Reklama

Reklama

Krokodýl zabiják

  • Itálie Killer Crocodile (více)

Obsahy(1)

Smrt čeká v džungli... Je velký a hladový. Neprostupná džungle je velmi vhodným nelegálním úložištěm radioaktivního odpadu. Ten má ale dopad na vše kolem - včetně jednoho krokodýla, z nějž se tak vyvine dokonalý gigantický zabiják. Jeho hlad je úměrný jeho velikosti, proto vyráží na krvavou pouť za čerstvým masem! (oficiální text distributora)

Recenze (42)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se dost těšil, Angelis který si udělal krokodýla prakticky sám ho udělal pěkně, jo každej může namítat že je divnej a špatnej, ale každej musí uznat že ho udělal šikovně. Jen bych možná čekal více atmosféry která se nekonala, a hlavní hrdina mi přijde jak neohrožený krokodýl Dundee. Ale co já se bavil, i když dvojka je taková více divočejší. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kto je to, ten Joe?“ – „Ostrý chlapík.“ – „Môžeme si ho kúpiť?“ – „Zabil by ťa už len za tú myšlienku.“ Toto je jeden z tých filmov nášho detstva, ktorý nám uviazol v pamäti vďaka nezabudnuteľným scénam, čo samo osebe ešte neznamená, že je to kvalitný horor. Pamätám si, že som to videl ako žiak základnej školy na videu a nikdy som neodkázal zabudnúť na legendárnu scénu, v ktorej beštiálne charizmatický lovec vraždí krokodíla ľudožrúta a ten sa s ním ponára do desivej bažiny. Najbližšie som si Krokodíla zabijáka pozrel o 15 rokov neskôr, povedzme okolo tridsiatky a prekvapilo ma, že bol oveľa lepší, ako mnohé neskoršie krokodílie krváky (á la séria Jazero). Atmosféra sa dá krájať vďaka hudbe Riza „Kanibali“ Ortolaniho (občas vykráda Williamsove motívy z Čeľustí, tak ale čo), exotická výprava je pôsobivá (prostredie džungle, mútnych riek a močiarov tomuto druhu zvieraťa fakt sedí), krokodíl poctivo vyrezaný z dreva (alebo tak aspoň pôsobí), vraždiace scény riadne krvavé (gore robil renomovaný taliansky maskér Giannetto De Rossi - ZOMBI 2, THE BEYOND) a samozrejme geniálny Ennio Girolami. Je to rovnaké béčko, ako Aligátor, ale rovnako, ako on, i ono má aj po rokoch (pre fanúšika žánru) niečo zubaté do seba. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Krokouš zmutoval a žere každého, kdo vleze do jeho teritoria. Čekal jsem horší film. Model krokodýla není zas až tak špatný, tedy do té doby, než otevře tlamu. Rozhodně ale působí děsivěji než v dnešní době různé počítačově upravené obludy. Toto zjištění je k zamyšlení a já nabádám režiséry, aby se vydali jinou cestou, než tou, kterou se rozhodli jít. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Atmosféra filmu se po celou dobu vezla na stejné vlně a divák se mockrát nějakého momentu překvapení či lekavých scén nedočkal. Tvůrci totiž nechali svou obrovskou maketu krokodýla kroužit kolem své oběti, pak cvaknou čelisti a nebohý člověk zmizí pod hladinou. Nic moc zajímavého. Ještě horší byly pasáže, ve kterých zabiják nefiguroval. Tyto scény byly nejen plné nudného kecání, ale vůbec nic důležitého jste se v nich ani nedozvěděli. Pojďme však k těm příjemnějším věcem: celý film je totiž nabitý komickými prvky, které nenechají nikoho v klidu. Nevím jestli to byl úmysl režiséra, ale když už nedokázal diváky vyděsit, tak je stoprocentně dokonale pobavil: Spíše bych ho označil za ‘‘hororovou parodii na krokodýlí filmy‘‘. Smát se u něj určitě budete o tom žádná, ale bát se? Leda tak desetileté děcko! Když spočítám všechna pro a proti, vyjde mi z toho trochu horší průměr. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

ozaj naivne.Porovnajte s Čelusťami a hneď viete čo je originál a čo imitácia.Čo je thriler a čo je film kategorie B. Ale to,že je to nejaká talianska variácia Čelustí to by až tak nevadilo,ani tie slabé herecké prístroje ,ale ten krokodýl je ozaj na smiech -tak na atrakciu na posledný dedinský jarmok. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen současně s jeho pokračováním Killer Crocodile II (1991). (hladass)

Reklama

Reklama