Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Každým rokem se o jarních prázdninách populace ospalého jezera Victoria rozroste z 5 tisíc na padesát. Ve výhni slunce vypukne hlučná zábava se spoustou alkoholu. Tento rok ale existuje další důvod, proč se obávat a nepůjde jen o těžká rána po večírku nebo stížnosti od sousedů. U jezera se objevil nový druh strachu a ohrožení. Po nenadálém zemětřesení pod vodou začnou místní obyvatelstvo ohrožovat prehistorické lidožroutské ryby. Skupiny návštěvníků, kteří se navzájem ani trochu neznají, se musí spojit a společnými silami zabránit novým ostrozubým obyvatelům resortu, aby si z lidí udělali potravu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (803)

genetique 

všechny recenze uživatele

Aja je pááán! V momentálnej konkurencii si Aja v hororovom žánri jednoducho nemá šancu nájsť rovnocenného súpera. U mňa už prešiel všetkými kritériami postaviť sa na čelo režisérov tohto žánru. K absolútnemu prvenstvu mu len chýba poradiť si s nejakým zombie námetom. Tento rok sa priam roztrhlo vrece s filmami, ktoré spoliehali na 3D, máloktorému sa však podarilo spojiť možnosti, ktoré tretí rozmer ponúka a kvalitu obsahovej stránky filmu. Aja vedel, že v rukách nemá oscarový príbeh, a tak mu nezostávalo spraviť nič iné, len z neho na Bayov štýl spraviť filmový videoklip s dôrazom na to, čo je momentálne cool a in. Toto sa podarilo viac ako by som očakával. Každá scéna obsahuje neskutočne štýlové zábery kamery, hudba dokonale vypĺňa atmosféru a ultimátne hlášky sa sypú od začiatku do konca. Každá rola, či rolička bola každému šitá ako na mieru, len Ving Rhames dostal prekvapivo málo priestoru. No a záver ma totálne odstrelil. 90%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Piranha se jednoznačně pasovala na horor roku 2010 (tento fakt není ovšem překvapivý, protože těch povedených hororů je v letošním roce jako šafránu). Alexander Aja oprášil brutalitu a nemilosrdnost a nechal v jezeře na pospas kozy, pincky a bobry jako návnadu. Filmu nemám absolutně co vytknout, snad jen že 3D jsem protrpěl, už by se nad touhle novinkou měl někdo zamyslet, bochnout do stolu a říct dost! Dabing mě překvapivě nerušil. Zpátky k filmu, ten obsahuje menu jaké by měl mít pořádný horor: napětí, teenagery, kozy, ultimátní zabijáky (mimochodem pekelně provedené a hladové), starého vědce, hrdinského policistu a nějaký ten mladý pár co musí nakonec přežít, k tomu přihodit ještě nějaké komické figurky (skvělý Jerry O'Connell) a je prostřeno na večeři. Z kina jsem odcházel dost ušlápnutý, s poničenou psychikou, Aja se krve rozhodně neštítí a jak tady již jeden kolega poznamenal, oproti jiným režisérům dokáže ponechat oči otevřené i tam kde již druzí odcházejí. Aja prostě dokáže jít až na samou hranici. A tak se divák dočká spousty ohříbaných končetin. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych nepochopil záměr režiséra, ale přesto považuji Praňu 3D za takovou ptákovinu, až to bolí. Nevidět film ve 3D, tak bych možná asni nevydržel do konce. Alexander Aja, mě trošku zklamal, protože jeho remake Hory mají oči, je snad jediný podařený remake hororové klasiky. Zde ale neměl moc možností, jak uplatnit své schopnosti. Na druhou stranu, absence napětí a dramatických scén ené je maskována víceméně úspěšně několika podařenými fóry. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Opravdu netuším, jaké faktory, myšlenkové pochody či mainstreamové "potřeby" přiměly Alexandra Aju, aby přivedl na filmový svět "toto." Tvůrce tří bravurních hororových kousků, které patří k mým nej, jakoby si tímto dílem chtěl vyzkoušet tvorbu pro americké, nadržené, krvelačné, teen publikum. S největší arogancí a výsměchem odhodil veškeré prvky své originální tvořivosti a ve stejné náladě se pustil do pravděpodobně nejkrvavějšího filmu o piraních. Celý formát filmu, zpracování, děj či scénář bych v případu nějakého neznámého či jiného režiséra klidně hodila do několika vět, ale jelikož se jedná o Aju, nedá mi to, abych své dojmy nerozvedla o trochu více. Předpokládám že "styl" tohoto filmu jistě přinese tělesné i vizuální uspokojení pro velké množství mužské populace. Obsahuje totiž v podstatě vše, co by mohlo průměrnému mužskému osazenstvu lahodit. Holky, prsa, kozy, silikon, dokonalá ženská těla v plavkách, dokonalá nahá ženská těla bez plavek, lesbické scény, alkoholové radovánky, luxusní jachta. To vše často vypadalo jako z klipů Davida Guetty. K tomu pak v druhé části filmu krev všude a na všech, kousky lidských částí a tkání vznášejících se na hladině, hysterické masy lidí snažící se dostat z vody, dokud jejich těla ještě drží pohromadě či lidé napadeni piraněmi ve všech stádiích poškození (od ukouslých nohou až po naprosto pečlivě, až na kost "opracovaná" či rozpadající se těla). To vše v doslova delikátním GORE balení, které obsahuje ty nejlahodnější a nejbrutálnější splatterové scény (že by v určitých scénách Ajova inspirace v Nezvratném osudu?:). O nějaké nelogice v chování postav je zbytečné mluvit, protože o to tu přece nešlo, že:) Scéna s motorovým člunem byla vskutku odzbrojující a zdrcující řežba, doslova:) Samotné provedení piraní je velmi povedené, stejně jako závěrečná pointa. Ano, dojde překvapivě i na ni:) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ani ako fanúšika béčkových hororov a obdivovateľa Ajovho remaku Hory majú oči ma jeho Piraňa príliš nenadchla. Aja má totiž skutočný filmársky talent, ktorým v Piraňe plýtva. Spracováva v nej obsah, ktorý by iba o kúsok horšie zvládol i packal (režisér) Eli Roth. Jeho Piraňa síce JE ako-tak zábavná, nahé čučoriedky v nej potešia a miera krvavej brutality dosahuje úrovne najšťavnatejších splatter masakrov žánru (čo je v dnešnej dobe v kine jav nevídaný), ale film ako celok pôsobí lacne až nesympaticky. Väčšina jeho postáv vám skôr lezie na nervy, než že by ste sa o ne mali báť, pretože sú špatne napísané a občas i zle obsadené. Aspoň že ten potapačský výlet do podzemnej jaskyne disponuje tak príjemným fantasy rozmerom. O českom dabingu pomlčím, o jeho úrovni vypovedá hneď úvodná scéna, kedy Richard Dreyfuss vydáva pod vodou rovnaké zvuky stonania ako nad vodou (WTF?!). ()

Galerie (131)

Zajímavosti (19)

  • Ve filmu bylo použito přes 1100 lodí. (KucC)
  • Značka tequily, ktorú aktéri popíjajú na lodi pri natáčaní, je Havasu Tequila. Havasu je odkaz na skutočný názov jazera, kde sa film nakrúcal. (MikaelSVK)
  • Okrem známej pornoherečky Riley Steele sa vo filme predstavia v cameo rolách aj ďalšie dve, Ashlynn Brooke a Gianna Michaels. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama