Reklama

Reklama

Rallye smrti

Trailer 1

V roce 2012 vládne finanční krize, o práci je nouze, a tak se vydělává různými způsoby. Jedním z takových způsobů je nejbrutálnější automobilový závod, ve kterém skupina vězňů řídí zbraněmi vybavené obrněné automobily, snaží se zlikvidovat soupeře a dojet do cíle jako první. Bývalý závodník Jensen Amese se o něco podobného příliš nezajímá, žije relativně šťastně se svou manželkou, malou dcerkou, a i když zrovna zavřeli továrnu, kde pracoval, tak se nevzdává. Do jejich domu ale vtrhne maskovaný muž, zavraždí jeho ženu, jeho omámí a vloží mu do ruky zbraň. Jensen je zatčen a dostává se do věznice, která pořádá zmíněné závody pod dohledem nekompromisní a zákeřné ředitelky. Na svobodu se může dostat jen tak, že se zúčastní závodu na život a na smrt v opuštěné části ostrovní věznice. Pokud se mu podaří přežít a vyhrát pět etap po sobě, bude mu vymazán trestní rejstřík. V závodě ale neexistují žádná pravidla, každý ze závodníků musí jet co nejbezohledněji, aby byl první v cíli. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 087)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Totální bečkovej nářez, jak má být! Paul W.S. Anderson se konečně vzchopil a natočil jednoduchou akční pecku,která si na nic nehraje a chce vyloženě jenom bavit. A to se mu opravdu daří a fandové béček a Jasona Stathama budou chrochtat blahem. Zápletka je sice primitivní až hanba, ale co i jiného bychom taky od Andersona očekávali. A navíc je to tady úplně jedno. Mega drsnej Jason Statham tady řídí trochu vylepšenýho Mustanga, má vedle sebe sexy navigátorku a za sebou pernamentně střílícího Tyrese Gibsona. No a pak tu jsou i ostatní závodníci, ti ale budˇ lítaj vzduchem nebo jim někdo urve hlavu. Celý to je ještě víc anarchičtější a brutálnější než Soudný den a závody jsou jak z nějaký hodně bláznivý videohry (taky to má všechny potřebný prvky videohry). Prostě pravý akční výplach podle mého gusta a já se tentokrát nebojím dát plné hodnocení, protože takhle perfektně už jsem se u akčňáku dlouho nebavil a vůbec se za to nestydím. I love this game!!! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Bizardní, neopakovatelný a nikdy nezopakovaný "Death Race 2000 (z roku 1975)" nemůže být nikdy napodoben. Tento film je jen jeden a vymyká se všem standardům i ujetostem, je vyjímečný, ale nikdy nezkultovněl. Potažmo mnohem "uhlazenější" Cannonball (1976)" rovněž s Davidem Carradinem a od stejného režiséra již byl dosti přístupnější širšímu publiku, ale nikdy nebyl výrazně přijat. Z těchto dvou filmů má vycházet moderní "Death Race (2008)", ale není tomu tak. Film si bere jako námět opravdu pouze název, nic víc. Jedná se o víceméně klasické vězeňské drama na pozadí nonstop brutální akce (nikoliv naopak). Akce a akce, brutální závody, výborné triky, rychlost, bouračky a celkově šílený masakr. Výborný nasraný Standham. Prostě parádní oddechovka. Každopádně bez děje a nápadu, ale o ten zde přece nejde. Když vyrazil do závodu superozbrojený náklaďák, tak jsem šel fakt do kolen. Paráda!! ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bezmyšlenkovitý výplach, do kterého jako vždycky skvěle zapadne Jason Statham, hromada tvrdých černochů a nějaká pěkná holka s dobrou postavou a velkým výstřihem. Co chybí? Snad jedině si pustit Death race 2000 a vidět, odkud se snažil Paul W. S. Anderson opisovat. Moc se mu to nedařilo a tak pro jistotu vše ještě upravil do verze, kdy jezdí vězni Rallye smrti ve věznici pro požitek diváků a pro pořádnou výplatní pásku paní ředitelky. Kdo stále obdivuje nesmrtelného a nezničitelného Jasona Stathama bude potěšen, avšak mě už nebaví jeho ultimátnost a rád bych ho viděl umřít (žádné nové srdce, žádné napojení na Audi A8...). Samozřejmě ne ve skutečnosti, ale aspoň v některém jeho filmu. Závody nejsou nikterak úchvatné a dosti předvídatelné (to mají společné s dějem) a o závěru snad ani netřeba mluvit. Béčko, které chce být béčkem a je ochotné pro to snad i zaprodat duši. On se ten Andreson nikdy neponaučí, možná kdyby chtěl, mohl by jednou zase natočit nějaký opravdu zajímavý film... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Kvadratúra blbosti (primitívny dej, súperi s IQ idiota, stupídne dialógy a hlúpe vyústenie) nebránila tomu, aby som si všetky tie výbuchy a naháňačky za štítmi a mečami nevychutnal ako kedysi pri nociach strávených s dementnou a zároveň čímsi príťažlivou hrou Carmaggedon. Nepomenovateľná príťažlivosť surového primitivizmu slávi hody. Napalm! Oheň! Hrobka! Bum! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nic příznivého nás nečeká. Ale cílové publikum se bude vrnět blahem. Krize finančního sektoru, enormní nárůst nezaměstnanosti, značná kriminalita. Jason Statham se tak představuje v další roli sympaťáka, který vám kdykoliv poseče zahradu, nespravedlivě odsouzeného za vraždu milované manželky. V jedné z věznic právě frčí jedna automobilová show bez pravidel, která MĚLA svou hvězdu a právě náš ovdovělý hrdina má maskovaného Frankensteina za volantem nahradit, aby akcechtiví diváci nepřišli o svého „hrdinu“. Jen aby prachy tekly. Dojeď do cíle první a možná se podíváš domů za dcerou. Jednoduchost tu zapáchá jako ředěný benzín, chybí nadhled i humor (viz. nedávný Soudný den), alespoň je to řádně přehledné. Anderson, chlapík s ne zrovna dobrou pověstí, kloubí vězeňské drama s tím závodnickým, s děje si příliš hlavu neláme, exhibuje při výživných akčních sekvencí, sjíždí komando holek v těsných tričkách, odrbaný look vraždících kár i ty nejdrsnější zločince. Celé je to vesele krvavé, Statham opět cení zuby a co na tom, že prodavačky svých křivek asi nikdy žádnými hereckými kurzy neprošly? Určitě si ale nelze nevšimnout jisté monotónnosti, kdy to, co jsme hltali během první hodinky, se nám ve zbytku snímku několikrát opakuje. 65% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (40)

  • Frankenstein (Jason Statham) má svůj vůz Ford Mustang GT500 vyzbrojený dvěma elektricky ovládanými 6ti hlavňovými rotačními kulomety Minigun M134 ráže 7,62x51 mm NATO, plamenometem a napalmem. (c.tucker)
  • Jason Statham (Jensen Ames) trénoval kvôli účinkovaniu vo filme tri mesiace tak poctivo, že z pôvodných 20 % sa zásoby tuku v jeho tele zmenšili na 6 %. (m.a.t.o.)

Související novinky

Tyrese Gibson pojede sólo

Tyrese Gibson pojede sólo

03.02.2015

Hláškař Roman Pierce z Rychle a zběsile 2 má kupu fanoušků. Není tedy divu, že na tom chce jeho představitel Tyrese Gibson postavit hereckou kariéru. Gibson se objevil třeba v Transformers nebo… (více)

Sekaná z upírů a zombíků

Sekaná z upírů a zombíků

24.07.2009

A to ve dvou videoherních adaptacích, spojených se jménem Paula W. S. Andersona. Ten se v očích některých svých odpůrců částečně rehabilitoval nářezovou Rallye smrti. Teď se vrací k sérii, kterou… (více)

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama