Reklama

Reklama

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Mysleli jste si, že dám něco jiného než pět hvězd? Tak jste asi zešíleli. Naprosto bombastický závěr kultu zvaný SG který mě provází již nějakých 11 let. Celý film se nese ve znamení nostalgie a té skvělé atmošky, která seriálem hýbala první sezony. Potěší cameo všech goauldů - Nirrti, Yu, Zipacny, Camuluse či Cronose, ale hlavně APOPHISE a také gen. Hammonda!! Celý film příjemně odsýpá, padají opět fantastické hlášky, chemie všech cvrká jak za nejlepších dob. Vala je zatraceně sexy mrcha a Baal se trochu polidštil (přeci jen žil pár let na Zemi, tak ví, co život na ní přináší za radosti). Ale přeci, je z toho cítit takové to, no prostě konec přátelé, už nic nebude.... ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Odhleďme od několika nelogičností tématiky cestování časem, kdy si člověk, když se trošku zamyslí, ihned může často klást: "ale takhle by to logicky být nemohlo...". Přejděme to, že tématiku cestování časem nemám zrovna nejraději - a že se v seriálu SG-1 několikrát už objevila, takže nejde ani v rámci série o nic originálního... Tenhle film má zcela jiné kvality. Mé srdce notně pookřálo, když jsem viděl celou tu partu zase pohromadě. A nemyslím tu jen starou známou SG jedničku, o O´Neilla, Hammonda a další. Mám na mysli i téměř kompletní partičku mých oblíbených Goa'uldích vládců - vidět opět pohromadě tato charismatická stvoření (Cronose, Apophise, Nirrti, Yu, a další), ačkoli většina z nich zde nedostala větší prostor, u mě vyvolalo příjemné nostalgické pocity. Nic proti novějším úhlavním nepřátelům Oriům - ale Goa'uldi jsou prostě Goa'uldi. Namyšlení, velkopanští, nesnášenliví, jednoduše sví... Potěšil mě i návrat skvělého prezidenta v podání Williama Devana. Co se R.D. Andersona alias O´Neilla týče - mrzí mě, že zde nedostal více prostoru, protože jeho postava si to vskutku zaslouží. Cam je taky fajn, ale kdyby jeho linii v příběhu ztvárnil O´Neill, bylo by to možná lepší... Ač s mírnými obavami, protože jak už jsem předeslal, časové hrátky a s nimi spojité nelogičnosti, usmrcování hrdinů, aby se vrácením do minulosti opět oživili v alternativní časové linii atd. zkrátka nemám v lásce - i přes to všechno je příběh tohoto filmu kvalitní a ve spojení se starými (mladými?) známými herci a prostředím jsem se prostě od začátku až do konce velice bavil. Výprava, kamera a efekty ve srovnání s TV epizodami doznaly také větší monumentálnosti a tak scény v Antarktidě či bojové akce ve vzduchu zde vypadají skutečně velkolepě. Dialogy jsou, jak je u tohoto seriálu standardem, kvalitní a vtipné. Objeví se tu spousta zajímavých nápadů. Příběh není předvídatelný (většinou), uskuteční se zde i nějaké překvapivé dějové zvraty, a hudba? Také výborná. Až mi na konci bylo líto, že tohle je konec. A nebo ne? Třetí SG film na obzoru? Kéž by! ()

Reklama

PeterNet 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek Stargate a očekával jsem hodně, opravdu hodně. Ale i kdybych očekával málo, očekával bych více nežli jsem právě viděl. V seriálu jsem již viděl kupu lepší dílů. Kdyby byl tento film rozdělen na dvě části a umístěn v seriálu, řekl bych si - slušný průměr. Našlo se pár vtipných hlášek z úst ONeila typu - "Kde by jste v pyramidě hledali záchody?" Ale taky jsem se pobavil u některých dialogů, které měly být chápány vážně (bohužel) - např. z Tielka vypadlo něco jako - "Podle mých výpočtů jsou tady každou chvíli". Zkrátka obrovské zklamání, ještě že to nedávali v kině, byly by to vyhozené peníze. Navíc podobné díly jako tento film byly již v seriálu, takže nic nového. Jinak ta třetí hvězdička je jen za ten konec - kde do sebe vše celkem zajímavě zapadlo. ()

Tomatáš 

všechny recenze uživatele

Jak jinak může hodnotit poslední film ze série SG-1 člověk, který viděl všechny díly seriálu a všechny filmy o Stargate..Filmařina již není taková, jako v "Arše pravdy", ale i tak se fanoušek seriálu baví...Vůbec mi nepřišlo, že by měl SG-1 skončit..Tento film rozhodně není tečkou..já v to pevně doufám!;)Krom jiného nám tvůrci dluží legendární Furlingy, kteří jsou velkou záhadou...Co třeba další galaxie s novými záporňáky a s hodnými kamarády Furlingy???:))) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Závěrečný film seriálu, se kterým jsem žil půlku mého života jsem si nemohl nechat ujít. Ačkoliv by se to mohlo nazvat prodlouženou epizodou než samostatným filmem, což by se jim nedalo opřít ani kdyby byl závěr jakýkoliv. Viděl jsem první film, Archa pravdy, a byl jsem relativně zklamaný, řikám relativně, protože po příběhové stránce film dopadl dobře, ale jediné co mi tam chybělo, byl O´Neill. Ten prostě pro seriál udělal hodně a rozhodně by si to zasloužil. Když jsem zjistil, že v tomto OPRAVDU závěrečném filmu hrát bude, nemohl jsem se těšit více. Nakonec mi tam pár scén vystřihl, pár hlášek nadhodil, ale okolo něj se to zase neodehrálo. Každopádně tak i tak jsem se u tohoto filmu bavil od začátku do konce. Je zábavný, je pro seriál velkolepý, ale také je poslední, a to je na tom to nejhorší. Fakt, že jedna seriálové éra mi končí před očima poslední scénou a deset sérií seriálu s plus dvěma filmy už pro mě nebudou žádnou novinkou v čem určitě nejsem sám, ale alespoň mám na co vzpomínat. Hvězdná brána: Návrat se povedla, to se musím přiznat, že se mi opravdu líbila. Už jen fakt, že jsem jí věnoval svůj tisícátý komentář o něčem svědčí. Nikdy na seriál nezapomenu a tento film ho zakončuje opravdu hezky. Tak, jak si to seriál takových kvalit určitě zaslouží. Závěrečnou misí, na kterou se bude dlouho vzpomínat. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Film je věnován Pavlu McCannovi a Anthony Huntrodovi, kteří roku 2007 zamřeli při výbuchu na palubě jaderné ponorky Tiriless (S88). (Terva)
  • Snímek získal cenu High-Def Disc 2008 v kategorii Best ontheatrical Blu-ray. (Terva)
  • Scéna s vynořením ponorky U.S.S. Alexandria (SSN-757) se natáčela v Arktidě, asi 200 námořních mil severně od Prudhoe Bay na Aljašce v teplotách pohybujících se okolo - 50°C. (3DD!3)

Reklama

Reklama