Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dovolená u tohoto jezera není zrovna šťastný nápad. Jezero Lake Placid je vyhledávanou turistickou oblastí. Když se několik turistů ale stane obětí neznámého lidožrouta, je povolána na pomoc skupina lidí, která ho má zneškodnit. Úkol je jasný, ale celou situaci zkomplikují vztahy mezi členy týmu. Kelly je paleontoložka, která má z přírody strach a svého prvního výjezdu do terénu se opravdu hrozí. Její odpor k otevřeným prostorám rozčiluje ochránce zvířat Jacka, který by se nejraději obešel bez ní. Třetím v partě je místní šerif, který chce netvora za každou cenu najít a zabít. Do věcí však začne nečekaně zasahovat i profesor mytologie, který se snaží všechny přesvědčit, aby netvora chytili živého. Čas běží a vrah je stále na svobodě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (232)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Hned zkraje menší vysvětlivka: Nejsou 4 hvězdičky jako 4 hvězdičky!!!;-) Kdybych musela vybrat nejlepší film o potvorách pochutnávajících si na lidském mase (a nemohla vybrat Spielbergovy "Čelisti"), zvolila bych právě "Jezero". Je to sice strašné béčko, ale díky neohroženému Billu Pullmanovi, MEGAsympatickému Oliveru Plattovi, solidně zvládnutému monstru a potápěči v úvodu filmu se řadí na vrchol všech béček tohoto typu. Zkrátka film, u kterého se příjemně pobavíte.;-) ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Můj manžel zemřel, už to budou dva roky. Ale v mém oddělení o tom nemáme žádný záznam. To je mi líto, chybějící záznam, to mě děsí! A víte, jak zemřel? Ó, ano! Zabila jsem ho. Zabila jste ho? Anoo. Praštila jsem ho pánvičkou a pohřbila na pobřeží. Parádní jízda začíná příchodem bohatého profesora mytologie. V mžiku je jasné, že s místním šerifem nebude vycházet a třenice mezi nimi dají vzniknout úžasným výměnám. Všichni jste tu pracovně, tohle není žádnej mejdan! No, ale do teďka byl! A hledání „božské bytosti“ začíná. Ochránce živol, městská hysterka, šílený excentrik a luďácký dobromysl připraví rozmanité pasti, luxusní jídelníček až po vynalézavý aport helikoptérou. Tak moje pusinky, mám vás ráda, pojďte večeřet, no, cucejte palečky... ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Netradične komediálne pojatý horor o krokodílovi, ktorý terorizuje malé mestečko. Film sa vyhýba klišé o starostovi, ktorý by situáciu bral na ľahkú váhu a podobným otrepaným veciam. Vďaka krátkej stopáži sa hneď ide na vec a aj kompetentný celkom rýchlo začnú jednať a rozpúta sa lov na krokodíla. Nejak extra napínavý film nie je, ale hlavným kladom je množstvo komických postáv, ktoré sa medzi sebou neustále pošťuchujú. V tomto smere sú najlepší šerif Brendan Gleeson a bohatý expert na krokodílov Oliver Platt. Oko poteší nádherná a panovačná Bridget Fonda a celému to šéfuje charizmatický Bill Pullman. Vďaka krátkej stopáži nie je čas poriadne rozbehnúť ani romantickú líniu, ktorá je len naznačená. Ale aspoň film nenudí. Po technickej stránke to je stále v pohode akceptovateľné. Krokodíl je síce očividne digitálny, ale miestami vyzerá celkom pôsobivo. Pridať 20 minút na príbehu, popracovať trochu na napínavých scénach, možno pridať trochu viac gore scén a bola by to pecka. Takto je to ale príjemná jednohubka, ktorú som videl už aspoň 5 krát a rozhodne nie naposledy. 7/10. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Ale hej. Je to zábavný film. Občas je také hlúpe až je to vtipné. A Platt, Pullman, Fonda a hlavne Gleeson majú super hlášky. Krokodýl celkom zábavný aj keď vek na ňom vidno. Občas sa dočkáme aj napínavých scén. A babka nadávajúca policajtom je ultimátna. Škoda, že je to také krátke. Ale zas to má spád. 70% 4* ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Jezero“ je klasickým filmem, který si můžete pustit v podstatě kdykoli a většinou vám ani nezkazí náladu. Není to velká zábava, myslím v tom smyslu, že se asi nebudete moc smát, ale neunudí vás to k smrti, pokud vám tedy tenhle styl filmů nevadí. So musím ještě říct, tak na ok 1999 neskutečně dobré efekty, a tak ani nepřekvapí, že se na snímku podílel Stan Winston. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (17)

  • Natáčení probíhalo na třech kanadských jezerech, a to na Shawnigan, Buntzen a Hayward lake. (Terva)
  • V Španielsku sa film nazýval jednoducho Mandíbulas (v španielčine znamená "čeľuste"), ako pocta filmu Stevena Spielberga, pretože jeho film sa volal Tiburón (po španielsky "žralok") namiesto doslovného prekladu. (Arsenal83)
  • Pôvodný termín natáčania sa pre zlé poveternostné podmienky zrušil. Steve Miner preto film odsunul a natočil Halloween: H20 (1998). Následne sa vrátil k tomuto filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama