Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (Cinemart)

(více)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (1 300)

Psema 

všechny recenze uživatele

Neotesaný základní kámen, asi jako první herní Warcraft. Film, ve kterém se bije videoherní plytkost s extrémním zahuštěním fikčního světa, který se film snaží předložit, aby rozehrál události do budoucna. Výsledek nevede ani tak k přehlcení informacemi, (kdo nezpracuje čtyři výchozí lokace a půl tuctu archetypálních postav, měl by odevzdat diváckou průkazku) jako spíš k neschopnosti uspokojivě pohltit a dosáhnout emočního dopadu jako celek. Jones dokáže kouzlit se samostatnými scénami, ale k mému překvapení nedokáže nad celým příběhem uvázat okrasnou stuhu a vystřelit ho do publika jako vypravěčský "full package". V paměti tak zůstávají hlavně střípky a hrstka sympaticky se profilujících postav v čele s Fosterem (další feťácká role!), Fimmelem (Ragnar reloaded!) a Schnetzerem, který se kupodivu rozehraje do sympatického tahouna. P.S.: Body k dobru za osvěžující nekompromisnost v zabíjení hrdinů a částečně i za neústupnost Jonese při určení stylizace, která není ani LOTR, ani Hobit, ale "prostě Warcraft". Mínusy za šišlající Paulu Patton a vůbec celý pokus o romantiku na ploše tří scén. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Překvapivě kvalitka, vlastně bych si to dal klidně znova. A ještě radši bych viděl pokračování, ačkoliv jednička (díky bohu) nekončí cliffhangerem nebo tolik oblíbeným naznačením, že se vlastně nic nestalo. Naopak je to dost povedená (a jakž takž uzavřená) fantasy, která má možná kostrbatý rozjezd, pár podivných zvratů a hrstku slabších postav, to všechno ale přebíjí oddanou žánrovou vervou. Většina hrdinů je solidně vystavěná a dějí se s nimi nečekané věci, scénář kupodivu není úplně idiotský a hlavně je tu spousta kouzlení a bitkaření, které se vůbec nemá za co stydět. Už po pár minutách jsem si říkal, že tu něco takového docela chybělo. A našlápnuté finále mě v tom jen utvrdilo, takže radím poladit humor, vyhnat elfí cosplayery a hurá na dvojku! (7/10) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me vcelku prijemny prekvapeni, po tech miliardach odkladu jsem cekal daleko vetsi pruser. Pribeh sice neni buhvijakej, ale je proste v duchu hry, takze je vlastne naprosto dostatecnej, ono ostatne castokrat to vypada, ze spis clovek sleduje nejakou in-game animaci a kolikrat na me padla nostalgie a zavzpominal jsem, jak jsem kdysi Warcraft paril, nektery zabery fakt jako kdyby vypadly ze hry. Coz podporujou taky fajn triky, samozrejme sem tam se neco ne uplne vyladenyho najde, ale nic co by rusilo. Co se tyce hercu, ne ze by hrali spatne, jen tak nejak nemaj dostatek charisma pro svoje role, ale opet, nic, co by vylozene rusilo. Hlavni problem filmu tak vidim v hudbe, ta neni dostatecne chytlava, aby podporila film a dala bojovejm scenam, nebo naopak tem klidnejsim nejakej vetsi naboj, takze i kdyz film odsejpa docela svizne, obcas zacne lehce nudit. No a druha vec, co mi vadilo, je az prilisny zamereni na to, ze mame jakoby prvni dil, nic moc se neuzavre, je to jen takovy povrchni seznameni se svetem a postavama a uprimne bych byl dost prekvapenej, kdyby jsme v nejblizsich letech nejaky pokracovani videli. Ale i tak to da solidni 4*. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Má to rezervy, zejména když jde o trochu infantilní stylizaci, matné vedlejší figury a umělost prostředí, ale celkově moc milé překvápko a spokojenost. Takhle velikášská fantasy tu ještě nebyla, furt se to řeže a nahání, a přitom má příběh stále náboj. Každá z postav má své fajnové osobní momenty, jsou ve vývinu jak během jednoho filmu, tak potenciální ságy. Lepší než Hobit. Nevěřil bych před projekcí, že se budu vyloženě třást na dvojku. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Sympatický film. Je z toho cítiť láska tvorcov k látke a pohoda hercov na pľaci (niekedy z týchto trikových filmov jasne cítite, že to bola pred tým zeleným plátnom otrava, tu to neplatí). Je tam niekoľko zábavných ľudských momentov, aj medzi neľudskými postavami. Triky sú famózne - zarazilo ma, ako diametrálne odlišne (lepšie) vyzerá ten film na plátne ako na monitore či obrazovke. K tomu plnotučný fantasy svet s priehrštiami impozantných "exteriérov aj interiérov". A veľmi dobre zrežírované akčné scény. Vizuál proste na jednotku a tie prachy na tom vidno. No hoci to nie je zlý film, nie je ani veľmi dobrý. Problém je v príbehu. Akiste, od adaptácie počítačovej hry ťažko čakať dobrý príbeh, ale toto je to najnudnejšie fantasy bla-bla, aké si len dokážete predstaviť. Tvorcovia vedeli, že to je bla-bla, a snažili sa to prebiť živými, sympatickými postavami, ale bohužiaľ, aj napriek fajn hrdinom je to často proste nuda, hlavne niekde uprostred filmu som zrazu cítil, ako prestávam vnímať dialógy. Takže je to celkom fajn, ale človek si pri tom uvedomí, aký je napr. aj Hobit oproti tomuto vrstevnatý a prepracovaný príbeh. Celkom vážne. Bitka piatich armád je to najslabšie zo Stredozeme, ale ktorýkoľvek 10 minút z nej je zábavnejších než tieto dve hodiny. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (49)

  • Na Blizzconu 2014 byl uveden teaser k filmu, a protože tentokrát bylo promítání (na rozdíl od Comic-Conu) očekávané a Blizzard se bál, aby záběry neunikly, byla upoutávka promítána ve speciální místnosti, před kterou byli návštěvníci důkladně prohledáni. (KREI)
  • Studio Blizzard vytvořilo pro film svoje první 3D logo, které zde zobrazuje všechny její nejslavnější produkty: hry "Diablo," "Warcraft" a "Overwatch". (UncleMorty)
  • Na panelu festivalu Blizzcon v roce 2014 režisér Duncan Jones vyzval dav fanoušků, aby zakřičel: "for the Horde!" ("za Hordu"), "for the Alliance!" ("za Alianci!") a "for Azeroth!" ("za Azeroth!"). Bojové pokřiky byly použity ve filmu. (O.P.I.Č.Á.K.)

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama