdysi studoval v katolickém semináři. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

strong> Soundtrack Michael Wandmacher: 1. Main Titles ,2. Lights On! ,3. The Burden ,4. Rich In Mercy ,5. Death Of The Loved ,6. Infiltrate And Destroy ,7. This Is Ground Zero ,8. A Pretty Face ,9. The Russians ,10. A Call To Arms ,11. Safe Harbor ,12. A Wish For Death ,13. Freeze! ,14. Two Berettas ,15. I Want My Applesauce Back ,16. Held Hostage ,17. Joyful Mayhem ,18. Let The Games Begin ,19. LBJ ,20. Let Me Put You Out Of Your Misery ,21. Aftermath, ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tady prostě zřejmě většina diváků nezná comixovou předlohu a pravou postavu (a podstatu) Punishera z kresleného comixu, podle kterého byly všechny tři verze tvořeny ... A to je kámen úrazu. Srovnání s otřesným Max Paynem (2008), kterého Wahlberg v podstatě "prochodil" a s videohrou tento film neměl nic společného je třeba úplný nesmysl. Ovšem tohle "Punisher: War Zone" je prostě ten pravý Punisher!! Nepotřebuje scénář, protože jeho postavu ve světě zná každý čtenář comixů (kterých je u nás zatím bohužel jen hrstka...). Každý ví o něm jedno, mafie mu vyvraždila rodinu a on se mstí na všech mafiánských kartelech, které vůbec jen existují. Brutalita, krutost a nelítostnost jsou základní tři můzy tohoto "ANTI-hrdiny" a všichni ostatní comixoví hrdinové od počátku věků prvního comixového obrázku a bubliny, jsou proti němu vyloženě "dobráci". Navíc kdo hrál videohru Punisher na Playstation 2, dokáže si ještě víc představit, co je tohle za hrdinu. Pojem antihrdina se vlastně dnes už moc nepoužívá, byla to výsada 70. let zejména asijských zemí (Japonsko apod.). Dneska konečně někdo natočil něco, co zhruba odpovídá skutečné předloze a nebál se ratingu. Třetí verze Punishera předvádí "akční-GOREfest" jaký tady od Ramba 4 nebyl a já byl maximálně spokojen... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (18)

  • Režisérka Lexi Alexander byla proti použití Punisherova znaku – lebky. Naštěstí jí v tom zabránili fanoušci. (HellFire)
  • Dominic West byl sice původní volbou pro roli Jigsawa, ale nakonec to vypadalo, že odmítne. Studia tedy obsadila Paddyho Considina. Nakonec si to ale West rozmyslel a roli přijal. (Petr23)
  • Postava menom Microchip sa pôvodne mala objaviť v prvom filme The Punisher (2004), ale režisér Jonathan Hensleigh túto postavu nenávidel do takej miery, že ju vyhodil zo scenára. (Nekrofil)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Starosti se zjizveným pistolníkem

Starosti se zjizveným pistolníkem

07.12.2008

Adaptace drsného westernového komiksu Jonah Hex, která vzniká u studia Warner Bros., si prošla dlouhou a strastiplnou cestu. A možná ještě není všem změnám konec. Shrňme si to: Prvním kandidátem na… (více)

Řím na filmových plátnech?

Řím na filmových plátnech?

04.03.2008

Pozvolna se blíží celovečerní završení seriálu Sex ve městě (věnujte pozornost pohodovým trailerům) a zdá se, že produkční společnost HBO Films už pomýšlí na další film, kterým by navázala na úspěšný… (více)

Další lovec přízraků

Další lovec přízraků

23.10.2007

Je to tak předvídatelné! Jakmile se horor 30 dní dlouhá noc stal přes víkend jedničkou v americkém komerčním řebříčku (a weby, včetně tohoto, se zaplnily spokojeným vrněním nejen žánrových fanoušků),… (více)

Reklama

Reklama