Reklama

Reklama

Bílá smrt

  • USA Whiteout (více)
Trailer

VOD (1)

Policistka Carrie se z osobních důvodů nechala přeložit na vědeckou základnu v Antarktidě. Zvykla si na drsný humor i milostné návrhy mužského osazenstva a spřátelila se s místním doktorem. Nyní se její pobyt na základně chýlí ke konci a ona má odletět po dvou letech služby zpět domů. Venku je v blízkosti stanice nalezen zavražděný geolog. Policistka se rozhoduje, zda se pustit do vyšetřování vraždy, nebo odletět. S pomocí doktora a pilota Delfyho se vydává na opuštěnou sovětskou základnu, kde vrah s cepínem, maskovaný polárnickou výstrojí, zasáhne dřív, než by mohl důležitý svědek promluvit. Vyjde najevo, že geologové objevili ruské letadlo se záhadným nákladem, které zde havarovalo před padesáti lety. Carrie začne prohledávat všechny místnosti na základně. Brzy zjistí, že tajemný náklad - diamanty - je ukryt v těle zavražděného geologa. Začíná boj o život a navíc se blíží extrémně silná sněhová bouře - bílá tma, ve které není vidět ani na krok. Šance na přežití je mizivá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Moc příjemné na film, u kterého je dopředu jasné, že divák nebude potřebovat mozek. V tom je v Hollywoodu jádro pudla: alespoň trochu počítat s tím, co od snímku mohu očekávat, v jakém žánru se ponese, a jestli se chci při jeho sledování bavit, nebo se třeba na konci zamyslet. Pro mne byl cíl jasný - vidět Kate Beckinsale v ačkním filmu situovaném do Antarktidy. Nijak překvapený ani unesený zdaleka nejsem, ale Sena splnil svůj účel jako režisér, a dokázal minimálně to, že jsem v půlce neusnul. Je to prostě takový malý kluk, co si rád točí akci, tj. ve filmu máme divné chování postav a trapné dialogy, ale na druhou stranu bezvadnou akci plus výborné prostředí. Jo, a Kate v kalhotkách. 60% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Režisér Dominic Sena se vrátil po několikaleté odmlce, ale ke svému comebacku si zrovna nevybral nejlepší scénář. To, co nevyšlo čtveřici scenáristů, se snaží kompenzovat obsazením Kate Beckinsale do hlavní role, nutno dodat, že v tomto ohledu si vede nadmíru dobře. Beckinsale se hned na úvod promenáduje v negližé (ještě na to má), následně se dostane do drápů maskovaného vraha s cepínem, posléze podstoupí amputaci dvou omrzlých prstů, vyrovnává se s traumatem, nezamiluje se do svého sympatického vyšetřujícího kolegy v podání Gabriela Machta, odhalí zrádce ve vlastních řadách a divák si v závěru posteskne, že to sice nebylo špatné, ale rozhodně se dalo čekat víc. Dominic Sena si režijně vede zdatně, ale průměrnost scénáře zcela zamaskovat nedokáže a je cítit, že mu ve scénáři nebyla dopřána pořádná porce akce, aby se mohl dostatečně vyřádit, jak jsme od něj zvyklí. A tak nám naservíroval ledovou Antarktidu, Kate Beckinsale v roli šerifky a na mikádo, nějaké to napětí i akci, slabší scénář obsahující drobné zmatky a se šuměnkovým finále nám z toho vychází ucházející thriller odehrávající se v atraktivním prostředí. 60% ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Thriller, v ktorom sa neustále niečo deje, odohráva sa v atraktívnom prostredí a pred kamerou sa mu špacíruje kočka Beckinsale. A napriek tomu nedokáže strhnúť či zaujať. Toto je výtvor štyroch scenáristov? A producenta Joela Silvera? Whiteout pripomína skôr lepší béčkový DVD release, obdobný napríklad Babylonu A.D.. Rutinná zápletka, ploché postavy, ale hlavne že sa tvorcovia hrajkajú s kamerovými filtrami, ktoré robia Antarktídu farebnejšiu než dažďový prales. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Přestože se Bílá smrt odehrává v dost nevšedním prostředí Antarktidy, které tím pádem zvyšuje atraktivitu celého projektu, režisér Dominic Sena jej vůbec nedokáže zužitkovat. Není schopen zprostředkovat podstatu bílého přírodního živlu, a tím pádem ani nevytváří respekt hraničící se strachem, který by filmu neměl chybět, aby na diváka skutečně zapůsobil. Takhle z bílého neznáma činí jen obyčejné kulisy. Nevadilo by to, kdyby podobným způsobem nedrhnul i scénář. Přestože se snaží stavět na klasických pravidlech detektivní zápletky s vraždou a zároveň je do jisté míry porušovat, ve výsledku ani příběh o první vraždě na Antarktidě (jak slibně a velkolepě to vlastně zní) nevzbudí zájem a pozornost publika sebehloupějšího. Kate Beckinsale působí v roli policistky na Antarktidě jako pěst na oko, ale její schopnosti nalézat vysvětlení je skoro paranormální. ()

Kopik 

všechny recenze uživatele

Pro mě nuda a nic než nuda. Ze začátku slibně se rozvíjející příběh postuně přešel do naprosto zmatené a nelogické hlouposti. Výběr prostředí byl zajímavý, ale jak se začalo teoretizovat o jaderných zbraních, tak se mi protočily oči, jelikož už mi došlo (i když nakonec šlo o diamanty), že příběh se pomalu a jistě ubírá špatně a že toto nebude pro mě (a beze srandy sem už od začátku tušil, že doktůrek tam bude hrát významnou roli). Nebýt Kate Beckinsale, tak jsem se možná ani nedodíval. Slabší průměr a přemýšlel jsem dokonce i o jedné hvězdičce. (Viděno 11.02.2010) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Dominic Sena je fanúšikom románu "Whiteout", predlohy, podľa ktorej bol natočený film. Keď sa dozvedel, že produkčná spoločnosť Dark Castle Entertainment nadobudla práva na sfilmovanie, osobne požiadal prezidenta spoločnosti o príležitosť zasadnúť na režisérsku stoličku. (misterz)
  • Předlohou pro film by stejnojmenný komix Grega Rucka a Steva Liebera z roku 1998. (Chatterer)

Reklama

Reklama