Reklama

Reklama

Je podzim a 16tiletá minnesotská školačka Juno náhle zjišťuje, že je těhotná. Otcem dítěte je její nejlepší kamarád Bleeker. V čekárně interrupční kliniky se svérázná Juno rozhodne, že dítě porodí a předá k adopci. Rodinu si však vybere sama. Se svým plánem se svěří otci i nevlastní matce a pak už nerušeně pokračuje ve školní docházce. Zvolený adoptivní pár patří ke zbohatlíkům, ona je upjatá puntičkářka, on pohodář. Juno za nimi zajede, podepíší dohodu a život jde dál. Podaří se Juno splnit plán, který si stanovila? A co na to všechno říká Bleeker? (Filmbox)

(více)

Diskuze

 (hodnocení, recenze)

ODPORNÁ NEVYZRÁLÁ A NADRŽENÁ PUBERTÁNÍ KURVA zneužije svého spolužáka a otěhotní..jaké to překvapení... a pak řeší jak se zbavit odpovědnosti a dítětě. Otec dítětě, zneužitý trouba nemá dle tohoto paskvilu právo na nic!!  Když se ta kurva dítětě zbaví tak hurá šukat toho troubu znovu, vždyt jediné co ji zajímá je to co se houpe klukům v trenkách!!   Odporná feministická sračka propagující bezohlednost, kurvení a diskriminaci chlapců a mužů. Na potraty měly jít rodiče všech těchto kurev co se takto chovají a takto přemýšlí a na hodnecení je vidět, že jich je dost!!

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Jo tak už vím - koukl jsem na její profil a jsem zase doma - v česku (v tom malokokotovým, takže s malým č), mezi oblíbenejma zmrdečkama, který se můžou posrat z toho, že někdo je sexuálně jinej než voni a jejich vájemně příbuzný tety a strejci, bráchové a ségry z jejich vidlákova. Tvl 87 stran "diskuse" - kdo z vás to má? :D :D :D

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Měl jsem tam už od půlky filmu čtyry hvězdy, ale pak přišel ten konec, úplně nepravděpodobnej ve stylu "všechny kozy se nažraly a i ten vlk zůstal celej", a to mě teda nepřesvědčilo - hvězda dolů. Ale dobrá jednohubka, Ellen válí, (proč je Elliot, jsem se nedozvěděl a vlastně je mi to fuck). ;)

pwh

pwh (hodnocení, recenze)

Nechápu ty chytrolíny, kterým vadí, že je v dabingu Jůno místo Džunou. Juno přece jasně říká, že její otec je fandou do antické mytologie a že jí dal jméno podle starořímské bohyně Jůno, a ta se u nás odjakživa četla Jůno (s J). Juno se ve filmu zmiňuje i o tom, že Jůno byla manželkou Jupitera. V jiném momentě se zmiňuje o Mojžíšovi. Proč tihle chytrolíni neremcají i nad tím, že v dabingu je Jupiter vysloveven s J a na s DŽ a nad tím, že je v dabingu vysloveno Mojžíš a né Mouzis? Taky by mě zajímalo, jak by se těm chytrákům líbilo, kdyby v dabingu nějakého anglofoního filmu o Odysseovi bylo místo Odysseus vyslovováno Jůlyses. Pravda, ty poslední dvě jména se v našich zeměpisných šířkách píší dost jinak než v anglofoním světě, ale řeč je o dabingu a né o psané podobě...

AngleTYPHOON

AngleTYPHOON (hodnocení, recenze)

Nádherný film. Sice je fakt, že dost hrál na notu ,,Nechoďte na potrat, děvčata! Určitě najdete pro své děťátko úžasné náhradní rodiče nebo třeba...'' Ale na tom není nic špatného, že :D :)

Limetka14

Limetka14 (hodnocení, recenze)

Juno je krásně sarkastická postava se smyslem pro humor, která skoro nic nebere moc vážně. Podle mýho gusta:D

Falconica

Falconica (hodnocení, recenze)

Tak jsem sem po dlouhý době zatoulala, tak nějak listuju komentářema....a všichni mluví o filmu, těhotných puboškách a muzice, jenom ten pseudointouš Shadwell zase plácá něco o víně a alternativních názvech pro popelařinu....jednou se svojí genialitou třeba sám unaví a bude konečně ticho:-D

na příspěvěk reagoval sankacoffee

ElessarDeny

ElessarDeny (hodnocení, recenze)

Tak další film s Ellen a musím říct, že mě neustále přesvědčuje o své herecké genialitě...

