Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Emily, manželka bohatého spekulanta s cennými papíry, se tajně schází s malířem Davidem Shawem. Milenecký vztah ale manželovi nezůstane dlouho utajen. Protože se v poslední době svým podnikáním dostal do svízelné finanční situace, rozhodne se pro radikální krok. Navštíví milence své ženy pod záminkou koupě obrazu a pak mu nabídne obchod zcela jiného druhu. Ví, že se Shaw ve skutečnosti jmenuje Winston Lagrange a malovat se naučil ve vězení, kam se dostal pro podvody. Steven, který nutně potřebuje manželčiny peníze, nabídne Davidovi půl milionu dolarů, když Emily zabije. Aby na dobu vraždy měl neprůstřelné alibi, vypraví se do klubu. Emily ale muže, který ji přepadl, ve rvačce zabije. Steven, který po příchodu domů předstírá starost o svou ženu, zjistí, že pod maskou vraha není manželčin milenec, ale někdo jiný. Detektiv Karaman, kterému je případ svěřen, Stevenovi příliš nevěří. Navíc se ozve Shaw, který nahrávkou, na které Steven domlouvá vraždu své ženy, ho chce vydírat. Emily začíná tušit, že něco není v pořádku. (TV Nova)

(více)

Recenze (353)

JAn 

všechny recenze uživatele

Po dlouhém oddalování jsem se i já konečně podíval na Doknalou Vraždu. Popravdě, moc se mi do toho nechtělo, ale když už v televizi nic lepšího nedávali... příjemně mě překvapil Douglasův herecký výkon a to samé se dá říct i o další dvojici hlavních protagonistů. Kamera slušně využívá rozlehlých prostor tichého domu a dělá z něj místo plné nedůvěry a nejistoty a když k tomu připočtete tradičně netradiční thrillerovou hudbu, máte na slušný nervák zaděláno. Jen je třeba ho dotáhnout až do konce. A to mi tady scházelo. Místy se až nepříjemně ozývají hluchá místa a závěr je pln jízlivého patosu. Myslím si, že kdyby film skončil o pět minut dřív, rozhodně by byl zajímavějším a nevšednějším. Ale i tak jde o slušnou zábavu na sobotní večer. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ filmů mě k absolutnímu hodnocení nepustí, leda by se tam svlíkalo. Líbilo se mi, jak se otěže nadhledu postupně posouvaly v rukou majitelů, i když s přibývajícím časem bylo lze s úspěchem použít vylučovací metodu aneb kdopak nejmíň hřešil, ten to přežije. Přemýšlivý Poirot Suchet bez knírku tam ale možná ani být nemusel a v určitém momentu před koncem bych ukončil celý film. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Po čertech skvělá filmařina, která nenechá diváka ani na moment vydechnout. Výborné obsazení, v němž nejvíce exceluje Michael Douglas. Perfektní zápletka doplněná chladnou atmosférou za doprovodu gradující hudby, skvěle promyšlený scenář a dynamické tempo. Opravdu jsem si pochutnal. 85% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

K 50. narozeninám Gwyneth Paltrow jsem si ji našla jako manželku Michaela Douglase. A Perfect Murder patřila dlouho k filmům, které mi unikaly, ačkoli thrillery s Douglasem zbožňuju a tady navíc hraje zápornou roli. Ale ve své době se ty filmy podobaly jako vejce vejci, jejich ryzí jedinečnost je mnohem víc rozpoznatelná až zpětně. Tady je navíc kouzelný vyšetřující Hercule Poirot, tedy David Suchet jako Mohamed Karaman, kterého hraje s obdobným kouzlem jako toho svého Belgičana. Jediný problém představuje příliš jalový výkon Vigga Mortensena. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrnej Thriller, kterej čerpá z hereckých schopností Michaela Douglase, kterého dobře doplňujou Gwyneth Paltrow a Viggo Mortensen, kteří se za svuj výkon rozhodně nemusí stydět, spíš naopak. Děj to má místy docela napínavej a celkem dobře propracovanej, ale občas to má hluchý místa, který ale nejsou moc často, takže se to dá v klidu přežít. Andrew davis natočil inteligentní thriller s několika dějovými zvraty, který jsou někdy trochu očekávaný a slušnou atmosférou. Nudit se u toho nebudete, ale k dokonalosti to má daleko ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

  • Obrazy, které se nachází u Davida doma, jsou skutečnou tvorbou herce Vigga Mortensena, který roli malíře Davida Shawa ztvárnil. (Xavi6)

Reklama

Reklama