Reklama

Reklama

Lovec pokladů Ben Finnegan touží najít poklad zvaný Královnino věno, který se potopil společně se španělskou lodí Aurelia. Zatím se však potýká s finanční tísní, která je stále horší. Dluží peníze gangsterovi přezdívanému Velký Králík. Navíc nestihne rozvodové stání a přijde nejen o manželku Tess, ale také o zbytek skromného majetku. Finn využije náhody, která mu do cesty přivedla milionáře Nigela Honeycutta, pro něhož pracuje Tess jako stevardka. Díky záchraně klobouku jeho dcery se dostane na jeho jachtu a milionáře natolik zaujme, že získá jeho pomoc při hledání pokladu. Ukáže se však, že není jediný, kdo po něm pátrá. Při honbě za pokladem jde o život a Finn se musí rozhodnout, jestli je pro něj přednější poklad, nebo Tess. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (283)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ne tak tohle vazne neni zadna seriozni honba za pokladem s uplatnovanim spickovejch znalosti a hledanim stop. Mnohem vic to pripomina takovy letni dobrodruzstvi, kde se parta lidi flaka na plazi a nahodou objevi poklad. Ono se ani neni moc co divit, zhruba tak pulka postav tady moc rozumu nepobrala a chovaj se jak retardi. Samozrejme v cele s McConaugheym. To je takovy opaleny vysvaleny hovado, ktery se neustale usmiva, nez mu neco dojde muze si clovek skocit na zachod a kazdou chvily ho nekdo sereze. Ale nastesti taky maximalni sympatak, kterymu musite fandit. Hudson je tradicne roztomila a ostatni sice tak extremne nevynikaj, ale jsou taky v pohode. Jelikoz jsem ale ani zadny hardcore hledani pokladu necekal a byl jsem pripravenej spis na romantickou dobrodruznou komedii, dostal jsem presne to, co jsem cekal, do toho sem tam nejakou uchazejici akci a prekvapive i nejakej ten cakanec krve, takze jsem spokojenej. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Mám rád SAHARU. Kate Hudson a Matthew McConaughey boli skveí v AKO PRÍSŤ O MUŽA ZA 10 DNÍ . Mačacie zlato je sympatické, hravé, šialené... ale má tak chatrný scenár, že nad dve hviezdičky sa vyškriabať nemôže. Cez veľmi teplé leto znesiteľné, ale ja odporúčam radšej zábavku DO HLBINY alebo triler TRAJA... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tak trošku prázdné tlachání v prosluněných lokacích, které poskytují prostor pro nejrůznější peripetie v hledání dávno potopené španělské lodi s pokladem a řešení nijakých problémů.. Taková Honba za diamantem od Roberta Zemeckise byla originálním sexy dobrodružstvím, tady se bohužel omezujeme jen na pěkné obrázky pohádkových pláží a cosi je shnilého.. Okoukaná kombinace romantiky a dobrodrůža nefunguje stejně jako v nedávné Sahaře, jede na obehraných motivech, tudíž láska (ústřední duo je v rozvodovém řízení) vše překoná a důvtip a tah na bránu přejedou i ty zlé, kteří chtějí trochu toho zlata pro sebe. Zlatokopecké vyprávění má vyjma svižné akce (která trestuhodně chybí) táhnout i chemie mezi Matthew McConaugheym (okleštěným pověstí toho z dívčích mokrých snů, co neumí hrát, jen se nakrucovat, často svlékat a široce tlemit) a Kate Hudson (okleštěnou naopak solidním herectvím, ale totálně špatným výběrem rolí). Tady se dá mluvit o slušném tahu, jenže když scénáristé odvedou mizernou práci, tak je jedno, kolik sex-appealu z plátna proteče do přítmí hlediště. ** a kousek.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Matthew McConaughey je docela fajn chlap, a i když režiséři často staví filmy na jeho sex appealu, myslím si, že je to skvělý komediální herec. Dokazuje to i v případě filmu "Bláznovo zlato", kde mu už podruhé dělá ženský protějšek Kate Hudson, což pro mě osobně zas taková výhra není, protože Kate je jednou z hereček, které snáším opravdu velmi těžko. "Bláznovo zlato" je hlavně film, který nesází na její herecké schopnosti, ale jenom na to, že naprosto dokonale vypadá v bikinách, pokud tedy máte rádi drobné ženy, na kterých zase není až tolik zajímavého. O co vlastně jde? O co jiného než o poklad. Finn (Matthew McConaughey) je lovec pokladů, který nemá příliš štěstí. Dlouho pátrá po ztraceném pokladu a nemůže ho najít. Když se konečně zdá, že se na něj usmálo štěstí, tak má problémy jinde. Nemá loď a nakonec přijde i o manželku Tess (Kate Hudson), která se s ním rozvede, protože je to vlastně budižkničemu, který se umí jenom potápět. Nebudu se rozepisovat o tom, jak skvělý happy end film má, spíš bych řekl něco o tom, co je zde ještě špatně. Součástí filmů je celkem velké množství postaviček-karikatur, které nejsou vtipné, snad jen Donald Sutherland je tak příjemně nablblý, což se promítlo i do jeho filmové dcery, což je úžasně zbytečná postava. Nakonec těch je zde víc, ale tak musíme se smířit s tím, že při hledání pokladů nesmí chybět někdo, kdo po vás půjde, protože poklad vždycky hledají minimálně dva. "Bláznovo zlato" je opět příliš dlouhý film, který zas nemá tolik co nabídnout. Rozhodně se nebudete popadat za břicho, stejně jako nebudete hlavnímu páru přít, ať se dají dohromady, spíš budete s tichou nadějí trpět a přát si, ať jeden z nich skoná. No, jen si konec domyslete sami. A jestli máte nějaké manželské problémy, vydejte se na výpravu za pokladem, při níž se všechno vyřeší. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/11/deja-vu-fred-claus-oko-dravce-penelope.html ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Finn (Matthew McConaughey) a Tess (Kate Hudson), ačkoli jsou právě v rozvodovém řízení, se vydávají hledat bájný poklad. Za pomoci výstředního milionáře Nigela Honeycutta (Donald Sutherland) a jeho přihlouplé (nikoliv blond) dcerušky se pouští do dlouhé pouti, na jejímž konci bude snad ono Bláznovo zlato? Ale nejsou v hledání sami - po zlatě jdou i jiní, kteří se ale spokojují se sledováním Finna... Stejně jako u českého Na vlastní nebezpečí i u tohoto filmu jsem měl pocit, že si Matthewš McConaughey a Kate Hudson chtěli vyrazit na nějakou pěknou romantickou dovolenou do Karibiku, a aby se jim trochu snížili náklady, natočili si při tom tento film. Scénář je tak zoufale neoriginální (to už bylo originálnější béčkové Ztracené město). Ale na všem se má najít něco pozitivního - tady tomu filmu určitě vévodí Kate Hudson a Alexis Dziena v plavkách, několik (asi pět) docela vtipných scén a docela hezká hudba... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Postava "Moe Fitche" byla inspirována hledačem pokladů Melem Fisherem. (Pethushka)
  • Scéna, kdy Tess udeří Bena po odchodu ze soudní budovy, byla natočena před Vice-Chancellor's Building na Queensland University of Technology. (Pethushka)

Reklama

Reklama