Reklama

Reklama

Lawrence Talbot po smrti své matky opustil rodinné panství a zamířil za oceán, kde se stal uznávaným hercem. Jednoho dne za ním do divadla přišla snoubenka jeho bratra Bena Gwen Conliffeová, aby mu sdělila, že se Ben ztratil. Žádá ho o pomoc. Lawrence jí vyhoví a vrátí se domů, kde na něj kromě sarkastického otce čeká i hrůzostrašná legenda o krvelačném monstru s nadlidskou silou, které se po nocích toulá po okolí a vraždí vše živé. Těla, která se najdou v lese, jsou roztrhaná. Lidé nevěří, že by to udělal člověk, připisují to vlkodlakovi, který zabíjí své oběti, když je měsíc v úplňku. Lawrence je vůči těmto povídačkám zpočátku imunní, stejně jako inspektor Scotland Yardu Aberline, jenž vede pátrání po zmizelém. Lawrence se rozhodne, že celé věci přijde na kloub. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (895)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Film v mnoha ohledech jako vystřižený ze staré školy. Roger Corman by se svými v oparu utopenými kulisovkami zaplesal. Akorát dvoumetrového Vincenta Price zde vystřídal o chlup menší Athony Hopkins. Styl caká z filmu stejně, jako spousta krve, atmosféra by se dala krájet, lekačky fungují a když dojde na akci (není ji mnoho, ale dávkuje se velmi umě), nemá chybu. Je v podstatě jen hrozná škoda, že jsou znát střihové rošády. Film se neustále žene kupředu, situace nebývají vždy dořešené a čas od času dojde k něčemu bez zjevné návaznosti, logiky, nebo přirozeného vývoje. celková struktura filmu působí nekonzistentně, epizodně a nahodile. Výrazně také škodí občas až nepříjemně nekvalitní efekty (ačkoliv ruční masky jsou naopak i přes svoji evidentnost jednozačým bodem k dobru). Ve výsledku 7/10 s tím, že Vlkodlak je vlastě zklamáním do té míry, že měl dopadnout katastrofálně a ani omylem nedopadnul. Ve směru k dobrému filmu ale zůstal rozpačitě stát na půl cesty. P.S.: Emily Blunt je skvostná... Z první řady tuplem :)) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Čím více se odkládala premiéra, tím víc rostli mé obavy o výsledný produkt, ale Joe Johnston to zvládl víc než obstojně. O tak zásadní počin jako byl první VLKODLAK se sice nejedná, ale úpřímně, kdo z vás něco takového čekal? Akce je rychlá, svižná a (v unrated verzi) řádně krvavá, atmosféra rovněž povedená. Benicio Del Toro sice nepředvádí nic víc než svůj standart, ale takový Anthony Hopkins nebo Hugo Weaving (Abberline je asi nejlepší postava a klidně bych si nechal líbit spin-off nebo dvojku, pokud by tam byl) si místy kradou film pro sebe. Elfmanova hudba děj výborně dokresluje a hlavní téma mi přišlo jako svižnější Drákula, což není výtka ale pochvala, protože zní vážně skvěle. Říká se, že zabít nestvůru není hřích. Pouze zabít člověka. Ale kde jednomu konec a druhému začátek? ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Celkom svižné (miestami až príliš), štýlové (tento ospalodierovský vizuál proste môžem), dejovo bohaté a miestami solídne zábavné (naháňačka v Londýne). Zároveň ale trestuhodne povrchné a povrchne zahrané. Zmienená bohatosť na zápletky sa bohužiaľ neodráža v hutnosti "osobných drám" a vzťahov. Je to skrátka všetko studené a bez výživných motivácií postáv. Del Toro znudený, ako už dávno nie - prekvapujúce najmä vzhľadom na to, že mal na filme producentský podiel. Hopkins a hlavne Weaving čo-to zachraňujú, ale... nech mi jazyk odpadne, fakt by som to chcel vidieť od Burtona a s Deppom v hlavnej úlohe. Ten nadhľad by tomu pridal na zábavnosti a odbúral by sklamanie z emocionálneho chladu. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Vo vzťahu k predchodcom nevýrazné a zbytočné. Ľakačky a napätie nefungujú, aspoň že krvi sa tvorcovia nebáli. Pekná retro výprava a kvalitné obsadenie bojujú s vanhelsingovským komplexom samoúčelných digitálnych atrakcií. A vzťah otec-syn, ktorý mal byť dramatickým motorom filmu, nefunguje vôbec. Oscaroví laureáti Hopkins a Del Toro sú tu bohužiaľ iba preto, aby pre letnú hollywoodskú jednohubku evokovali punc vyššej kvality. Viac diváckej radosti než oni dvaja, vzbudí inšpektor Scotland Yardu - „vedľajšák“ Hugo Weaving. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Konečne som sa po dlhom čase dočkal kvalitného filmu o vlkodlakoch. Werewolf horrorov, ktoré za niečo stoja sa doposiaľ moc nenatočilo. Preto ma titul „The Wolfman“ hodne potešil. Téma je výborne spracovaná. Zasadenie deja do 19. storočia, na veľké Viktoriánske sídlo v Blackmoore, v Anglicku, je skvelé. Výborné sú aj scény z nočného Londýna. Vďaka štedrej produkcii je stvárnenie tejto historickej doby presvedčivé. Prvotriedne je taktiež herecké obsadenie. Hlavné úlohy si zahrali energický Benicio Del Toro a skúsený veterán Anthony Hopkins. Celý snímok sa drží časom zaužívaných postupov v tomto špecifickom horrorovom subžánre, ktoré sú obohatené romantickou linkou, profesionálnymi filmovými trikmi, pôsobivými hudobnými podkladmi a nápaditým výtvarným prevedením jednotlivých scén. **** ()

Galerie (94)

Zajímavosti (18)

  • Hůl, kterou dostal Lawrence (Benicio Del Toro) ve vlaku od starce, údajně pochází ze Gevaudanu, francouzském regionu, kde podle zdrojů v šedesátých letech 18. století řádil přerostlý vlk, udajně vlkodlak. (kabeck)
  • Snímek získal Oscara za Nejlepší makeup za rok 2010. Sošku si odnesli Dave Elsey a Rick Baker. Pro Bakera to byla sedmá proměněná soška a paradoxem je, že svého prvního Oscara získal také za "vlkodlačí film" Americký vlkodlak v Londýně (1981), a to v roce 1982, kdy byla vůbec poprvé vyhlašována kategorie Nejlepší makeup. (Stanislaus)
  • Jména Ophelia, Horatio a Gertrude jsou převzata z Hamleta. (Martin00x)

Související novinky

Benicio Del Toro ostřeluje Enterprise

Benicio Del Toro ostřeluje Enterprise

06.11.2011

Natáčení Star Trek 2 začne v lednu a J.J. Abrams ladí obsazení. Už víme, že se kompletně vrátí posádka první části, tedy Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Karl Urban, Simon Pegg, John Cho a… (více)

Del Torův vysněný projekt zkrachoval

Del Torův vysněný projekt zkrachoval

09.03.2011

Když Guillermo del Toro se slzou v oku opustil Hobitín, zdálo se, že mu Hollywood kývne na cokoli. Proto se s vervou pustil do svého vysněného projektu, adaptace antarktického hororu H. P. Lovecrafta… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama