Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marty Bronson kdysi vlastnil malý rodinný hotel. Jeho dcera Wendy i syn Skeeter mu v něm pomáhaly a on jim vždy večer vyprávěl pohádky. Hotelu se moc nevedlo, a tak ho Marty prodal Barrymu Nottinghamovi. Ten mu slíbil, že až bude jeho syn velký, nechá ho hotel řídit. Svůj slib však nesplnil a Skeeter v hotelu dělá jen údržbáře. Jednoho dne ho požádá sestra, zda by mohl několik dní pohlídat její dvě děti. Tak jako to dělal jeho otec, začne dětem vyprávět pohádky na dobrou noc, v nichž hraje hlavní roli. S překvapením zjistí, že se příští den jeho příběhy splní. Přesněji řečeno, splní se ty jejich části, které vyprávěly děti. Zdá se, že by Skeeter přece jen mohl dostat šanci vládnout "svému" hotelu. A možná přitom získá i tu nejspanilejší dívku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (342)

imf 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli bylo bolestivější sledovat to morče s vypoulenýma očima nebo tajtrlíkujícího Guye Pearce. Jedno je jisté, Adam Sandler už není vtipný ani v rodinném módu (jako skoro-táta vyprávějící dětem pohádky, aby pak jejich děj pocítil na vlastní kůži), ani v tom roztomile ujetém (Zohan je 80s discopeklo s geronto-homosexuálním přesahem... kdyby někdo tolik příchutí vrazil do zmrzliny, během minuty ho někdo jiný zažaluje). Takže co teď s ním? Pohádky na dobrou noc jsou otravnější než filmy se Stevem Martinem a Rob Schneider tu na ploše dvou minut Sandlera i s jeho divným účesem strčí do kapsy. Červený kůň jménem Ferrari... Nezasmáli jste se? Velká smůla, protože tohle je nejpovedenější fór celého filmu. Nebo možná jediný, který si pamatuji. Ani jedno není dobrá vizitka. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

produkční spojení Walta Disneyho a Happy Madisona mě dost odrazovalo a děsilo. Nakonec, snad proto, že jsem od toho filmu naprosto nic neočekával, protože jsem o něm naprosto nic nevěděl, to nakonec byl překvapivě mile ztrávený čas. Pohodová, uklidňující, ničím extra moc neiritující jednohubka. I to vykulené morče mě občas rozesmálo (snad proto, že jsem během sledování filmu měl v náručí to naše a celou dobu ho drbal za uchem). Sandlera mám rád, tady sice trochu ubral (přece jen, je to rodinná akce), Schneider je klasicky skvělej, Keri Russell zajímavá, Lucy Lawless jsem si ani nevšiml, že v tom hraje jsem zjistil až při závěrečných titulkách a Guy Pearce? To je zřejmě nevyřešitelná záhada celého filmu. Buď je to tak strašně špatný herec, že dokáže zajmout a zarýt se do paměti jen a takto pitoreskní, nechutně nepříjemnou postavou a nebo je to tak dobrý herec, že tomu dokázal vtisknout všechno, co ta postava potřebovala. Jestli se mi z žádné filmové postavy ještě nechtělo zvracet, tak z jeho vlezdoprdeláka jo. A příběh? Očekává snad dneska někdo od mainstreamové fantasyrodinněkomediální podívané nějakou originalitu? Respektive, očekává dneska někdo originalitu od jakéhokoliv mainstreamového hollywoodského filmu? Já ne, snad proto se vyhýbám zklamání. Rodinné to je hodně, fantasy méně než by člověk čekal a komediální? Ale jo, docela jsem se i zasmál. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Super rodinná komedie pro suprový odpočinek, u které jsem se docela solidně pobavil a která mi tak příjemně plynula, až jsem dokonce chvílemi uvažoval o pěti hvězdách, protože přesně tyhle filmy mi sedí a na takovéhle filmy se rád dívám. Adam Sandler zde byl docela snesitelný, morče Bulva bylo naprosto okouzlující a já bych taky takového domácího mazlíčka, co sní hamburger a pak přebytečná kila shazuje na běžícím pásu při koukání na televizi, docela s chutí bral. Prolínání reálného děje s dějem vymyšleným a pohádkovým pak bylo docela vítaným osvěžením a byla v tom cítit jistá originalita, protože v žádném filmu jsem ještě nikdy něco takového neviděl. Disney tedy natočil další zajímavou rodinnou komedii s prvky fantasy, která se bude líbit dětem i dospělým (dětem ale asi více) a která rozhodně stojí za zhlédnutí, pokud se vám podobné příběhy, kde se nic vážného neřeší a po kterých na vás nepadne depka, líbí tak jako mně. Já jsem očekával parádní oddechovku, u které nebudu muset přemýšlet, a tu jsem taky dostal, takže z mé strany spokojenost, kterou navíc umocnili někteří známější herci ve vedlejších rolích, jako jsou Richard Griffiths, Courteney Cox či Lucy Lawless. Já jsem zkrátka maximálně spokojený a rád filmu uděluji čtyři hvězdy. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že toto je film, kde skutočne je vidno šarm Adama Sandlera a najmä má srdce na správnom mieste. Má to dobré nápady, dej plynie dobre a príbeh je ľahko sledovateľný, komédia väčšinou funguje a napriek tomu, že je tu pár blbých gagov, nemení to fakt, že sa na film pozerá veľmi dobre. Niektoré nápady skutočne stoja za to a ja som si sledovanie vskutku užil. Adam Sandler je dnes zväčsa spájaný s mizernými filmami, no keď urobí solídny a pekný film, tak mu to vyjde. Ja som si sledovanie skutočne užil. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V príbehu máme sympaťáka s dobrým srdcom, ktorý by to chcel v živote niekam dotiahnuť, ale veľmi nevie kam, ďalej je tu jeho nesympatický protivník, hrdinova nová láska a pár vedľajších viac či menej vtipných postavičiek, ktoré dejom tak nejako preplávajú len kvôli tomu, aby na konci vypratali priestor pre veľké ponaučenie „buď dobrý, nebuď sebec, tvrdo pracuj a splnia sa ti tvoje sny.“ Našťastie je tu Adam Sandler, ktorý zvláda ťahať film do nadpriemernosti aj v jeho najslabších okamihoch a scenáristi mu čas od času doprajú aj nejaký ten sympaticky cynický a nedetský vtip. Chrbát mu navyše väčšinou kryje aj sympatická Keri Russell a z reťaze odtrhnutý Russell Brand. Celkom slušná Vianočná jednohubka. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (10)

  • První film produkovaný Adamem Sandlerem, který získal rating PG-13. (ČSFD)
  • Malá holčička, která podá Sandlerovi klobouk (když spadne z koně v první pohádce), je jeho dcera Sadie. Nese ji Sandlerova manželka Jackie Sandler. (Baffer)
  • Všechny počítače ve filmu jsou značky Apple. (Baffer)

Související novinky

Sindibád pluje do Číny

Sindibád pluje do Číny

20.12.2008

Už to vypadalo, že proslulý orientální mořeplavec šel nadobro ke dnu. Projekt s názvem The 8th Voyage of Sinbad měl režírovat Rob Cohen, který chtěl do hlavní role Keanu Reevese. Dokonce ukecal k… (více)

Sandlerovy báchorky na dobrou noc

Sandlerovy báchorky na dobrou noc

05.12.2007

Jistý významný filmový kritik jednou prohlásil, že hvězdný status Adama Sandlera je pro něj jednou z největších záhad naší doby. Pro někoho nesnesitelný nýmand, pro jiné kultovní komik však stále… (více)

Reklama

Reklama