Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Syrově emotivní avelmi otevřený film Melissa P. byl natočen podle senzačního celosvětového bestselleru. Čtrnáctiletá Melissa se cítí osamělá, zanedbávaná rodiči a smutná z úmrtí milované babičky. A tak prostor ke své seberealizaci nachází v sexu. Neuvěřitelně riskantní sexuální dobrodružství, do kterých se tato moderní Lolita pouští a jejichž podrobnosti si zapisuje do deníčku z ní postupně dělají neohroženou svůdnici - chvílemi plnou vzrušení, chvílemi plnou trýzně. Melissa P. přináší znepokojující pohled na skryté stránky života dospívající dívky a poodkrývá tajemství lidských tužeb. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Po nadějném začátku film sklouzne do bahna. "Neuvěřitelně riskantní sexuální dobrodružství" se skládají z několika akcí, kdy Melissa bůhví proč kývne na nabídku, končící jejím ponížením. Kromě pochváleného začátku už dál chybí erotika, jakýkoliv hlubší popis vztahu s matkou nebo kýmkoliv dalším, zápisky z deníčku vypadají jak zeď za Zetorem po nájezdu opilých sprejerů. Některé záběry vypadají jak scény z telenovely desetiprocentního hodnocení, a nemůže za to jenom kamera (zvláštní je, že většina filmu je nasnímaná spíš dobře). Pokud chcete šokující film, bude vám stačit první scéna u bazénu (ale erotiky se v ní nedočkáte). ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nezaujalo! Scenár a príbeh ako taký nebol zlý, ale nejako obzvlášť ma to nechytilo. V podstate bežná naivita mladých dievčat, ktoré sami seba presvedčia, že je niečo úžasné, napriek tomu, že je to absolútny nonsens. Príliš ľahko ovplyvniteľná a bez sebakontroly, k tomu súkromný denníček z ktorého sa stal časom verejný - to nikdy nemôže dopadnúť dobre. Zopár pekných dialógov medzi Melissou a jej babičkou, trošku dramatickosti a zaujímavých scén, no a krásna María Valverde v hlavnej úlohe... Tak to je akurát tak na 2 hviezdičky. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Když se z patnáctiletejch holek dělají nadržený sexuální dračice, který válcujou i italský pornoherce, tak je asi někde chyba. Zatímco tady hlavní hrdinka ke své zálibě v sexu dojde nějak sama jakoby zájmem, tak autorka podle které to bylo natočeno tak musela dělat od třinácti prostitutku, takže se trochu mlátí smysl knihy a filmu, který natočil někdo kdo tráví moc času u porna na internetu. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je úprimný a dokonca nemilosrdný vo svojom prístupe k súčasnej sexualite tínedžerov vo všeobecnosti, a najmä k sexualite Melissy. Vidíme jej silný nehanebný silný sexepíl, ktorý nedokáže zladiť s jej túžbou byť milovaná a rešpektovaná ako žena mužom. Snaží sa pochopiť dôležitosť prijatia sociálnych hraníc a neustúpiť tlaku rovesníkov, aby zapadla do skupiny, čo je typický problém tínedžerov. Melissino prebudenie je cestou bolesti aj rozkoše, no zavedie ju na veľmi temné miesta, v scénach, ktoré môžu byť pre diváka znepokojujúce. 7,5/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Melissa P. to u mě po celou svoji délku měla jak na houpačce. Chvíli mi trvalo než jsem si na znepokojující vyprávění patnáctileté (ne)šťastně zamilované dívenky zvyknul. Od mé netečnosti k ději se tak tu a tam postupně objevily scény, které vedly až k naprostému zaujetí právě probíhajícího. Evropskou produkci mám rád stejně jako skutečnost, když to režisér divákovi příliš neulehčuje. Ten tak rozehrává velmi intenzivní záležitost, která může děkovat především hlavní představitelce. V době natáčení osmnáctiletá a nesmírně talentovaná María Valverde má vzhledově něco jak z Julie Delpy, tak i trochu z Kate Winslet. A ta třetí mi vypadla.. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • V čase 03:28 vidieť na ľavej strane v odraze sklenených dverí kameramana. (GTS_PUNK)
  • Přestože Maria Valverde trénovala italštinu několik měsíců, nebyla moc dobrá, a proto byla předabována. Útěchou ji může být to, že se mohla nadabovat do španělské verze filmu. (Cheeker)

Reklama

Reklama