Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie Kasalivich pracuje ve vědeckém týmu, jemuž se podaří vynalézt způsob jak vyrábět velice levně energii. Brzy nato je však zavražděn šéf týmu a dokumentace vynálezu ukradena. Eddie ještě spolu s fyzičkou Lily Sinclairovou jsou z vraždy a krádeže křivě obviněni. Aby si zachránili život, uprchnou. V patách je jim FBI, CIA a další složky zainteresované na případu, a tak jim nezbývá než se pokusit odhalit pravého viníka – nebo viníky – na vlastní pěst... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Davis se možná snažil natočit třetího Uprchlíka, bohužel se mu to nepovedlo tak jako s Harrisonem Fordem. Na to, jakou hvězdnou sestavu dostal k dispozici, tak se pánové a dáma moc nepředvedli a jejich party by zahrál kdokoli jiný. Každá herecká osobnost holt nemůže hrát jen a pouze v kvalitních snímcích, z něčeho žít musejí. Toto je ukázkový příklad slabšího kusu pro všechny zúčastněné. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Když jsem byla děcko, připadal mi tenhle film nesmírně napínavý, dokonce i zábavný! Nevím čím to bylo, ale dnes mi přišel spíš docela nudný, a hlavně předvídatelný. Sice musím ocenit, v porovnání s filmy podobných žánrů z dnešních let, s jakou civilností byli ještě filmaři schopní pracovat, a že dokonce i obsazení a scénář jsou docela kvalitní. I tak ale, nic co by stálo za zapamatování. ()

Reklama

Elin 

všechny recenze uživatele

Další kousek o tom, jak pár vědců učiní nějaký převratný objev, ale vládě (či nějaké nadnárodní korporaci) se to zrovna nehodí do krámu. Začíná honička připomínající hru na kočku a na myš. Tohle už každý viděl stokrtát a určitě stokrát něco podobného ještě uvidíme. Občas je prostě dobré vypnout a jen koukat. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Obyčejný akční thriller s bezvadnou ústřední trojicí. Především Keanu Reeves mi zde byl po dlouhé době sympatický, zdejší nadšený podivín mi byl mnohem příjemnější než jeho typický akční hrdina. Oba jeho kolegové nijak nevynikají proti jejich ostatním rolím, takže sice nenadchnou, ale ani neurazí. A to samé se vlastně dá říct i o zbytku filmu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Reťazová reakcia je zlý sen. Ešte ani v roku 2020 (kedy koment aktualizujem) nikto nie je schopný vysvetliť, ako je možné, že taký prúser stál 50 miliónov (celosvetová tržba bola trápnych 38 miliónov) a že ho natočil režisér Utečenca a Prepadnutia v Pacifiku s Freemanom a Reevesom v hlavných rolách. Našťastie sa Andrew už rok nato zahojil výborným trilerom o Dokonalej vražde. No pachuť existencie Reťazovej reakcie už zostala. A pretrváva desaťročia od svojho vzniku. Je to fakt slabá a otrasne nefungujúca ekologická agitka ako zo základnej školy, oproti ktorej je aj Aljaška v plameňoch dychberúcim akčným trilerom s presahom o ochrane prírody. Najhoršie je, že nedostanete nielen šikovný ekotriler, ale ani zábavne hlúpy béčkarský akčný výplach. Nefunguje tu dokonca ani snaživý Morgan Freeman v prekvapivo zápornej úlohe, a to už je vážne čo povedať, lebo Morgan Freeman je typ herca, ktorý obvykle (česť výnimkám) funguje aj vo filmoch, ktoré nefungujú. Príšerný pohľad je aj na pár zlých snov v podaní Rachel Weisz a Keanu Reevesa (opätovné stretnutie po rokoch v Constantineovi dopadlo lepšie). Neviem prečo, ale celé mi to hrozne pripomína o rok mladšieho Svätého: taktiež strašne nevydarený a pritom ambiciózny, drahý a na prvý pohľad kvalitne obsadený hollywoodsky triler, ktorý je vo výsledku tak neskutočne matný a s prepáčením hnusný, že človek fakt len krúti hlavou a nechápe, čo sa preboha muselo stať, že to takto dopadlo. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení bylo přerušeno hasiči z důvodu nebezpečně nízkých teplot. Mrazy dosáhly až -44°C. (oje)
  • Pôvodne bol obsadený aj Nick Offerman a natočil dve scény, avšak obe boli nakoniec vymazané. (Arsenal83)
  • Morgan Freeman sa posťažoval na počasie počas natáčania: "Pre každého to bolo ťažké, najmä pre mňa, pretože som tropický typ. No čo už, toto je Chicago v zime. Bol som chorý a ležal som štyri dni v posteli. Bolo to naozaj drsné." (Arsenal83)

Reklama

Reklama