Reklama

Reklama

Tři středoškoláci najdou na internetu inzerát, prostřednictvím kterého jakási postarší dáma hledá partnery ke skupinovému sexu. Kluci jsou z toho hned celí pryč a rozhodnou se, že to zkusí. Vydají se k autorce inzerátu, ale vůbec nepočítají s tím, že je u cíle bude čekat něco jiného, než na co se původně těšili, a že se celá jejich cesta během krátké chvilky změní ve strašlivou noční můru. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (282)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem cokoliv. Od odpadu až po pět hvězd, ale dostalo se mi tak výborného filmového žážitku, který jsem snad ani nečekal. Děsně mě mrzí, že jen málo zdejších hodnotících uživatelů dává víc jak tři hvězdy. No když někdo neumí číst mezi řádky, nedá se nic dělat. Kevin Smith nezklamal, ukázal že neumí jen komedie. Velmi povedená scénáristická směsice žánrů. Výbornej Michael Parks. Trocha humoru taky potěšila a hlavně nečekané dějové zvraty. Opravdu povedený film, který by si zasloužil víc pozornosti a hlavně víc uznání. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Kevin Smith si kopl do náboženských fanatiků a vyšel mu z toho guláš, který se pohybuje od PRCIČEK přes příliš ukecané a málo drsné skoro-hixploitation až po jakýsi home invasion naruby (zlí vevnitř a hodní venku) s černohumornou tečkou (vyslýchání agenty). A i když se na to dá koukat, hororisti a asi i většina diváků bude celkem právem zklamána. TUSK se Smithovi vyvedl mnohem víc i díky soustředění se na hlavního hrdinu, kterého tady de facto nemá. Michael Parks ale tradičně válí. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Tento film mohl být výjimečný v mnoha ohledech, ale utopil se ve zbytečné snaze o kontroverzi a nerozhodnosti, jaký žánr bude vlastně reprezentovat. Tři kamarádi ze školy objeví na netu inzerát, ve kterém zralá žena nabízí sex. Neváhají ani minutu, a protože dotyčná bydlí nedaleko, rozjedou se za ní, aby konečně smočili. Z přívěsu vyleze nevzhledná ženská s lahví piva v ruce, ale klukům se přesto líbí. Každý normální by se otočil a odešel by, ale oni něco málo vypijí piva s uspávadlem a po probuzení zjistí, že padli do spárů náboženských fanatiků, které vede šílený pastor nenávidějící tento zkažený svět a se svými přívrženci ho hodlá napravovat po svém. V prvé řadě, co mně na filmu vadilo, byly jeho sáhodlouhé a v podstatě dokola se opakující dialogy řešící jen v menších obměnách stále stejný problém, který divák už dávno pochopil, ale režisér pro jistotu dialogy nekrátil a několikrát zopakoval o co v příští scéně asi tak půjde. Zpočátku realistické vyznění dramatické situace, do které se kluci dostali, vezme za své od chvíle, kdy se do celé záležitosti vloží ozbrojená jednotka vládních agentů vedená Johnem Goodmanem. Film se i nadále snažil podsouvat, jak je syrově realistický, ale to už dávno neplatilo, ale přesto obléhání kaple bylo zvládnuto velmi dobře. Líbilo se mně, jak bylo nakládáno s hlavními postavami a nebylo možné odhadnout, v jaké chvíli zmizí ze scény. Naopak jednání některých postav, bylo místy krajně nelogické, a když se například jednomu z kluků podařilo utéct a dostat se ke zbrani, tak místo, aby šílence postřílel, dal se nepravděpodobně na útěk. Hororový příznivce příliš uspokojený nebude, protože scénám mučení není věnován velký prostor, ale zato se "fuckuje" v každé druhé větě, a stejně tak je zde únavná přehršle náboženských keců. Rovněž po herecké stránce bych nevznesl žádné námitky. Nejvíc ale překvapí, že tento film režíroval Kevin Smith a to není režisér pro tento druh filmu tak úplně ten pravý. Na výsledku je znát značná rozpolcenost díla, kdy vlastně ani nebylo záměrem natočit horor, ale spíše film, o kterém se bude delší dobu mluvit. A do jaké míry se to podařilo, to už si musí každý posoudit sám. Smith se za nic stydět nemusí, ale přesto film není snadné pro jeho kontroverzní přesah vstřebat, ale nakonec jsem ho vstřebal. 70% ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Nepředvídatelný, odvážný, inteligentní (a poctivě napsaný), výtečně zahraný, svěže natočený a hlavně zlý, zlý, ZLÝ FILM. Kevin Smith změnu žánru ustál se ctí, přičemž v případě tohoto filmu se jedná vlastně hned o dvojitou změnu - z jeho tradiční komedie na progresivní variaci na teenage horor, která se zase v polovině transformuje v akční film - v tomto případě taktéž neobvyklý. Velká spokojenost. P.S.: Michael Parks je boží. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Pestrý příběh ladně střídá i těžko kombinovatelné filmové žánry, přelévá vývoj příběhu z jedné postavy na druhou a rozepisuje charaktery jen proto, aby nás dovedli k těm dalším. Nejde tak o horror, filozofování nad náboženskými sektami, ani policejní drama, je to zkrátka všechno pospolu v přirozeně kompaktním celku. Zajímavě vyznívající koncepce filmu potěší, žádná z přísad výsledného mixu nepoleví a nenudí, naneštěstí ale taky žádná zvlášť nevyčnívá a film zůstává tím, pod čím jej Smith uvedl – fajn počinem bez zvláštních ambicí. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Jedná se o nízkorozpočtový horor. Náklady na speciální efekty stály jen 5 000 dolarů. (virus10)
  • Kevin Smith odmítl drahou propagační kampaň, která by ve výsledku stála tolik, co samotný film, možná víc. Distribuční práva prodal sám sobě za 20 amerických dolarů. Odmítl účast snímku na filmových festivalech, promítal jej osobně během tour po Spojených státech, prostřednictvím společnosti Lionsgate jej uvolnil pouze do omezené projekce v kinech a na internetu byl za poplatek streamován. (Olafa)

Související novinky

Jste připraveni na mroží horor?

Jste připraveni na mroží horor?

18.07.2014

Kevin Smith, režisér osobitých komedií Clerks a Clerks 2: Muži za pultem, před pár lety razantně překopal svoji kariéru. Mimo chystaných Clerks 3 hodlá točit především zvrácené horory, přičemž v Red… (více)

Další smithovka bez Jaye a Boba

Další smithovka bez Jaye a Boba

08.07.2010

A taky bez vulgárního humoru a popkulturních odkazů. Po krimikomedii Poldové zkusí Kevin Smith další nový žánr – horor. Přesněji řečeno – politický horor. Projekt Red State není žádnou novinkou,… (více)

Brad Pitt v další adaptaci Homéra?

Brad Pitt v další adaptaci Homéra?

18.10.2008

Tentokrát si ale místo Achilla zahraje Odyssea. Ale pozor – logická úvaha, že by se mohlo jednat o pokračování antického velkofilmu Trója, je zcela mylná. Projekt studia Warner Bros. The Oddyssey,… (více)

Reklama

Reklama