Judy24

Judy24 (hodnocení, recenze)

sot: Já netvrdím, že samotené její těhotenství bylo správně. Dostala se do něj, protože byla pitomá a nepřemýšlela nad tím, co skutečně dělá. Ale myslím, že způsob jakým to vyřešila byl nejlepší možný. To dítě dostalo šanci na zřejmě mnohem hodnotnější život, než by mělo se svou skutečnou matkou a žena, které příroda upřela právo na vlastní dítě dostala taky šanci.

warner

warner (hodnocení, recenze)

Judy24: protože dnešní lidi (nejen puberťáci) si neváží největšího zázraku na tomhle světě, a sice nového života

Rikina

Rikina (hodnocení, recenze)

Vikki: Takže si myslíš, že by bylo lepší,kdyby šla na potrat? Takhle alespoň dala šanci někomu jinýmu, aby se o něj náležitě postaral. Rozhodně je tohle lepší řešení než potrat nebo odhození dítěte kdovíkam. Film sám o sobě není nic extra, ale řešení toho problému mi přišlo nanejvýš vhodný. Kdybys měla dítě v šestnácti (proč všichni píšete 15, přeslechla jsem se?), tak si ho necháš a staráš se o něj sama? Chtěla bys být matka, která ani nemá ukončenou střední a sama je ještě dítě? To mimino by mělo fakt úžasnej život. To bych tě chtěla vidět.
Judy24: Přesně tak. Moje řeč.

Judy24

Judy24 (hodnocení, recenze)

Vikki: Ty jo! Nechceš se uklidnit? Ona to dítě neodhodila, nezabila ani netýrala! Ona mu dala šanci na plnohodnotnej život s matkou, která si ho doopravdy přála a nebylo jí od přírody dáno.
Ale moc hezkej hysterickej komentář, už dlouho jsem tak pěknej nečetla...

 (hodnocení, recenze)

Bomba! Ellien Page mě zatlačila do "křesla" ;-) Hraje jakoby to někdy sama žila. A scénář, musika, kamera,... to všetvořilo dohromady jeden příjemnej celek, který si příjemě plynul. Žádný křeče, žádnej kýč, prostě orginál.dávám 5* a velmi rád!
To Hoyt: souhlasim stebou a J.K.S. byl taky super

peyrak

peyrak (hodnocení, recenze)

Chvilema trochu nudicka ale jinak fajn filmek. Klobouk dolu pred Ellen Page.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Bara_B.A9

Bara_B.A9 (hodnocení, recenze)

Původně jsem chtěla dát 4*....ale za Ellen Page přidávám ještě tu jednu :) Popravdě možná je všech těch 5 * jen za Ellen :D Je to výborná herečka...moc se mi líbil způsob, jakým celou roli podala. Ani bych se nedivila tomu, že kdyby tam nebyla ona, tak by mě to tolik nebavilo.

Klenotka

Klenotka (hodnocení, recenze)

Koukám, že jsem tu skoro jediná, komu lezla Juno (a Ellen Page), děsně na nervy. Chápu, že je jí patnáct, ale vletět do maléru a ještě se chovat jako fracek, to se mi nelíbilo. Spíš by měla rodičům děkovat za ten přístup a ne se chovat tak, jak se chovala.

Xyron

Xyron (hodnocení, recenze)

Skvělý film , ani minutu jsem se nenudil . Juno je úžasná co ví dodat ?

