Reklama

Reklama

Losangeleský hasič Gordy Brewer jde na schůzku s milovanou manželkou a synkem, kteří na něj čekají v kavárně. Přímo před jeho očima je smete mohutná exploze. Gordy si uvědomí, že s atentátníkem, převlečeným za amerického policistu, krátce před výbuchem mluvil. Agent FBI Brant ho odbude slibem, že kolumbijského teroristu Perriniho, přezdívaného Vlk, dopadnou, ale vinou politických tlaků je zatím vyšetřování odloženo. Gordy vidí v televizi prohlášení maskovaného teroristy, a protože se dlouho nic neděje, rozhodne se pomstít smrt svých blízkých. Odjede do Kolumbie, ale netuší, že po prvním střetu s partyzány se mu dostal na stopu nejen agent Brandt, ale také Vlk. V malém městečku zachrání Selenu a jejího adoptovaného hluchoněmého chlapce Maura. Po zásahu policie však skončí ve vězení. Tady se seznámí s mechanikem Seanem, jenž pracoval na partyzánském území. Partyzáni vězení napadnou, Gordy sebere Seanovy dokumenty a uteče. S jejich pomocí pronikne do partyzánské zóny a dostane se k překupníkovi Felixi Ramirezovi. Zničí jeho kokainovou farmu a připraví na Vlka smrtící past. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (268)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Místama nuda, což mně mrzelo. Čekal jsem masakrovou akci, kde Arnold sesekává všechny protivníky. Pramálo soubojů, za to hodně explozí, ale zase málo přestřelek. Arnold nedržel v ruce bouchačku, nemohl jsem si zvyknout a nikdy si asi nezvyknu. Zápletka hodně dobrá, příběh jednoduchý, s menší jednohubkou navíc. Mohlo být víc, škoda, ale nevadí :) ()

kinej odpad!

všechny recenze uživatele

Film Protiúder je na to, že má celkem slušné herecké obsazení až pozoruhodně špatný. Když pominu Arnolda, který zde předvádí něco co místy i připomíná herecký výkon, obejvují se ve filmu herci jako Turturro, Koteas, Leguizamo, Curtis což rozhodně nejsou herci druhé kategorie. Přesto má Protiúder punc obyčejného béčkového televizního filmu. Díky unylé režii a minimálnímu výskytu akce se stává ze sledování tohoto filmu takřka utrpení a chvílemi jsem je dokonce už přetáčel, protože jinak už ot prostě nešlo a to se mi snad ještě nikdy nestalo. Takovému Commandu se dnes člověk alespoň zasměje, ale tady ani není čemu se smát. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Když byla tenkrát po událostech 11ho září odložena premiéra tohohle filmu, měl jsem za to, že půjde patrně o lepší záležitost, než jak se mi teď jeví. Arnoldova předvolební kampaň protnutá jakýms takýms předvojem blížícího se konce herecké kariéry působí zprvu jako snaha natočit uvěřitelný film. Film o pocitech o hrozbě terorismu, která visí ve vzduchu a obyčejném americkém hasiči s tradičním nutkáním po pomstě. Jenže jak minutky ubíhaly, pořád se mi do mysli vkrádal pocit, že Arnold je tam pouhou chodící akvizicí, aby si divák jó mohl říct „tohle je film se Schwarzeneggerem.“ Ve střední pasáži už mi Arnoldova postava přišla jako hybridní klon Ramba, který v džungli likvidoval Vietnamce s MacGyverem a to celé zabaleno do sáčku s cedulkou „Já nic soudruzi, já jsem jen hasič.“ Výše zmíněný pokus o uvěřitelnost bere za své a to i přes potlačení terminátorovy nezničitelnosti. V závěru se pak ruka scénáristova pokusila zamazat předtím jasně čitelný rukopis pokusem o překvapení, který by jí vyšel, nebýt nikoliv zamazaného ale zmaštěného finále. Možná právě tady se snaha udržet laťku na hodnotě thriller zramplovala k tradiční akci. Navíc takový fuj hrátky s digitálně dosazeným plamenem, to už je trochu navíc chlapci. Andrew Davis natočil skvělého Uprchlíka, jenže Arnie není Ford a s jednou rukou kynouce voličům se těžko dají dělat divy. Protiúder je horší než jsem doufal, ale prakticky totožný s tím, co jsem čekal. Proto dávám 2 & 1/2 hvězdičky. ()

Jordan odpad!

všechny recenze uživatele

no teda . . . chcel by som sa osobne stretnúť s niekým, kto tento film dopozeral dokonca (ak niekto taký existuje) - aby som mu mohol poblahoželať za statočnosť a spýtať sa ho, či môj tip, že arnie porazí celú kolumbijskú teroristickú organizáciu úplne sám, opraví dieslový motor a ešte silou vôle vzkriesi svojho syna a manželku a stane sa kráľom sveta, vyšiel ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

No tak je to lepší a akčnější než Junior nebo Policajt ze školky, ale už dlouho se mi nestalo že bych zaspal před finále filmu, což je případ tohoto levného a nezvládnutého akčňáku. Navíc Protiúder šest let od premiery hodne zestárl a po boku nového Bonda, nebo Bourna ale i třeba stathamovek je chudým a nechtěným příbuzným. Ještě že se božský Arnold rozloučil o rok pozdeji mnohem stylověji. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • I tentokrát se natáčení zúčastnil Arnoldův kamarád a častý spolupracovník Sven-Ole Thorsen. Tentokrát se objevil v cameo roli muže, který sedí na ulici a stane se obětí výbuchu bomby. (Rominator)
  • Z dôvodu atentátov na newyorské dvojičky bola premiéra filmu odsunutá, keďže hlavnou témou filmu bol atentát. (andykovac)
  • V pôvodnom scenári bol dej filmu situovaný do Lýbie a Gordy Brewe (Arnold Schwarzenegger) mal pátrať po arabských teroristoch, ktorí zabili jeho rodinu. Režisér Andrew Davis sa však rozhodol dej filmu zasadiť do Kolumbie. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama