Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Emily, manželka bohatého spekulanta s cennými papíry, se tajně schází s malířem Davidem Shawem. Milenecký vztah ale manželovi nezůstane dlouho utajen. Protože se v poslední době svým podnikáním dostal do svízelné finanční situace, rozhodne se pro radikální krok. Navštíví milence své ženy pod záminkou koupě obrazu a pak mu nabídne obchod zcela jiného druhu. Ví, že se Shaw ve skutečnosti jmenuje Winston Lagrange a malovat se naučil ve vězení, kam se dostal pro podvody. Steven, který nutně potřebuje manželčiny peníze, nabídne Davidovi půl milionu dolarů, když Emily zabije. Aby na dobu vraždy měl neprůstřelné alibi, vypraví se do klubu. Emily ale muže, který ji přepadl, ve rvačce zabije. Steven, který po příchodu domů předstírá starost o svou ženu, zjistí, že pod maskou vraha není manželčin milenec, ale někdo jiný. Detektiv Karaman, kterému je případ svěřen, Stevenovi příliš nevěří. Navíc se ozve Shaw, který nahrávkou, na které Steven domlouvá vraždu své ženy, ho chce vydírat. Emily začíná tušit, že něco není v pořádku. (TV Nova)

(více)

Recenze (353)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Divím sa, že tento thriller nedokázal prekonať hranicu 80%, za mňa kľudne aj nad 90. OK, Gwyneth je slabina, hraje to na tváričku, toho umenia zvaného herectvo tu nebolo veľa. Ale Douglas vo svojej tradičnej role je úžasný, výborný a ten scenár je napísaný proste vynikajúco. Je to síce prerábka Hitchcocka, ale predsa len, rozdiel medzi filmami je skoro polstoročie a tá "nová", dnes už stará verzia, má svoj šmrnc. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Movitý Steven Tyler má nezvyklé finanční potíže a tak s radostí přivítá příležitost v podobě manželčiny nevěry s falešným malířem. Zorganizuje rychlou dohodu o svém ovdovění s "důvodem" svého čerstvého paroží Davidem a již se těší na šustění dolárků při dědickém řízení. Dokonalá vražda se však neuskuteční a Steven najednou není tím, kdo drží situaci pevně v rukou. Do her manželského trojúhelníku navíc začíná strkat svůj šťouravý nos detektiv Karaman, který sází na prasknutí nervů někoho ze zúčastněných. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nebýt trochu fádního, předvídatelného a trochu nenápaditého rozuzlení, možná bych i reálně uvažoval o lepším hodnocení. Tomu ale brání i fakt, že zhruba od půlky začíná být občas nuda, přestože začátek byl víc než zajímavý. K hereckým výkonům Michaela Douglase je asi netřeba se nějak dlouze vyjadřovat, podobné role mu prostě nesmírně sedí, Viggo Mortensen zahrál svůj standart a Gwyneth Paltrow mě jako herečka prostě nijak neoslovuje a působí na mě pořád stejně nevýrazně. Celkově docela dobré, místy dost napínavé, ale podruhé bych to už asi vidět nemusel. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Posledných pár minút je rozpačitých. Čo v rámci toho, ako veľmi ten film ide na istotu trochu zamrzí. Inak sa jedná o typickú hru na mačku a myš, kde sa úlohy tých, čo majú eso v rukáve niekoľko krát počas príbehu zmení. Funkčné vďaka hercom a aj vďaka sofistikovanej zápletke. Jeden z tých filmov kedy Douglasovi stačil jeden pohľad, aby pôsobila scéna mrazivo a kedy bola Gwyneth ešte zárukou hereckej aj ženskej dokonalosti. Výborná žánrová chuťovka s perfektnou atmosférou starých krimi filmov. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Toho času ještě nadmíru zručný režisér Andrew Davis, debutující scénárista Patrick Smith Kelly nebo polský kameraman Dariusz Wolski (Vrána, série Pirátů z Karibiku) jsou zárukou toho, že dynamicky proměnlivá zápletka téhle vychytralé hry není hloupá a nenese se na vlně módních překombinovaných pastí, ze kterých se divákovi tak akorát roztočí hlava. Dokonalá vražda je poctivým detektivním thrillerem, který solidně dávkuje napětí a nabízí silné herecké individuality – elegantní žralok Douglas se pro podobné role narodil!! ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

  • Obrazy, které se nachází u Davida doma, jsou skutečnou tvorbou herce Vigga Mortensena, který roli malíře Davida Shawa ztvárnil. (Xavi6)

Reklama

Reklama