Reklama

Reklama

Tři středoškoláci najdou na internetu inzerát, prostřednictvím kterého jakási postarší dáma hledá partnery ke skupinovému sexu. Kluci jsou z toho hned celí pryč a rozhodnou se, že to zkusí. Vydají se k autorce inzerátu, ale vůbec nepočítají s tím, že je u cíle bude čekat něco jiného, než na co se původně těšili, a že se celá jejich cesta během krátké chvilky změní ve strašlivou noční můru. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (282)

oje 

všechny recenze uživatele

Pestrý příběh ladně střídá i těžko kombinovatelné filmové žánry, přelévá vývoj příběhu z jedné postavy na druhou a rozepisuje charaktery jen proto, aby nás dovedli k těm dalším. Nejde tak o horror, filozofování nad náboženskými sektami, ani policejní drama, je to zkrátka všechno pospolu v přirozeně kompaktním celku. Zajímavě vyznívající koncepce filmu potěší, žádná z přísad výsledného mixu nepoleví a nenudí, naneštěstí ale taky žádná zvlášť nevyčnívá a film zůstává tím, pod čím jej Smith uvedl – fajn počinem bez zvláštních ambicí. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Film je opravdu komorní, levný, relativně malé scény, málo herců, to je tak všechno, co ho spojuje s nějakou předchozí Smithovou tvorbou. Čekal jsem, že do hororu zabuduje nějaký ten svůj vulgární humor, toho jsem se nedočkal. Sekta je sice vykreslena dobře, opravdu úchylaci, kterých by se člověk bál, ale vždycky, když už se mi Red State začínal líbit, to zkazila nějaká následující scéna, třeba hysterický, plačící šerif. Je to celé takové neucelené, bez pointy, každou chvílí se klade důraz na jiné postavy, absolutně nevím, co si o tom mám myslet. Neutrálních 60% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Předně - část filmu je nepříjemně upovídaná. Kázání fanatického kněze je lakmusovým papírkem trpělivosti - blá, blá, blá. Myslí si scénárista, že veškerá omladina jest padlá na hlavu a myslí jen tím mezi nohama? Asi ano. Podá-li vám někdo cizí otevřené pivo z lednice, je to normální? Ne. Prcháte-li před zabijáky se samopalem, je logické, že je postřílíte - nebo se alespoň pokusíte. Může parta amatérských fanatiků střílet lépe než vycvičená jednotka? Dle tvůrců rozhodně ano. Na druhou stranu vítám filmy, které stále upozorňují na fanatické šílence okolo nás. Střelba působí velmi realisticky stejně jako zásahy kulkou. Škoda, že naznačené mysterium bylo nakonec logicky vysvětleno - naštěstí s vtipnou pointou. Závěr mohl vypadat komicky, leč mám obavy, že mocní opravdu takto rozhodují o osudech druhých... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem cokoliv. Od odpadu až po pět hvězd, ale dostalo se mi tak výborného filmového žážitku, který jsem snad ani nečekal. Děsně mě mrzí, že jen málo zdejších hodnotících uživatelů dává víc jak tři hvězdy. No když někdo neumí číst mezi řádky, nedá se nic dělat. Kevin Smith nezklamal, ukázal že neumí jen komedie. Velmi povedená scénáristická směsice žánrů. Výbornej Michael Parks. Trocha humoru taky potěšila a hlavně nečekané dějové zvraty. Opravdu povedený film, který by si zasloužil víc pozornosti a hlavně víc uznání. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zkusit se má leccos.. Ale tak jako si přeju, aby se po infantilních transformeřích demolicích vrátil Michael Bay zpátky do sedla dospělého, leč zábavného akčního nářezu, tak i u Kevina Smithe vyslovím přání, aby už kurva nechal toho experimentování se žánry. Jeho akční taškařice Poldové dle ohlasů nedopadla taky dvakrát ideálně (respektive se ani nepřiblížila tomu, na co jsme od kultovního tvůrce zvyklí) a nejnovější Red State je všechno ostatní, jen ne štiplavý pohled na současný svět. Nekouká se na něj příjemně, je těžké se s kýmkoliv ztotožnit. Kevin Smith se opět snaží být oním drzým chlapíkem, který si jde svou vlastní cestou, ale tentokráte ho nejen, že nepoznáte, ale možná ani nechcete poznat (sterilní několikaminutové monology o ničem). Možná, například po technické stránce (vizuál, kdy kamera běhá za prchající obětí a kulky tu létají lidským masem velice efektně) dokázal, že obstojí i u jiného žánru, ale v New Jersey je mu i jeho hrdinům přeci jenom o dost lépe. Protože přes možná zajímavý úvod skončíme jednoduše u dvou band lidí, co po sobě hlava nehlava střílí. Čtení mezi řádky? Ale kdeže.. Příště raději “Shut the fuck up.“ ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Rodina Cooperů je inspirována Americkou církví "Westboro Baptist Church" vedenou Fredem Phelpsem, která je známá zejména pro své homofóbní ideologie. (DanteZ)
  • Vzhledem k nízkému rozpočtu byly menší role ve filmu obsazeny kamarády a rodinnými příslušníky štábu. Nejmladší dceru náboženských fanatiků tak například hrála dcera kameramana Davida Kleina. (montana_cz)
  • Kevin Smith napsal roli Abina Coopera na tělo Michaelu Parksovi poté, co viděl jeho výkon ve filmu Od soumraku do úsvitu (1996). Také pronesl, že kdyby Parks roli nepřijal, film by nikdy nevznikl. (Vlado666)

Související novinky

Jste připraveni na mroží horor?

Jste připraveni na mroží horor?

18.07.2014

Kevin Smith, režisér osobitých komedií Clerks a Clerks 2: Muži za pultem, před pár lety razantně překopal svoji kariéru. Mimo chystaných Clerks 3 hodlá točit především zvrácené horory, přičemž v Red… (více)

Další smithovka bez Jaye a Boba

Další smithovka bez Jaye a Boba

08.07.2010

A taky bez vulgárního humoru a popkulturních odkazů. Po krimikomedii Poldové zkusí Kevin Smith další nový žánr – horor. Přesněji řečeno – politický horor. Projekt Red State není žádnou novinkou,… (více)

Brad Pitt v další adaptaci Homéra?

Brad Pitt v další adaptaci Homéra?

18.10.2008

Tentokrát si ale místo Achilla zahraje Odyssea. Ale pozor – logická úvaha, že by se mohlo jednat o pokračování antického velkofilmu Trója, je zcela mylná. Projekt studia Warner Bros. The Oddyssey,… (více)

Reklama

Reklama