Reklama

Reklama

Člověk nemůže cítit lásku, aniž by dříve poznal požitek. A cítit žal, aniž by poznal štěstí. Hvězdně obsazený americko-mexický film o čtyřech lidech, co chtěli přes nepřízeň osudu změnit svůj život... Čínská moudrost praví, že základními emocemi v životě jsou: štěstí, požitek, žal a láska. Do čtyřech kapitol se stejnými názvy je i rozložen příběh čtyř lidí filmu To, co dýchám, jejichž životy se i přesto, že se neznají, více či méně proplétají. Nejprve sledujeme příběh člověka, co se po celoživotní dřině vypracoval na řadového finančního poradce (F. Whitaker), jenž zoufale touží po lepším životě. Kvůli tomuto snu se pak nebojí riskovat úplně vše. Dále je zde vymahač a pravá ruka (B. Fraser) místního mafiánského bosse (A. Garcia), jehož zcela změnila smrt kamaráda v dětství. Do života tohoto člověka, co má schopnost vidět útržky budoucnosti, zcela nečekaně vstoupí popová hvězda Trista (S. M. Gellarová), kterou má chránit. Ta i přes nálepku bezstarostné hvězdy je ve skutečnosti velmi zranitelnou dívkou, poznamenanou smrtí otce. Nakonec je zde postava lékaře (K. Bacon), co musí zachránit svou milovanou ženu (J. Delpyová), kterou ale nikdy nemůže mít… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (295)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film. Nějak jsem nepochytil celkové sdělení. Tedy pokud tam nějaké vůbec bylo. Plno emotivních momentů a zároveň několik logických děr a míst, které jsou zcela zbytečná. Všichni hlavní představitelé předvádějí opravdu kvalitní výkony a i na režisérovi Jieho Leem je vidět, že má bezesporu talent, avšak na mne celý snímek zapůsobil tak nějak polovičatě. V mých očích mu chybí celistvost. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavé drama, které vyhrává u diváka především svou provázaností jednotlivých postav a jejich osudů. Jedná se vlastně o čtyři povídky, kde se hlavní postavy nějakým způsobem ovlivňují. Trošku nesourodé, Baconova linie je strašně přehrávaná a protivná, ale jinak si myslím, že tohle je snímek, který jedno zhlédnutí snese. ()

Reklama

dawe04 

všechny recenze uživatele

Docela se divím nepříznivému brblání ze zámoří. "Iňárittovské" puzzle drama debutanta Leeho splňuje veškeré požadavky oscarových černých koní. Herecky spolehlivé obsazení (Garcia, Whitaker), i známé tváře urputně dokazující, že umí hrát (Fraser, Gellar) plus dostatečně jímavý a tragický příběh. Technicky není také co vytknout, atmosféra funguje. Jediný moment, kdy se film trochu přidusí je to krkolomné a chvílemi nelogické provázání příběhů. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Jieho Lee mal jediné šťastie - herci... Herecký "koncert" to v skutku je, avšak príbeh mi nedoprial ani pôžitok ani žiaľ a ani lásku. Priemerný snímok, ktorý pôsobí zmätene, chaoticky a stojí pevne iba na známych tvárach hollywoodu. Andy Garcia a Brendan Fraser ťahajú tento snímok z "brindy", ale aj týmto sa dostáva málo priestoru na uskutočnenie zázraku. Snímkov ako je tento vzniklo za posledných pár rokov veľa a retrospektíva deja tomu určite nepomôže Jieho Lee. 6/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Další pokus vyprávět zdánlivě nesourodé příběhy několika lidí, které se však navzájem ovlivňují a nakonec do sebe zapadnou. Herdek, to si jenom Radiq všiml, že ten film nemá logiku? Bacha, SPOILER. Hele, Whitaker dostal pistoli od Frasera a šel vyloupit banku a poldové ho kilnuli. OK. Jenže když sledujeme příběh zpěvačky a Frasera, tak Fraser zhebne nějaké dva měsíce před tím, než zpěvačka zdrhne - a pak jí Whitaker při útěku z banky přepadne přes kapotu? WTF? A takový je cely film - navíc o lidech, který nikdo nikdy bežně nepotká, jsou mu šumák, a když se objeví trocha lidskosti, bac, zas to skončí blbe... Fuj film. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Sarah Michelle Gellar hraje popovou zpěvačku, ale žádnou z písní ve filmu doopravdy nezpívala ona. Svůj hlas jí propůjčila Kim Wayman. (HappySmile)

Reklama

Reklama