Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americký filmový horor, ve kterém se hrozbou nevinných lidí stává velké hejno nechvalně proslulých dravých rybek, kterým se podaří utéci z experimentálního vědeckého ústavu, financovaného americkou armádou. Jejich cesta vede přímo do blízkého jezera, které je vyhledávanou turistickou atrakcí a jehož břehy jsou v letních měsících obleženy lidmi, kteří se sem sjíždějí z celého širokého okolí, aby se tu opalovali nebo si zaplavali. V okamžiku, kdy se k jezeru blíží smrtelné nebezpečí v podobě hladových rybiček, přijíždí k jezeru také autobus plný malých školáků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Ten neměnný pižlavý zvuk, které piraňky vydávaly, ať už překusovaly lana nebo artérie, byl tak rozkošný! I když na mě samozřejmě efekty a masky působily až směšně zastarale, film stále dokázal vybudovat slušné napětí a atmosféru. Viděla jsem to nedávno v tv (zcela náhodou), zážitek to byl fajn vzhledem k mým nulovým očekáváním./// Jáj, ale teď už nevím, na jakém programu to dávali. Angie nás touto info výjimečně neoblažila:(. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Plagátom s gigantickou piraňou sa nenechajte zlákať/oklamať, ale i tak je toto dielko svojráznou klasikou béčkarského "prírodného amoku", na ktorom mnohí z nás vyrastali a preto dávam 80%, hoci spravodlivejších by bolo max. 40%. V produkcii Rogera Cormana vznikla milá dravá záležitosť s tomu odpovedajúcim mizerným scenárom (za vypustenie zabijackych piráň sú zodpovední hrdinovia!) a kvalitnými scénami (hore bez). ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

A hned další film, který se mi líbí tak moc, že ani nevím, co k tomu napsat. Až mě překvapilo, že se k nim řadí i Piranha. U Ajova remaku jsem psal, že tenhle má alespoň nějaké opodstatnění. Svým způsobem, po technické stránce ano, ale jinak si tenhle film remaku ničím nezasluhuje. Ale alespoň jde trochu srovnávat a porovnávat. Oba filmy se totiž jaksi doplňují a jeden obsahuje to, co se druhému trošku nedostává. Původní Piranha, jak je u starých klasik zvykem, staví na dobrých postavách a na příběhu (Piranha konkrétně i na dobrém humoru), všechno další je jen bonus, Ajův remake staví na krvi a gore, všechno ostatní jde jaksi bokem. Oba filmy jsou v tomto rámci výborné, ale klasika je prostě klasika. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pamätám ako ma voľakedy tento film vystrašil na smrť. Ako dieťa som mal obavy skočiť aj do bazéna. Dnes už pôsobí skôr absurdne, pričom určité pasáže v úvode, kedy dostali (nevedno prečo) priestor "chobotničky z druhého patra", celkom solídne lámu tejto jednohubke väz. Slabší priemer, remake "Piraňa 3D" je ďaleko lepším filmom po každej stránke, toto je s odretými ušami priemer, ktorý (už) nezanechá žiadnu stopu .. ()

nooly 

všechny recenze uživatele

Ohromná béčková zábava se spoustou klasických momentů, celou dobu jsem se bavil, někdy jsem se dokonce smíchy svíjel v křečích. Na druhé straně si pamatuji, že když jsem tento horor viděl jako menší, regulerně jsem se bál. Krvežíznivé potvory totiž za zběsilého pištění okusují nebohé oběti, dokud se nestanou jen hromádkou kostí. Bod navíc dávám za prsa =) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (21)

  • Piraně okamžitě prchají, když se v jejich okolí objeví větší predátor než oni. Skutečné piraně si nikdy netroufnou na živočicha, který je větší, včetně člověka. Napadají pouze živočichy menší než jsou oni, anebo ty, kteří již umírají. Takže agresivita masožravých rybiček známá z filmů je zcela mylná. [Zdroj: kukatko.cz] (PROCESOR)

Související novinky

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Piraňa má zase hlad

Piraňa má zase hlad

29.10.2005

V dubnu příštího roku by se měl začít natáčet remake slavného hororu Piraňa z roku 1978. Příběh o malých rybičkách s velkými zuby, které uprchly z výzkumného armádního střediska přímo do blízkého… (více)

Reklama

Reklama