Příspěvek byl smazán administrátorem.

ještěžiju

ještěžiju (hodnocení, recenze)

OK jen pro pořádek, Juno vyslovené Juno jak to slyšíš, není česká verze jména Juno, ale latinská verze.toto jméno přeci v českém kalendáři není :-). jinak o verzi dabingu a kvalitě studiové nahrávky bysme tady mohli mluvit hodiny, nechápu, že se třeba pro cizí filmy dělají pětikanálové dabingy, atd atd .. prostě když neuznáš .. pro mě nesporné odpovídající hlasové charaktery .. tak neuznáš, ostatní kvality dneska už neberu v potaz, mě zase nejvíc osobně štve, když cizince mluvícího v anglickém filmu lámanou angličtinou, absolutně zazdí perfektní češtinou a tyto situace, především v situačních komediích trochu v The big bang theory( Rájesh ) či My name is Earl ( Catalína ), kde mě nasr... naštvali teda maximálně :-) .. namluví plynně česky .. jako by se nechumelilo .. ale dost toho tlachání, máme prostě každý svůj pohled na věc a ten si nenecháme vzít :-) .. zatím Barrandovu fandím, už podle mě překonal i ambiciózní Primu Cool .. která pokud nerozšíří dabingové studio o více hlasů, tak nám všem asi brzo jebne .. :-)

Němi

Němi (hodnocení, recenze)

Zas az takovy rozdil to ale neni, kdyz si vezmes, ze Karel je cesky ekvivalent Charlese, tak si tady reziser dabingu vytvoril ceskou verzi ciziho anglickeho jmena Juno. Osobne me vyber Vondrackove zklamal, protoze kdyz namatkou zkousim dabingy, narazim na ni u kazde druhe mlade holky a hlavne jsem z ni v tomhle konkretnim pripade ten vek uz slysel. Krom toho se mi nezdal ani preklad, protoze ten film znam temer doslova a dost veci bylo ledabylych (ale chapu nutnost trefovat se do pusy). Ze zvuk ma podivne "echo" je dnes u levnych dab.studii uz asi i samozrejme (zni velmi studiove). Posledni a jediny soucasny dabing, ktery me opravdu prekvapil svoji kvalitou je Nightmare before christmas, ale i tam je org.porad nepomerne lepsi.

ještěžiju

ještěžiju (hodnocení, recenze)

Každému vadí něco jiného. trochu bych nesouhlasil Němi a řek bych že srovnáváš trošinku hrušky s jabkama, u tohoto filmu šlo jen o jiné vyslovování stejného slovního výrazu tedy jména, mno Charlie a Karel jsou již dva odlišné výrazy byť cizojazyčné obdoby, ale nic ve zlém, já sám už víc preferuju originál před dabingem, mno u tohoto filmu jsem byl po dlouhé době dost překvapen a Barrandovu fandím, oproti Coolu či Cinemě je musím zatím pochválit za snahu a zatím žádné otřesné dabingové paskvily ( aspoň co jsem viděl ) , hlavně jsem chtěl podotknout, že je zbytečné vytýkat rozdílný věk herce a dabéra, pokud ten hlas koresponduje s originálem, což se poslední dobou moc nestává, viz v dnešní době přeRychlováno, tak jsem docela spokojen.. ale origo je origo, dabing se může jen přiblížit, ale je i pár kousků, kde dabing dokázal film pozdvihnout výš, než byl v původním znění....

Němi

Němi (hodnocení, recenze)

Ze jmeno latinskeho puvodu je naprosto irelevantni, pokud dabuju anglicky mluveny film, kde si ho americane vyslovuji jako Džuno. To, že se z něj v cestine stane Juno je stejna chyba jako Charlie -> Karel.

ještěžiju

ještěžiju (hodnocení, recenze)

