Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack je Američan, Marion je Francouzka a společně žijí v New Yorku. Výlet do Evropy má dát jejich vztahu novou šťávu. Po nevydařeném pobytu v Itálii si chtějí spravit náladu v Paříži. To Jack ještě netuší, že budou bydlet hned vedle rodičů Marion, kteří neumí slovo anglicky. To jim ovšem nebrání podrobit Jacka sérii testů. Adept na pozici zetě pro změnu nemluví francouzsky. Jack musí čelit i dotěrným ex-milencům Marion a údajně miniaturním francouzským kondomům. Marion má k Jackovi také pár výhrad. Je jasné, že tahle dovolená bude pro jejich vztah opravdu přelomová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (131)

Anderton 

všechny recenze uživatele

2 dni v Paríži je film, ktorý presne vystihuje to, čo si predstavujem pod pojmom pseudoumenie, alebo pseudo autorský film. Po tomto filme mi prestala byť sympatická Julie Deply, ktorú som mal tak rád po Pred úsvitom. Hodina a pol príšerných hádok, ktoré nemajú hlavu ani pätu medzi nesympatickou fúriou a submisívnym flegmatikom, ktorý by sa v reáli dávno na ňu vykašlal. Tak na druhý krát to nebolo také hrozné, niektoré dialógy dávali aj zmysel, ale väčšina z nich stále vŕzga papierom. Keďže je Jack podobný typ ako ja, zvyšujem na tri. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Kulturní stereotypy můžou být podány nadneseně a vtipně nebo upoceně a trapně. Což je, žel, přesně případ tohoto otravného dílka, kde jsou všechny postavy na zabití. Všichni jsou uječení a předhánějí se, kdo svým projevem a životním postojem co nejvíc vystihne urážlivou představu o jiném národě. Takže Amík je zhnusený Evropou, vyděšený z neexistujících teroristů v pařížském metru a jakmile na něj foukne větřík, tak se skoro nechává transportovat do USA s podezřením na oboustranný zápal plic. Francouzi zase melou jen o sexu, vysloveně si v rámci rodiny libují, jak se co nejvíce vzájemně ponížit a jsou poněkud uvolněnějších mravů. ____ Přihlouplé, nenápadité a prudivé. /23. 4. 16./ ()

Reklama

Wally 

všechny recenze uživatele

Když jsem se chystal na tento film kouknout, rozhodně jsem si o něm nemyslel, že mne bude bavit....a on mne fakt bavil. Oba hlavní hrdinové to zahráli skvěle, i když musím vyzdvihnout A. Goldberga, který byl k popukání zpruzenej a věčně s něčím nespokojený.... Chudák Američan mezi Frantíky to neměl lehké, ale popasoval se s tím na jedničku. Víc než jednou se na tento film sice kouknout asi nebudu chtít, ale i tak dávám 3* ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Je jenom na vás, jak moc vám tenhle film bude připadat obscénní.___Rozpačitý úsměv na tváři. Nikoliv na té Goldbergově, mojí. Protože už dlouho jsem se necítil tak pocitově rozpolcený jako po Dvou dnech v Paříži (a to jsem tam ještě nikdy nebyl). S Goldbergem jsem už starý známý z Deja vu a ze Zodiaca, ale tady dostal mnohem víc prostoru k poznání. A působil - první hodinu jsem měl chuť ho přerazit (neustálé skuhrání, hypochondr, sarkastické poznámky, nic se mu nelíbí), pak bych zase pro změnu nakopnul Julie Delpy, která mi jako sexuální maniak připadala hrozně asexuální.___Na druhou stranu je pravda, že co nedokázal Zohan, vyšlo tady - šlo se občas zasmát. Především dialogy a zvlášt "řeči mimo možnost porozumění" (vždy vděčné téma- jeden mluví o voze, druhý o koze a protože je už dávno po Babylónu, tak si nerozumí ani prd), se sem tam povedly.___Pokud Adam Goldberg není takovým Jackem ve svém skutečném životě, pak je to velký herec a klobouk před ním za tuhle roli smekám.___Kombinace lahodné francouzštiny s příjemnou americkou angličtinou potěšila. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Film Julie Delpy (scénář, režie, produkce, hlavní ženská role, střih, hudba, některé fotografie, zpěv závěrečné písně), která dokonce do rolí svých rodičů opravdu obsadila vlastní rodiče. Konverzační vztahová komedie, jejíž hrdinové nejsou zrovna psychicky vyrovnaní a dvoudenní pobyt v Paříži s nimi pořádně zamává. Není korektní k Američanům ani Francouzům, nevyhýbá se hovorům o sexu, jen občas vypadne z tempa. Ale bavil jsem se dobře. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Marie Pillet byla členkou manifestu 343, stejně jako postava, kterou ve filmu ztvárnila. (Vlado666)
  • Kniha, kterou americký turista ukáže Jackovi, je Šifra mistra Leonarda od Dana Browna. (houseofwax)
  • Rodiče Marion hrají praví rodiče její představitelky, Julie Delpy - Albert Delpy a Marie Pillet. (hippyman)

Reklama

Reklama