Reklama

Reklama

Dobyvatel

  • Japonsko Aoki Ôkami: Chi Hate Umi Tsukiru Made (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vládce největší říše světa. Historický velkofilm. Vždy udeř první! Na začátku bylo sjednocení mongolských kmenů do jednoho národa a na konci útok na Velkou čínskou zeď i celou císařskou dynastii Jin. Fascinující osud Temüdžina, jenž se stal slavným Čingischánem ožívá ve výpravném historickém snímku! (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

Fr 

všechny recenze uživatele

“Pojedu kam až to půjde. Tam, kde to dobudu, zmizí hranice. Svoboda pohybu napomůže obchodu. Lidé si budou vážit zvyků. Budou žít dobře…..“ Ti Mongolští vojevůdci (zvlášť když je hrají Japonci!!!) mají pořádný charisma! A většinou to nejsou žádní tupci. Asi proto se na ně dobře dívá. Vyprávění o potomkovi Šedého vlka, jenž byl vyslán na zem, aby vybudoval jeho zemi bere všechno od počátku. Než mongolský lid spojil své síly, aby vznikla mocná a bohatá říše – od hrstky válečníků, jejichž cílem bylo jednoduché ,,kůň za koně, žena za ženu“, až po stotisícovou armádu táhnoucí na Velkou zeď s cílem zničit nenáviděného protivníka - chvilku to trvalo. PŘÍBĚH NADE VŠE!! DOSLOVA! Tenhle průvodce nejdůležitějšími okamžiky cesty Čingischána k moci a tedy sjednocení mongolského lidu není špatnej. Jen nenáročnému publiku mnoho zábavy nenabídne. DOBYVATELE ocení příznivci Čt2, v jejichž žilách koluje krev Šedého vlka. Ti ostatní ať raději mrknou na Mongola. Ale nevím, jestli budou jejich militantní choutky ukojeny. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem alespoň z 1/3 Mongolec. 2.) Můj tchán Čingi nechápe, proč mu říkaj Temüdžine. 3.) Měl jsem sen, že přiletěl bílý sokol a v pařátech držel Slunce a Měsíc. 4.) Zajímá mě, jaký osud měli mongolské ženy. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Yossaretix 

všechny recenze uživatele

Nejhorší film o Čingischánovi, co jsem viděl, chvílemi mi to přišlo jako afektované samurajské melodrama, bojoval aby se už nikdy nebojovalo a byl to ochránce žen, začátky celkem šli, filmu, bitev, linky přátelství, lásky, otcovství, vůdcovství, ale pak se pokračování to všeho rozteklo do bezbarvých rozpaků. Ovšem mongolské exteriéry byly úžasné. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Výprava 7/10/// +slušná výprava, vyprávění občas jde i do podrobností -přes vše kladné si nejsem jist jestli lze tak obsáhlý příběh odvyprávět v jednom filmu, dvoudílný film by byl asi lepší volbou, trochu víc emocí a napětí by se hodilo/// Nebýt tak velké stopáže a občas přílišné roztahanosti či rozvleklosti snímku, byla by to ještě o stupeň lepší podívaná. I tak to ale není nezajímavé, právě naopak. Kdo je trošku trpělivější a nebude očekávat přílišnou akčnost, rychlí střih a zbrklou kameru, ten si přijde na své./// Celkem 64%/// ()

Sandai 

všechny recenze uživatele

Film není špatný, spíš je jenom nedotažený. Bojové scény začínají velmi nadějně. Dvě masy jezdců se rozjedou proti sobě a střetnou se Ale to je bohužel vše, protože po chvilce se ozve "bitva trvala deset dní" a tím bojová scéna končí. A konec snímku přichází zbytečně brzo, hned po sjednocení mongolů. Poslední záběr je mongolská armáda před velkou čínskou zdí. Škoda. ()

KoleckoR 

všechny recenze uživatele

Film pojednávající o sjednocení kmenů na území dnešního Mongolska pod vládou jediného člověka - Čingischána. Námětem i dějem dílo podobné filmu "Čingischán - Mongol", dokonce i ze stejného roku. Nejspíše oba natočeny k 800. výročí založení Mongolska. Bohužel tenhle je o hodně slabší. Nevím, jestli je to českým dabingem nebo celkově špatným scénářem, ale hodně dialogů a monologů je vysloveno většinou bez emocí a nejakého hlubšího hlasového zabarvení. Bojové scény, ikdyž se zdají masové, jsou velmi krátké a nepropracované. Celkově méně vyrazné dílo. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Výsledná cena snímku byla zaokrouhlena na 30 mil. amerických dolarů. Celková doba natáčení činila více jak 4 celé měsíce. To probíhalo převážně v Mongolsku, kde se k potřebám filmařů v roli mongolské armády činilo nad 5 tis. dobrovolných členů mongolských vojenských jednotek. To je ale jen zlomek použitých lidských zdrojů, neboť k natočení epických bitev bylo filmaři využito nad 27 tis. dobrovolníků. (Conspi)
  • Snímek je rozsáhlou filmovou adaptací dvojice knižních historických novel "Chi Hate Umi Tsukiru Made: Shōsetsu Chingisu Hān" a "Chi Hate Umi Tsukiru Made: Shōsetsu Chingisu Hān". Jejich autorem je japonský novelista a historik Seiichi Morimura. (Conspi)

Reklama

Reklama