Reklama

Reklama

Už od začátku světa okouzlovali vypravěči své posluchače. Vyskytují se však i jedinci, kteří když čtou nahlas, dokáží postavy přivést k životu. Většina těchto Kouzelných jazyků své schopnosti raději drží v tajnosti. Mortimer Folchart si svůj dar uvědomil až v okamžiku, kdy z knihy nazvané Inkoustové srdce přivolal do našeho světa nelítostného vraha a banditu Kozoroha, jeho poskoka Basta a nakonec Pražprsta, kejklíře s magickými schopnostmi. Bohužel ve stejném okamžiku zmizela Mortimerova milovaná manželka Resa v knize. Od té doby Mortimer po celém světě hledá další výtisk Inkoustového srdce, aby mohl svou ženu vrátit zpět. O dvanáct let později společně s dcerou Meggie na knihu narazí v jednom evropském antikvariátu. Současně se však objeví Pražprst, který se chce vrátit do knihy, ke své rodině... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (300)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, ale nakonec jsem po skončení filmu byl zklamaný. Ohledně fantasy filmů na hodnocení na čsfd vůbec nekoukám, protože ve většině případů jsou vysoko podhodnocené a přitom ani nevím proč, možná z toho důvodu, že pro plno lidí existuje jen jedno fantasy a tím je pán prstenů, nebo ještě harry potter. Fakt ale je, že u tohohle mi příběh vůbec nesedl a i když zpracování je příjemné a efekty taky nejsou nijak extra zlé, u filmy jsem se těch 106 minut děsně nudil, a to i přesto, že v něm hraje sympaťák Brendan Fraser, který má takového filmy asi hodně v oblibě. I tak to ale hodnotím třema hvězdičkama, protože podívat se na to určitě neuškodí, není to nikterak zlý film, to určitě ne, jenom kniha by se mi asi nelíbila. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ty ubohý sobecký slabochu !!" - "To si vyřiď s ním !! On mě napsal.." ;) Nikdy bych si nepomyslel, že může být čtení knih tak nebezpečné.. Mimo tedy čtení těch špatných..;) Těžko hádat, zda mezi takové patří i předloha Cornelie Funke, nicméně tenhle Softleyho biják mě ji číst rozhodně nepřiměje.. ()

Reklama

Popluh 

všechny recenze uživatele

Co se to sakra s pohádkami stalo? Inkoustové srdce sice nabízí celkem zajímavou zápletku (knihu jsem četl, ale už ani nevím proč jsem někde za polovinou přestal), která však není vyždímána ani z poloviny a většinou se jí jen samoúčelně plýtvá. Jinak se jedná o tradičně vystavěnou pohádku, která po technické stránce nemá vůbec nic, čím by mohla překvapit. Jediné co překvapí vzhledem k relativně slušnému obsazení je místy televizní vzhled celého filmu a jediné, co tak Inkoustové srdce táhne dál jsou celkem slušné herecké výkony všech zúčastněných. Ani ty ale nestačí k záchraně zkratkovitého scénáře plného rádoby napínavých zvratů či nudné a obyčejné režie, která nenabízí ani jeden jediný záběr, který by se nějak vymykal z běžného pohádkového standartu. 50 % ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mortimer (Brendan Fraser) kromě toho, že je restaurátor knih, je obdařen nadpřirozenou schopností spočívající v tom, že z každé knihy, kterou čte nahlas, přenese její postavy a věci z ní do reálného světa. A jednou pří čtení vzácné knihy s názvem Inkoustové srdce mu zmizí jeho milovaná žena a on zůstane se svou malou dcerou (i ona zdědila tuto schopnost) sám a celé roky po ní bezvýsledně pátrá. Až jednou při svém putování zjistí, že jeho ženu vězní na svém hradě zlý Kozoroh (Andy Serkis) se svou bandou. A je to právě hlavní postava z knihy Inkoustové srdce, které se v našem reálném světě zalíbilo natolik, že si zde vybudovala vlastní impérium. Mortimer bude muset spojit síly s pratetičkou Eleonorou (Hellen Mirren), trochu sobeckým Prašprstem (Paul Bettany) a samotným spisovatelem knihy (Jim Broadbent), aby porazil vládu Kozoroha a zachránil svou ženu z jeho spárů. Nedělalo mně problém ve společnosti sympatického Brendana Frasera ocitnout se ve fantazijním světě, ale děj je zahuštěn takovým množstvím postav, že právě ta jeho je paradoxně ze všech nejméně zajímavá. Daleko větší životností své postavy obdařili úžasná Helen Mirren, sympatický Paul Bettany, milý Jim Broadbent nebo nebezpečně svůdná Jennifer Connelly v miniroličce Roxany. Nepochybně se o kladný zážitek postarala i vizuální a triková stránka filmu, která se svými létajícími opicemi, jednorožcem a dalšími podivnými stvořeními diváka do děje vtáhne. Naopak scénář neměl v sobě sílu a prolínání literárních postav v reálném světě často nefunguje tak, jak by mělo, a určité logické nedotaženosti v ději se rozhodně najdou. A tak zde narazíme na množství úchvatných scén, které se poctivě střídají s těmi nudnými. A zdaleka ne zcela byl naplněn potenciál, který v sobě tahle hravá fantasy podívaná měla. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Námet vhodne napínavý, nebol ani zďaleka dotiahnutý tam, pokiaľ siahal jeho potenciál. V tomto filme, ktorý je vhodný na nedeľňajšie predpoludnie sa striedajú fantastické motívy s podpriemernými hereckými výkonmi a s toporným scenárom. Autori sa chceli zviezť zadarmo na vlne úspechu fantasy. Ale zabudli na to, že čierni pasažieri budú nájdení prísnymi revízormi. Veľké sklamanie .... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • V čase 01:07:56 môžeme vidieť hrob Ebenezera Crooka z knihy "Drakológia". (Ronan)
  • Jennifer Connelly, žena Paula Bettanyho, se tu mihne v cameo roli ženy jeho postavy. (Petr23)
  • Brendan Fraser jako Silvertongue byl pro autorku knižní předlohy Cornelii Funkeovou osobní volba a byl také velkou inspirací při psaní knihy. Jemu také věnovala druhý román z trilogie a poslala mu výtisk s osobním věnováním. Přestože producenti zamýšleli do hlavní role větší hvězdu, přání Funkeové obsadit Frasera nakonec splnili. (FilmFan24)

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Šermíři R. E. Howarda nastupují

Šermíři R. E. Howarda nastupují

13.01.2008

Obrovské zklamání z tržeb Zlatého kompasu (srovnatelné s rozčarováním z vlažného přijetí Superman se vrací, takže se vážně pochybuje o pokračování) a následné urychlené odsunutí Inkoustového srdce … (více)

Reklama

Reklama