Tak jak komentuju u jiných filmů dabingový hnus, tak u tohoto filmu jsem ocenil, že hlasově se jim podařilo vystihnout charakter, to že je Lucka třicítka a dabuje patnáctku absolutně nevadí, protože ona má ten charakter hlasu, nehodila se spíš Jessice Albě v Sin City a už vůbec né té vdané doktorce s dítětem v Grinhouse: Planet terror .. kdybyste byli režiséři dabingu, tak chci vidět, jak ty role obsadíte věkově příbuznými hlasy, ale bez dlouholetých dabingových zkušeností, no a co se týče vyslovování jména Juno '' Juno'' bez vyslovení slova J jako džej, to jest latinsky, to je jen malinká překážka, furt lepší, než když jsem se nedávno dostal k audionahrávce knihy Růže pro Algernon, s tím zbytečně přehnaným projevem Ladislava Mrkvičky se dá žít, ale zmiňuju to proto, že jméno hlavního hrdiny Charlie Gordon a teď se podržte přeložili zčásti do češtiny a nyní je to Karel Gordon, tedy vyslovení jména Juno latinsky ( kde je mimochode původ tohoto jména ), což si myslím můžou v Americe i říkat jako druhou možnost, je zcela v mezích, buďte rádi, že to nepřeložili jako Červen, já jako kritik českého dabingu, který v poslední době vzniká, jsem spokojen, navíc kdo není, může si to pustit v originálním znéní, právě tenmto povedený dabing může uspíšit vydání DVD v české republice, akorát jsem lehce skeptik, protože jsem si všim, že se tu zase podílel jako producent John Malkovitch a filmy co produkuje ( dost festivalovky ), se do naší distribuce nedostávají tak snadno...

Zbyisek

Zbyisek (hodnocení, recenze)

Všechno se v tom dabingu tak nějak dalo překousnout (i když teda Lucie Vondráčková podle mě není možná uplně nejideálnější), ale teda to, že místo Džuno četli její jméno Juno mi docela vadí. DVD by ale bylo fajn, tak třeba to vydají.

D.Moore

D.Moore (hodnocení, recenze)

Němi: Aha, tak to mění situaci. Ani by mi nevadil věk (takový Županič taky v 60 letech dabuje 30letého Clinta), ale to vyslovování. Tfuj. Takže já mám pořád v hlavě originální znění z kina a jsem teď možná nejspokojenější ze všech:-)

Němi

Němi (hodnocení, recenze)

D.Moore: O nic jsi neprisel, naopak sis mozna zachranil zdravi. Tricitka Vondrackova dabuje patnactku Juno... Tohle byl humus. Doufam, ze staci, kdyz reknu, ze Juno vyslovovali [Juno], ne [Dzuno]. No ale... kdyby to pomohlo k vydani CZ DVD, vrazdy odlozim.

D.Moore

D.Moore (hodnocení, recenze)

Lucka Vondráčková? No nemuselo to být špatné - hergot, proč ten Barrandov nemám!

ještěžiju

ještěžiju (hodnocení, recenze)

Tak to se povedlo, myslím jsem si dokonce u nějakého filmu, kde dabovala Lucka Vondráčková postavu možná u Sin City nebo u Planet Terror, že na ty hlasy nemá charakter a že by měla spíš dabovat třeba Ellen Page v Juno ... a bingo :-) .. já jsem s dabingem spokojen po dlouhé době, a to jsem docela kritik českého dabingu .. hlasy dost odpovídaly originálu ...

D.Moore

D.Moore (hodnocení, recenze)

No mohlo by to s vydáním DVD pohnout - tahle skvělá věc mi doma opravdu chybí.

Zbyisek

Zbyisek (hodnocení, recenze)

Obávám se, že bude dabing. Ale podívám se aspoň z legrace. Docela by mě zajímalo, jak se vypořádají s těma nejrůznějšíma nepřeložitelnýma frázema - pokud to tedy opravdu nadabovali.

Němi

Němi (hodnocení, recenze)

No kdyby se i nepostestilo a Juno dnes bezela s dabingem, mohlo by to byt priznive k vydani DVD. Futurama se take zacla hybat az kdyz k tomu Cool udelal dabing.

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reitmanova „žena ve stínu“

Reitmanova „žena ve stínu“

06.08.2010

Jason Reitman se definitivně zařadil mezi tvůrce, jejichž nové projekty sledujeme s velkým zájmem. Pro drama Young Adult se navíc spojil se scenáristkou Diablo Cody, která pro něj napsala už… (více)

Playboy podle Diablo Cody?

Playboy podle Diablo Cody?

29.09.2009

Za svůj první scénář dostala Oscara. Kromě toho byla Juno solidní hit, takže to vypadalo, že před Diablo Cody leží dálnice ke slávě. Poté, co „hororová satira“ Bacha, kouše! v zámořských kinech v… (více)

Reklama

Reklama