Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

Script 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek Hvězdné brány jsem si toto zakončení náramně užil. Bylo to skvělé rozloučení se všemi hlavními postavami seriálu a tentokrát mi ani nevadila postava Camerona Mitchella (Ben Browder), který mi v seriálu vůbec nesedl. Nemám tenhle film v oblíbených jen z principu. Líbí se mi i zápletka, se kterou se museli vypořádat naši oblíbenci. Tahle situace uvedla naše hlavní protagonisty úplně do jiné sféry problémů a fungovalo to. I když film není bůh ví jak akční o proti Arše Pravdy, tak tohle zakončení fungovalo, protože hrálo víc na emoce a hlavně děj nebyl předvídatelný. Jednu chvíli vás film opravdu uvedl do situace, kdy jste nevěděli kam to vlastně směřuje. Nakonec mě to zahřálo u srdíčka. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla ještě větší héblárna, než cokoliv kolem SG-1. Fandové si určitě chrochtali, že tam viděli všechny důležité postavy ze všech možnejch dílů, ale já nejsu fanda, ani chrochtač, ani nenosim chrochtačky. Tento film bych přirovnal k takové nějaké vyjebávce, kterou někdo našel místo vykopávky, spletl si ju s hnědkou a z té si pak namaloval kolečko. Cestování časem bylo dycky tak stupidní téma, že se u toho dycky znechucením ksichtím jak Stephen Hawking (a propo, pro toho to asi taky muselo být utrpení, to sledovat). Možná bych aji jednu hvězdičku snesl, ale včera jsem viděl Stargate - Ark Of Truth, takže su z těchhle filmů o hvězdné bráně dost vyčerpanej... ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Na "Stargate: Continuum" jsem se strašně těšila a doufala jsem, že bude lepší než "Archa pravdy", která mě napoprvé příliš nenadchla (teď se mi možná líbí o chlup více). Pochvala za návrat Jacka O'Neilla (i když nebyl dlouhý), pochvala za návrat slizkého Ba'al (můj nejoblíbenější Goa'uld:-)), pochvalu za malou roli pro Valu Mal Doran s odstupem času škrtám, neboť jsem jí nějakým záhadným způsobem přišla na chuť. Ani děj nesoucí se ve znamení cestování časem mi nikterak nevadil, takže spokojenost.;-) ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Mysleli jste si, že dám něco jiného než pět hvězd? Tak jste asi zešíleli. Naprosto bombastický závěr kultu zvaný SG který mě provází již nějakých 11 let. Celý film se nese ve znamení nostalgie a té skvělé atmošky, která seriálem hýbala první sezony. Potěší cameo všech goauldů - Nirrti, Yu, Zipacny, Camuluse či Cronose, ale hlavně APOPHISE a také gen. Hammonda!! Celý film příjemně odsýpá, padají opět fantastické hlášky, chemie všech cvrká jak za nejlepších dob. Vala je zatraceně sexy mrcha a Baal se trochu polidštil (přeci jen žil pár let na Zemi, tak ví, co život na ní přináší za radosti). Ale přeci, je z toho cítit takové to, no prostě konec přátelé, už nic nebude.... ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Jsem zklamán. Popis a zvěsti hlásily něco jiného než je tento film. Celé to vypadá spíše jako slabý odvar z pytliku s jménem SG1. Jack je tam sotva pár minut, Baal také , bitvy pár sekund a po zbytek filmu máme jen "příběh" jiné časové linie. What ? jak by řekl Jack. Začatek je paradní a člověka navnadí. Je zajmutý "poslední" Baal a jsme u vyjmutí symbionta. Je tu celá SG1 a i Jack a je tu plno hlášek mezi Baalem a Jackem "Jak se vede? Jo celkem dobře , díky za optání". Pak začnou mizet nejen členové SG1 a vše okolo , ale dle mého i celý film. Baal ten pravý si udělal něco jako Delorain a cestoval zpatky v čase , aby nám zatrhl vzniknutí SG programu. Tolik chyb v času se jen tak nevyskytne. Proč nezmizel Mitchel , když jeho děda v minulosti umřel v Arktidě? A to je jen špička ledovce v aktidě. Vynechme díry ve scénaři velké jak ementál. Jsem fanda a to překousnu , přeci jen to je oddychová scifi akce. Najednou jsou naši tři hrdinové z naší časové roviny na ponorce s Jackem , prohodí pár vět a je zase pryč. Výslech a hrdinové prostě skejsnou v jiné časové linii. Celkově je to pořád dost nuda ani se nic neděje , nevidíme ani jak Baal hromadí armádu . Nic! Je to tu ! Baal klepe na dveře Země a je to impozantní pohled na velký počet lodí. Co to? Baal je nějaký milý a napadení Země se nekoná. Pak Baal umře a je tu utok! Nevidíme z něho hola nic. To velké kouzlo je pryč! Ještě , že je tu brána ta nás zachraní , rychle šup do ní at zmizime z tohoto filmu! A je tu happy end !? Archa Pravdy je teda zatím nejlepší SG1 film co po konci této skvělé serie zatím vznikl , holt si myslím , že kdyby seriál pokračoval tak by se tam více rozvinulo toto téma. Napadení Země bylo daleko lepší , epičtejší a napínavější na začátku 7 série . Mimochodem ten motiv je zde také použit. Také se zde hledá ona antická zbraň. Je to jako slabý odvar minulých serii. Velké zklamaní , protože to co slibuje popis filmu je pouze nakousnuté. Tak vám teda nevím , ale mám vůbec chut se tolik těšit na dalši SG1 film? Dalo se z toho vykřesat mnohem více! 60-70 procent a to ještě jako velký fanda pridavam za pár zabavných scének ( daniel volá sám sobě ) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Film je věnován Pavlu McCannovi a Anthony Huntrodovi, kteří roku 2007 zamřeli při výbuchu na palubě jaderné ponorky Tiriless (S88). (Terva)
  • Dr. Jackson (Michael Shanks) se filmu zmíní, že syn O'Neilla zemřel před 11 lety (tedy v roce 1997). V původním seriálu to ale bylo v roce 1996. (Guilemot)
  • Kukuřice, kterou zmiňuje Mitchell (Ben Browder) při výslechu, se nazývá kassa a v seriálu je na některých planetách užívána jako droga. Je to narážka na 16. epizodu 9. série "Narušená síť" seriálu Hvězdná brána (od r. 1997). (Franta)

Reklama

Reklama