Reklama

Reklama

Ďáblův sluha

(seriál)
  • USA Reaper
USA, (2007–2009), 21 h 54 min (Minutáž: 40–43 min)

Hrají:

Bret Harrison, Ray Wise, Tyler Labine, Missy Peregrym, Rick Gonzalez, Valarie Rae Miller, Nikki Reed, Kevin Smith, Jamie Kennedy, Henry Mah, Jessica Stroup (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Sam je průměrný jedenadvacetiletý mladík, který pracuje (no spíš nepracuje) v supermarketu v Seattlu a volné chvíle tráví s tlustým kámošem infantilními žertíky všeho druhu. Průměrným by určitě zůstal i nadále, kdyby jeho rodiče v mládí neprodali jeho duši ďáblu za nějakou tu službičku. Nicméně teď, když oslavil 21. narozeniny, je Satan zpět a požaduje něco na oplátku. A není to nic menšího než nahánění uprchlých duší zpět do Pekla. Komediální seriál z pera Kevina Smithe z TV stanice ABC. (Looser)

(více)

Recenze (114)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Příjemný oddychový seriál. První díl na mě působil jako balzám na duši v dnešní mdlé kvalitě nových seriálů a to především díky Kevinu Smithovi - seriál připomíná jeho filmy - lehké a zatraceně vtipné komedie. Bohužel s dalšími díly kvalita už dost opadá - vše už není pod taktovkou Smithe a díly připomínají jen kopie prvního dílu (jiný úkol, jiný cool záporák, ale naprosto žádný náznak vývoje postav nebo příběhu). Ale asi od 12. dílu dojde ke změně, objevují se další postavy, současné se s každím dílem vyvíjejí a díly jsou propojeny zajímavým příběhem. Těším se, co bude dál. ()

Rssa 

všechny recenze uživatele

Zatím docela zaostává za konkurentem Chuckem, neboť hlavní hrdina Sam mu opravdu nemůže konkurovat osobním charismatem ani vtipem. V čem vede? Vtipnější sidekickové, slečnou Andi (i když i konkurentka je velice zdatna :) ). Celkové pojetí konceptu lovce duší uprchlých z pekla je pojato jako slabší odvar z "Dogma", často jsou zde použity scénaristické berličky, které bijí do očí, ale že by seriál nudil, to se říci nedá. Nejspíše se rozhodne ve druhé sérii, který z těchto konkurentů (Chuck X Reaper) bude úspěšnější. Zatím to vypadá na Chucka. 75 % ()

Reklama

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Chytlavý fantasy seriál, jehož největší předností jsou skvěle napsané charaktery, humor a představitelé v nich obsazeni. Narozdíl od většiny místních odborníků jsem žádné typické prvky humoru Kevina Smithe nezaznamenal, vtipný to seriál opravdu je, ale daří se to i bez sprosťáren, drog, sexu a téměř všeho synonymního Kevinově stylu. Hlavní hrdina Sam je smolař, kterému rodiče prodali duši, už tenhle fakt musí trochu sympatií vyvolat. Navíc jeho dětinské (ne)snažení o překrásnou Andy je tak milé, že jde o hlavní, pomyslný držák bez něhož by u prvních šesti až sedmi dílů vydržel málokdo. Po rozpačitém začátku kde jsou všechny díly takřka totožné, se ovšem rozjede hlavní dějová linka a Reaper v následných dvaceti dílech naplňuje svůj až kultovní potenciál. Dopomáhá k tomu hlavně Ray Wise, kterého elegantní, hláškující ďábel zprvu skřípal, ovšem jen proto aby se v následujích epizodách stal, tou nej postavou a to i v konkurenci Socka (Tyler Labine), Samova ultrašílenýho a megavtipnýho kumpána. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tady je nejspíš počátek Smithovy stagnace. Reaper mi přišel jako pokus o Supernatural v barevnějším provedení a s velkou dávkou vtipu. To první vyšlo, to druhé je křeč. Přičtěte k tomu hlavního hrdinu, který má jediný úkol a to je chovat se jak kretén v jakékoliv situaci, neskutečně nesmyslně bizarní nástroje, pomocí kterých ústřední trojice loví duše a nakonec béčkové masky. Reaper je podprůměrný seriál s několika dobrými záblesky. Nic víc. 30% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Prostě zábavnej seriál, kterej opravdu nemá vyšší ambice, než jen pobavit na 40 minut. Herci jsou vybraný dobře a kromě lovení démonů mě baví i ty teenagerské problémy mezi Samem a Andi. Navíc ďábel je fakt skvěle zahranej (prezident z Red Alertu dvojky) a má perfektní hlášky a úsměv. Jak zde už někteří zmínili je tenhle seriál fakt hrozně podobnej seriálu Chuck, ale tady je míň akce. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (1)

  • Epizoda 13: chlapci bydlí v bytě 508. 5+0+8=13. (kukentipla)

Reklama

Reklama