Reklama

Reklama

VOD (1)

Když si seržant King myslí, že pro něj válka už skončila, dozví se, že ho chce armáda do toho pekla poslat zpět. Seržant Brandon King odcházel do války v Iráku jako mladík, plný ideálů o boji za lepší svět. Jako velitel čety nasazené v Tikritu však o iluze velmi brzy přišel. Domů se vrátil vyznamenán bronzovou hvězdou a purpurovým srdcem, ale také poznamenán traumatem z incidentu, při němž neúmyslně zabil několik civilistů. V rodném texaském městečku ho stejně jako jeho přítele Steva Shrivera všichni nadšeně vítají a senátor Orton Worrell mu nabízí, že kdyby něco potřeboval, může mu kdykoli zavolat. Brandon je rozhodnut začít nový život přesně tam, kde skončil. Jenže zážitky z války se na něm i kamarádech podepsaly víc, než se na první pohled mohlo zdát. To nejhorší však Brandona teprve čeká, když se s kamarády ohlásí na základně, aby odevzdal uniformu a převzal dokumenty o propuštění. Dostane rozkaz, kterým je povolán zpět do služby v Iráku. (TV Fanda)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $10,915,744Tržby Celosvetovo $11,207,130Tržby za predaj DVD v USA $4,829,251 //počet predaných kusov 286,804║ dosť nešťastný pohľad na armádu pre Američanov, a asi aj preto také odmietnutie tohto filmu v kinách, na jednu stranu má film veľmi dobré obsadenie ktoré je pre dej dobre využité, úvodná prestrelka je strhujúco prevedená, je drsná, neúprosná, pripomenie film Čierny jastrab zostrelený, dramatická výstavba bez kompromisov dobrá, celkovo zaujímavý pohľad na armádu /80%/ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

netradiční a celkem povedený pohled na válečné veterány z Iráku. Jsou tu samozřejmě vykreslena traumata, která si vojáci z války přivážejí a pak, a to především, je tu poukazováno na problém "Stop-loss" tedy pozastaveného odchodu do výslužby, ačkoliv vojákům končí kontrakt. Proti tomu se přirozeně někteří bouří, odmítají nastoupit a tím jsou klasifikováni jako dezertéři. Mělo to spád, dobrou myšlenku a slušné herecké výkony. Potěšil Ryan Phillipe, ale mě se nejvíc líbil Joseph Gordon-Levitt, jenže zahrál vyslužilce, který propadnul alkoholu, na výbornou. Docela mě udivuje, že tenhle film není v červeném hodnocení. 80% ()

Reklama

uiu 

všechny recenze uživatele

Filmy s vojenskou tématikou se mi v poslední době začínají líbit a pokud mají i myšlenku, tak jsem ještě víc spokojená. Příběh nám přibližuje partu kamarádů, kteří spolu sloužili v Iráku. Někteří z nich se vracejí domů jako hrdinové, někteří zemřeli při boji, jiní jsou doživotní mrzáci. Hlavní postava Ryana Phillippeho chce s armádou skončit, jenže v den propuštění zjistí, že ho posílají do další akce v Iráku. Uteče, stane se z něj dezertér a jediná šance je zmizet ze Spojených států a začít nový život v Mexiku. Film řeší problém, o kterém se moc na veřejnosti nemluví - onen fakt, že vojáků je málo a vláda schválně ruší veškeré propušťáky a pozastavují odchod do civilu. Další známé herecké tváře - Joseph Gordon-Levitt a Channing Tatum potěší svými hereckými výkony. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Po celkem solidní začáteční přestřelce se to zvrtne do nudy a občasné akční momenty to už nezachrání, obzvlášť když film působí trochu jako stěžování si na těžký úkol vojákův. Vojáci dostávaj, co si zasloužej, když jsou tak blbí a jdou do války. Rozhodně vyzdvihuju výkon Channinga Tatuma, kterej se mi začíná líbit čím dál víc (herecky, ne přitepleně). Taky Ryan Phillipe nehrál úplný hovno, což už je u něho tak trochu standart. A ještě slovo o mým oblíbenci Josephu Gordon - Levittovi: slovo. ()

petero 

všechny recenze uživatele

„Prišli sme z vojny, tam na nás zaútočili, pustili sme sa za nimi, zabili našich kamarátov, my sme ich zabil aj s rodinami (nechtiac). Prišli sme domov a máme z toho strašné depky. Chľasceme, bijem sa, prípadne zmlátime priateľku.“ BATTLE FOR HADITHA stretáva HOME OF THE BRAVE ale STOP-LOSS pokračuje ďalej. „Odkrútil som si to ale ma posielajú späť? Nikdy. Zdrhnem do Mexika alebo sa prekonám ako správny hrdý Američan a vrátim sa tam?“ MTV presents ... zopár klasických vojnových klišé. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Ze závěrečných titulků vyplývá, že na filmu spolupracovalo i několik Čechů. (Aknah)
  • Natáčení probíhalo od srpna 2006 v Texasu a Maroku. (Lucas87)

Související novinky

Tatum jako zpívající pilot

Tatum jako zpívající pilot

07.02.2016

Channing Tatum a Joseph Gordon-Levitt se před pár lety sešli v dramatu Ve službách války. A očividně je to na place bavilo, protože plánují další spolupráci. Tentokrát se ale nechystají na nějaké… (více)

Reklama

Reklama