Reklama

Reklama

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Na "Stargate: Continuum" jsem se strašně těšila a doufala jsem, že bude lepší než "Archa pravdy", která mě napoprvé příliš nenadchla (teď se mi možná líbí o chlup více). Pochvala za návrat Jacka O'Neilla (i když nebyl dlouhý), pochvala za návrat slizkého Ba'al (můj nejoblíbenější Goa'uld:-)), pochvalu za malou roli pro Valu Mal Doran s odstupem času škrtám, neboť jsem jí nějakým záhadným způsobem přišla na chuť. Ani děj nesoucí se ve znamení cestování časem mi nikterak nevadil, takže spokojenost.;-) ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc O'Neilla, čekal jsem nadupanější finále (Ne že závěrečná přestřelka nebyla fajn, ale to mělo být všechno?) a hlavně jsem čekal silnější příběh. Obrovské armády sice ostřelovaly milionová města, ale všechno to na mě působilo tak nějak mimochodem, než abych vážně věřil tomu, že zkáza Země je tady. V ostatních ohledech je to ale stará dobrá brána plná odkazů (zastaví se třeba Nirrti, Yu, Cronos a další), hlášek ( Daniel k ruským stíhačkám: "We're Americans. Please shoot the people chasing us!" :) a překvapivých zvratů, i když bych rozhodně mohl jmenovat dvoudíly ze seriálu, které jsou mnohem lepší. Trochu mě naštvalo i to, že konec tak trochu vyšumí, ale nenápadné naznačení možnosti dalšího filmu potěšilo. P.S. Úvodní záběr je naprosto boží. ()

Reklama

dom156 

všechny recenze uživatele

Sam má dlouhé vlasy, Jack jaksi přibral, ale jinak je to ta stará dobrá parta. Řekl bych, že toto rozuzlení celého seriálu je mírně lepší než zúčtování s Orii (film: Hvězdná brána: Archa pravdy). Mohu zde ocenit výbornou zápletku, která je ke konci bohužel až moc uspěchaná. Líbila by se mi zde stopáž klidně i přes dvě hodiny. Krom uspěchaného konce nemám co vytknout a když běželi titulky, chytla se mě taková nostalgie, že už jsem vše viděl z původního seriálu + filmy. Nicméně leží přede mnou další výzva jménem: Hvězdná brána Atlantida. Mimochodem samozřejmě doporučuji. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Heh, opět jsem jako u Ark Of Truth čekal víc, než se mi dostalo, ale jako rozlučkový film je to příjemná podívaná. Větší či menší cameo tu mají skoro všechny důležité postavy ze seriálu, a RDA si u tu chvilku, co je na plátně, vždy ukradne pro sebe. Trochu více akce by nebylo na škodu, teda ne, že by finální přestřelka nebyla fajn, ale vrcholem filmu je let stíhaček. Přesto těch 8 let se seriálem bylo moc prima. Bude mi to chybět. :-( ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Návrat se ani tak nesnaží uzavřít seriál, jak by většina asi čekala, ale přináší hrátky s časem a na to fanoušci vždy slyšeli, protože šlo o skvělou zábavu. Za ty roky byly jistě k vidění lepší zápletky a místy až křečovitá snaha o akci byla celkem úsměvná, ovšem stejně to mírně předčilo Archu pravdy. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Scéna v podzemním bunkru, kdy prezident USA (William Devane) volá prezidenta Ruska, kopíruje scény z videí mezi misemi v PC strategii "Red Alert 2". Příkladem podobností jsou např. skleněná mapa v pozadí či u ní stojící generál Hammond (Don S. Davis) poměrně podobný generálovi ze zmíněné hry. Vrcholem je pak scéna, v níž prezident USA osloví ruského prezidenta "Hello, Yuri". Yuri byl v "Red Alert 2" "šéf-vědec" Rrské strany, při hře za Rusy pak separatista, který se obrátil proti hráči. (sirien)
  • Herec Don S. Davis, který ztvárnil oblíbenou postavu generála George Hammonda, zemřel 29. června 2008 ve věku 65 let - přesně měsíc před vydáním snímku na DVD. Stargate: Continuum je tak jedním z jeho posledních filmů. (3DD!3)
  • Producent a scenárista všech tří seriálů, Brad Wright, se ve filmu objeví jako pilot F15. (Guilemot)

Reklama

Reklama