Reklama

Reklama

Bílá smrt

  • USA Whiteout (více)
Trailer

VOD (1)

Policistka Carrie se z osobních důvodů nechala přeložit na vědeckou základnu v Antarktidě. Zvykla si na drsný humor i milostné návrhy mužského osazenstva a spřátelila se s místním doktorem. Nyní se její pobyt na základně chýlí ke konci a ona má odletět po dvou letech služby zpět domů. Venku je v blízkosti stanice nalezen zavražděný geolog. Policistka se rozhoduje, zda se pustit do vyšetřování vraždy, nebo odletět. S pomocí doktora a pilota Delfyho se vydává na opuštěnou sovětskou základnu, kde vrah s cepínem, maskovaný polárnickou výstrojí, zasáhne dřív, než by mohl důležitý svědek promluvit. Vyjde najevo, že geologové objevili ruské letadlo se záhadným nákladem, které zde havarovalo před padesáti lety. Carrie začne prohledávat všechny místnosti na základně. Brzy zjistí, že tajemný náklad - diamanty - je ukryt v těle zavražděného geologa. Začíná boj o život a navíc se blíží extrémně silná sněhová bouře - bílá tma, ve které není vidět ani na krok. Šance na přežití je mizivá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

gogo76 

všechny recenze uživatele

“Led starý tisíce let...“ V Češtine sa to pekne rýmuje. Atraktívne prostredie chladnej Antarktídy a atraktívna K. Beckinsale urobili film pozerateľným. Priemerný vyšetrovací thriller dokáže okrem pár zaujímavých scén dať i niekoľko jednoduchých rád do života. Ak ideš von, nechceš zmrznúť a prísť o prsty, dobre sa obleč a nestrať rukavice! Keď fúka silný vietor, drž sa a keď sa cystáš pozerať tento film, nečakaj priveľa. Slabšie tri. 50%. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film natočený podle slavného komiksu Grega Rucka a ilustrátora Steve Liebera, začíná v roce 1957, kdy Ruské letadlo letící nad Antarktidou, ztroskotá a na jehož palubě se nachází truhla z neznámým obsahem. Pak se děj přesune do současnosti a to přesněji na základnu Amundsen - Scott 90° jižní šířky, a 0° východní délky, z teplotou 55°C. Zde se potkáme z hlavní hrdinkou filmu šerifkou Spojených států Carrií Stetkovou ( Kate Beckinsale ). Film se odehrává za stálé účasti ledového počasí. Jde o vyšetřování několika vražd a odhalení vraha a vysvětlení, proč a za jakou cenu zabijí. CITÁT - Milion let starý led a deset let stará Whisky....jó, jó, jó....!!! V tomto průměrně natočeném snímku zazní song skupiny T - Rex Laser love : http://www.youtube.com/watch?v=uQUgcFq9w6U ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem si lámal hlavu s motivací vraha, přecejen kdo by chtěl vraždit v takové zimě. Ve filmu jsem si potvrdil že z Gabriela Machta nikdy nic nebude, také jsem si ověřil že Kate je stále kočka k nezaplacení. Kdo by si to chtěl ověřit doporučuji úvodní sekvence ve sprše. Člověk pak musí závidět filmovému štábu :) K filmu není moc co napsat, moc mě totiž nechytil. Zdráhal bych se nazvat Whiteout akční záležitostí. Tou akcí se totiž povážlivě ve filmu šetří. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Zajímavá myšlenka (námět), co zůsatala využita v půli cesty..... Neberu teď logickou stavbu děje (ta by šla), ale vizuální provedení je takové rozpačité... Na Kate je sice hezký pohled, ale málokdo by věřil, jak může při minus padsáti pěti a výše jen tak hopkat po arktických pláních bez zahaleného obličeje a bezvadně nalíčená a to jen jeden z mnoha postřehů, ktří činí tento film průhledným a nepřesvědčivým... 50% ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Přestože se Bílá smrt odehrává v dost nevšedním prostředí Antarktidy, které tím pádem zvyšuje atraktivitu celého projektu, režisér Dominic Sena jej vůbec nedokáže zužitkovat. Není schopen zprostředkovat podstatu bílého přírodního živlu, a tím pádem ani nevytváří respekt hraničící se strachem, který by filmu neměl chybět, aby na diváka skutečně zapůsobil. Takhle z bílého neznáma činí jen obyčejné kulisy. Nevadilo by to, kdyby podobným způsobem nedrhnul i scénář. Přestože se snaží stavět na klasických pravidlech detektivní zápletky s vraždou a zároveň je do jisté míry porušovat, ve výsledku ani příběh o první vraždě na Antarktidě (jak slibně a velkolepě to vlastně zní) nevzbudí zájem a pozornost publika sebehloupějšího. Kate Beckinsale působí v roli policistky na Antarktidě jako pěst na oko, ale její schopnosti nalézat vysvětlení je skoro paranormální. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Předlohou pro film by stejnojmenný komix Grega Rucka a Steva Liebera z roku 1998. (Chatterer)
  • Film bol natáčaný v Kanade na území štátov Manitoba a Quebec. (matkoulko)

Reklama

Reklama