Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Zahrada je nezapomenutelný loutkový film o zahradě, partě kluků a zlém kocourovi, od tvůrců úspěšných animovaných příběhů o dvou medvědech, kteří se potkali u Kolína nazvaném Pojďte pane, budeme si hrát. Svou zvláštní imaginativností a tajemností připomíná v jistém smyslu dětský horror. (oficiální text distributora)

Recenze (72)

elgreco 

všechny recenze uživatele

Dokud bude za zdmi mé lebky bujet tato čarokrásná Zahrada, bude mi dobře na světě. Děkuji, mí mistři zahradničtí, Trnko a Pojare, za půjčení klíčů od ní. Dokonalé čaro - ako hovoria bratia Slováci. P. S. "Když nemůžete, napijte se studené vody, půjdete do nemocnice… Vidíte tady ty drápy, tejden jsem si je nemyl, dostanete otravu krve!" Filipovského kocour je největší zlosyn od dob Calvery! ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasný klukovský seriál. Tajemná zahrada s tajemnými zvířaty a do toho úplně obyčejní kluci s neobyčejnou fantazií. Velice zajímavé zpracování, ve kterém se prolínají různé způsoby animace. Nejvíc mi utkvělo vyprávění o lovu netopýra, létání na slonech a výuka čtení pozpátku. Všichni potřebujeme občas pořádnou dávku fantazie... Zajímavé komentáře: kinej, rikitiki, Adam Bernau. ()

Reklama

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Zahrada jako kniha je ohromně originální dětská imaginace a jedna z nejzajímavějších pohádkových knih, co jsem kdy četl. Na rozdíl od obecné pohádkové klasiky se odráží od bezbřehé dětské fantazie moderní doby, které k rozehrání neuvěřitelných fantastických příběhů a postav stačí jen pustá zahrada starý kocour. Rázem se ze zahrady stává úžasný svět jen sám pro sebe, kde se dají zažít neuvěřitelné příběhy aniž by člověk snil o devatero horách a širých oceánech. Seriálová Zahrada tuto imaginaci a odtržení tajemného světa staré zahrady od naší civilizace vcelku dobře zpracovává, nicméně stejně v tomto případě před shlédnutím seriálu doporučuji nejprve pořídit rozhlasovou četbu Zahrady, které se naprosto fantastickým způsobem zhostil Karel Höger. Nechte nejprve pracovat fantazii a pak si doplňte obraz ještě tímto loutkovým počinem. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dětská fantazie naprosto svobodná, ale přitom ne chaotická. Neuvěřitelně kouzelné hry a hříčky a různé druhy animace. Na takovou věc už asi nebudou peníze. A kdyby jo, tak se nenajdou tvůrci.___ Dodnes, když vidím zahradní branku obrostlou břečťanem a zahradu obehnanou vysokou zdí, napadne mě: třeba je to tahle...! ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Moje dětství , nádhera , ten kocour to byl  hajzlík , takovej ten vyčůranej kriplík jako větší z medvědů , co se potkali u Kolína. Jinak bravo dabing , 4 naše tehdejší hojně obsazované a známé herečky zrychleně přes nějakou mašinku a vypadnou z toho hlásky těch záškoláků , úžasná zábava pro každou věkovou kategorii. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Ve mnoha epizodách je klika na dveřích do zahrady ze záběru z dálky vlevo, ale při bližším záběru je vpravo. (willda)
  • V seriálu byly použity čtyři animační postupy: papírková animace (celý první díl), loutková animace, poloplastická (styl, jakým byl natočen seriál Pojďte, pane, budeme si hrát (od r. 1965)) a nakonec kreslená ve snových bublinách. (Landauer)

Reklama

Reklama