Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Tuck Pendleton (Dennis Quaid) je mladý a stejně tak arogantní pilot pracující ve výzkumu miniaturizace. Při jednom experimentu, kdy má být jeho "ponorka" zmenšena na mikrometry a vstříknuta do těla bílého králíka, do laboratoře vtrhne skupina zločinců a snaží se tuto revoluční technologii ukrást. Jeden z vědců s Tuckem uteče, ale je zabit. Okamžik před smrtí ještě vstříkne Tucka do těla Jacka Puttera (Martin Short), neurotického hypochondra. Spolu se poté snaží zjistit, kdo za útokem stojí a získat potřebné přístroje zpět. A to nejen protože Jack nesnese pomyšlení, že mu tělem rejdí malilinkatý človíček a roznáší tam bacily, ale i protože Tuck nechce zemřít někde v trávícím traktu člověka a nechat tak matku svého budoucího dítěte a svou lásku Lydii Maxwellovou (Meg Ryan) v domnění, že je nejhorším chlapem pod sluncem. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Musim trochu nesouhlasit s několika komentářema, kde uživatelé píšou, že je to originální nápad. Vnitřní vesmír totiž evidentně čerpá nápady z filmu Fantastic voyage. Ať už je to hlavní motiv vpravit do lidskýho těla zmenšenou ponorku s lidskou posádkou nebo samotnej název "innerspace", o kterym padlo několik slov ve Fantastic voyage. Na druhou stranu musim za sebe napsat, že Vnitřní vesmír se mi teda líbil o něco víc. Ale žádnej zázrak to teda neni, spíš průměr. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Dennis Quaid a Meg Ryanová v osmdesátkové akční sci-fi komedii, která mi vždycky evokovala francouzský animovaný seriál Byl jednou jeden život kombinovaný s Křečkem v noční košili. Když to dávali kdysi v počátcích Tv Nova, tak jsem z toho byl jako děcko vydřenej, ale dneska je to po filmové stránce hodně dětinský zážitek. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Zdařilá komedie z produkce Stevena Spielberga, která se opírá na svou dobu o vynikající triky, nápaditý scénář, režii a v neposlední řadě o solidní herce. Nechybí jí spád a nuda se nedostavuje. Joe Dante od té doby už nic tak extra zajímavého nenatočil, ale tahle sci-fi komedie se mu prostě povedla. 100% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ale tak proč ne. Je to příjemné, pobavilo mě to a svůj účel to splnilo docela dobře, dokonce bych se na to klidně někdy v budoucnu podíval znova. Akorát se to podle mě zbytečně táhlo, hlavně teda v první polovině a bůhvíjak úžasné to taky není, ale na ty slabé čtyři hvězdy to ještě určitě je. Sice to zachraňovala ta druhá půlka, ale hlavně kvůli té z toho filmu nakonec mám víc, než jen průměrné pocity. A někdy v budoucnu určitě kouknu i na originál. Slabé 4* ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Lidstvo stojí před jedním z největších vědeckých úspěchu - miniaturizace pokročila natolik, že je možné zmenšit člověka na úroveň buňky. Právě když se schyluje k finálnímu pokusu, a to zavedení poručíka Tucka Pendletona (Dennis Quaid) s jeho raketkou do živého králíka je laboratoř přepadena zloději. Jednomu z vědců se ale podaří se zmenšeným Tuckem otéct do blízkého obchodního centra, ale brzy je zabijáky dohnat - a tak má jedinou šanci, vstříknout obsah zkumavky do nic netušícího kolemjdoucího. Tím je Jack Putter (Martin Short), psychicky labilní mladý muž, kterého vyvede z rovnováhy i obyčejný sen, natožpak miniaturní raketa brázdící jeho vnitřnostmi ... V produkci Stevena Spielberga vznikl velmi originální film, který - i přes spoustu nelogičností (když si člověk odmyslí samotnou technologii) i v dnešní době zaujme svými efekty, stejně tak i pár legendárními hláškami (Klidně si s ním hraj, ale nemluv s ním při tom). Celý film jsem zkoumal, kdo že to hraje poručíka Pendletona - byl mi povědomí, ale jméno jsem si nějak nemohl vybavit - a helemese, mladý Dennis Quaid. Mužské oko potěší i krásná Meg Ryan... ()

Galerie (99)

Zajímavosti (5)

  • Dennis Quaid a Meg Ryan, kteří se poznali během natáčení tohoto snímku, se o 4 roky později vzali. (oje)
  • Martin Short, který při hádance "Eat me, Drink me" správně vyřkne: "Alice in Wonderland!" si o dvanáct let později zahrál Kloboučníka ve stejnojmenném televizním zpracování Alenka v říši divů (1999). (Zdroj: ČSFD)
  • Kovbojova (Robert Picardo) tvář se na tvář Jacka Puttera (Martin Short) s ohledem na trikové provedení mění velmi podobně jako ve filmu Total Recall (1990). Je to proto, že na obou filmech tvořil triky Rob Bottin. Dalším pojítkem obou filmů je sám Robert, který ve druhém jmenovaném propůjčil hlas robotickému taxikáři jménem Johnnycab. (Stejšn)

Související novinky

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (více)

Reklama

Reklama