Reklama

Reklama

Bílá smrt

  • USA Whiteout (více)
Trailer

VOD (1)

Policistka Carrie se z osobních důvodů nechala přeložit na vědeckou základnu v Antarktidě. Zvykla si na drsný humor i milostné návrhy mužského osazenstva a spřátelila se s místním doktorem. Nyní se její pobyt na základně chýlí ke konci a ona má odletět po dvou letech služby zpět domů. Venku je v blízkosti stanice nalezen zavražděný geolog. Policistka se rozhoduje, zda se pustit do vyšetřování vraždy, nebo odletět. S pomocí doktora a pilota Delfyho se vydává na opuštěnou sovětskou základnu, kde vrah s cepínem, maskovaný polárnickou výstrojí, zasáhne dřív, než by mohl důležitý svědek promluvit. Vyjde najevo, že geologové objevili ruské letadlo se záhadným nákladem, které zde havarovalo před padesáti lety. Carrie začne prohledávat všechny místnosti na základně. Brzy zjistí, že tajemný náklad - diamanty - je ukryt v těle zavražděného geologa. Začíná boj o život a navíc se blíží extrémně silná sněhová bouře - bílá tma, ve které není vidět ani na krok. Šance na přežití je mizivá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Fajn thriller, taková oldschoolová jednohubka, která si vybudovala solidní atmosféru a postupně do ní kopala díky primitivně hloupému scénáři. Takovýhle filmy letěly v devadesátých letech, kdy si divák celej film pokládal otázku "kdo je sakra vrah?" a "kolik má kompliců?" ... A ještě takový to jak je divák psychologicky nucen spolupracovat, "panebože vytáhni Kate tu bouchačku, máš ji u pasu" a ona ji stejně nevytáhne. "Kate, je za tebou, dělej, sakra, otoč se" ... :-) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Filmu určitě hodně pomáhá prostředí ve kterým se odehrává, z toho mrazu a vichru na mě šla nepěkná deprese. Na druhou stranu spolehnout se, že veškerý napětí a atmosféru odtáhne digitální sníh a digitální vítr je celkem hodně nepoctivý přístup k divákovi. Přece nejsou lepší podmínky pro krimi, než když se odehrává v uzavřeném kolektivu a ještě ke všemu na takovýmhle místě. Napětí jsem však bohužel pociťoval minimálně. Líbila se mě hlavně úvodní scéna, která nás přesvědčí, že Kate bílé spodní prádlo sluší a zadeček má rozhodně lepší než tenhle film pointu. Jak dobrej pamlsek byla úvodní scéna, tak přepálenej dezert je závěrečná venkovní bitka, byla trapná a nepřehledná jak naše reformy. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Trailer mě nalákal na akci, Antarktidu a Kate Beckinsale ve sprše. A po zhlédnutí bych měl být spokojen. Nějaká akce tam je, Antarktidy si užijeme až až a Kate opravdu vidíme ve sprše. Jenže akce byla místy nepřehledná (rvačka v posledních 20 minutách aneb nevěděl jsem, kdo je kdo) a z Kate neuvidíme víc, než je ukázáno v traileru. No, alespoň ta Antarktida… :-) Ne, teď trochu vážně. Whiteout je jen poctivě odvedené béčko, které vytahuje z podprůměrnosti právě Kate (jo, mám pro ni slabost, no a!? :)) Nebýt jí, tak bych neměl důvod se na tento film vůbec podívat. A kdybych se náhodou podíval, nedal bych více, než 2 hvězdy. Jaké štěstí pro tento film, že tam je. Jak tak koukám, píšu cca. to samé, co ostatní uživatelé, ale co na tom, když ten film nemá (krom Kate) co nabídnout? ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem si lámal hlavu s motivací vraha, přecejen kdo by chtěl vraždit v takové zimě. Ve filmu jsem si potvrdil že z Gabriela Machta nikdy nic nebude, také jsem si ověřil že Kate je stále kočka k nezaplacení. Kdo by si to chtěl ověřit doporučuji úvodní sekvence ve sprše. Člověk pak musí závidět filmovému štábu :) K filmu není moc co napsat, moc mě totiž nechytil. Zdráhal bych se nazvat Whiteout akční záležitostí. Tou akcí se totiž povážlivě ve filmu šetří. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Teploty kolem -50°C mi nedělají dobře na pleť, sex v mrazáku není mou oblíbenou kratochvílí a ani v obýváku nemám zaparkovaného tučňáka, ale na detektivku z Antarktidy jsem se docela těšil. Nic žhavého to podle očekávání nebylo, ale úvodní nástup agentky Stetkové do sprchy pro mne rozhodně byl slušným základem pro mokrý sen a dobrým důvodem zaokrouhlení hodnocení o několik hvězdných cípů nahoru.. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Dominic Sena je fanúšikom románu "Whiteout", predlohy, podľa ktorej bol natočený film. Keď sa dozvedel, že produkčná spoločnosť Dark Castle Entertainment nadobudla práva na sfilmovanie, osobne požiadal prezidenta spoločnosti o príležitosť zasadnúť na režisérsku stoličku. (misterz)

Reklama

Reklama