Reklama

Reklama

Dobyvatel

  • Japonsko Aoki Ôkami: Chi Hate Umi Tsukiru Made (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vládce největší říše světa. Historický velkofilm. Vždy udeř první! Na začátku bylo sjednocení mongolských kmenů do jednoho národa a na konci útok na Velkou čínskou zeď i celou císařskou dynastii Jin. Fascinující osud Temüdžina, jenž se stal slavným Čingischánem ožívá ve výpravném historickém snímku! (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

Sandai 

všechny recenze uživatele

Film není špatný, spíš je jenom nedotažený. Bojové scény začínají velmi nadějně. Dvě masy jezdců se rozjedou proti sobě a střetnou se Ale to je bohužel vše, protože po chvilce se ozve "bitva trvala deset dní" a tím bojová scéna končí. A konec snímku přichází zbytečně brzo, hned po sjednocení mongolů. Poslední záběr je mongolská armáda před velkou čínskou zdí. Škoda. ()

Yossaretix 

všechny recenze uživatele

Nejhorší film o Čingischánovi, co jsem viděl, chvílemi mi to přišlo jako afektované samurajské melodrama, bojoval aby se už nikdy nebojovalo a byl to ochránce žen, začátky celkem šli, filmu, bitev, linky přátelství, lásky, otcovství, vůdcovství, ale pak se pokračování to všeho rozteklo do bezbarvých rozpaků. Ovšem mongolské exteriéry byly úžasné. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Výprava 7/10/// +slušná výprava, vyprávění občas jde i do podrobností -přes vše kladné si nejsem jist jestli lze tak obsáhlý příběh odvyprávět v jednom filmu, dvoudílný film by byl asi lepší volbou, trochu víc emocí a napětí by se hodilo/// Nebýt tak velké stopáže a občas přílišné roztahanosti či rozvleklosti snímku, byla by to ještě o stupeň lepší podívaná. I tak to ale není nezajímavé, právě naopak. Kdo je trošku trpělivější a nebude očekávat přílišnou akčnost, rychlí střih a zbrklou kameru, ten si přijde na své./// Celkem 64%/// ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

To byl historický film nebo historická komedie :-). Nějak jsem tam nenašel rozdíl ty dialogy jsou perly klinematografie (příklad nezabíjej mé dítě nezabiju dítě ale Merkyta :-) a hlavní představitel Temudžina přehrává snad ještě více než všichni naši herci v Ordinaci a Ulici zároveň. Už dlouho jsem se tak nezasmál navíc boje jsou tak trapné že bitvy v Bathory jsou rovnou oskarové :-) ()

pelegryna 

všechny recenze uživatele

Myslím, že poměrně dobře uchopené téma, ale sáhodlouze přehrávané.Nicméně pokud je toto začátek pokusů o natočení Činkischána tak budiž.Ono bude asi nemožné věrně bez přimyslených holywoodských příběhů to natočit , ale rozhodně to je tak veliké téma, že nikdy neomrzí, byť by zpracování bylo tragické. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Snímek je rozsáhlou filmovou adaptací dvojice knižních historických novel "Chi Hate Umi Tsukiru Made: Shōsetsu Chingisu Hān" a "Chi Hate Umi Tsukiru Made: Shōsetsu Chingisu Hān". Jejich autorem je japonský novelista a historik Seiichi Morimura. (Conspi)
  • Výsledná cena snímku byla zaokrouhlena na 30 mil. amerických dolarů. Celková doba natáčení činila více jak 4 celé měsíce. To probíhalo převážně v Mongolsku, kde se k potřebám filmařů v roli mongolské armády činilo nad 5 tis. dobrovolných členů mongolských vojenských jednotek. To je ale jen zlomek použitých lidských zdrojů, neboť k natočení epických bitev bylo filmaři využito nad 27 tis. dobrovolníků. (Conspi)

Reklama

Reklama