Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V ulicích New Yorku začíná řádit sériový vrah, který u obětí zanechává básně popisující jeho hrůzné činy. Případ dostávají na starost dva ostřílení detektivové (Robert De Niro a Al Pacino), přičemž se ukazuje, že hříšník se může skrývat i v řadách policie. (Satan)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (302)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pacino a De Niro, když se tito dva velikáni sešli naposledy, byl z toho nezapomenutelný Nelítostný souboj. Jenže od té doby už utekla pěkná řádka let a na jejich další společný počin se nejspíše co nejdříve zapomene. A bude to tak nejlepší. I když ne, že by za to mohli oni, to vůbec. Právě oni jsou snad jediným důvodem, proč tomu filmu věnovat aspoň trochu pozornosti a nebýt tam oni, tak bych asi usnul( i když hrajou vlastně jenom svůj standart). I tak jsem totiž do spánku neměl daleko. Righteous Kill je totiž snímek s velmi slabým scénářem a už klasicky nudnou režií Jona Avneta. Scénář je předvídatelný od pomalu od první scény, i když se snaží o opak. Víte tak přesně co se stane a jak to celé nakonec dopadne. S tím by se ale jakžtakž dalo pracovat, kdyby tomu režisér dal potřebnou šťávu. On tomu ale nedal nic. Žádný napětí, žádná akce, žádný pořádný emoce, prostě nic. Třeba ze samotného závěru se dalo vytěžit daleko víc a vrhnout se na to opět třeba takový Mann, tak by tam napětí a emoce lítalo po litrech. Takhle jsem si jenom řikal, ať už to zmáčkne ať to mám za sebou. Tohle byl prostě jeden velkej omyl, ke kterýmu nemělo radši už nikdy dojít a doufám, že se na něj co nejrychleji zapomene. A Al Pacino už by měl dát od Avneta ruce pryč, další jejich film už by jeho kariéra nemusela přežít. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Hlavním lákadlem tohoto snímku je bez jakýchkoliv debat herecké duo Al Pacino a Robert De Niro, kteří se sešli v roce 1995 ve filmu Heat, což byla neuvěřitelná pecka, takže si možná někdo myslel, že i Righteous Kill bude něco podobného. V žádném případě to není žádná pecka. Jen obyčejná kriminálka s perfektním obsazením. Al Pacino a Robert De Niro hrají stále skvěle a vůbec bych jim nehádal jejich věky. Na to, že Pacinovi je 68 let, tak vypadá skvěle. Docela slušně tam sekundují Donnie Wahlberg a John Leguizamo a samozřejmně rapper 50 cent, který se mimo hip hopu snaží prorazit i do filmové branže a docela se mu to daří. V této roli sice hraje gangstra ale ne tak přehnaného. Žádné řetězi a za každým slovem se nevyskytne slovo jako "motherfuckin' ". Docel jsem zvědav kam to Curtis Jackson ještě dotáhne. Scénář filmu je průměrový. Seriového vraha jsme už viděli několikrát, tudíž nic nového. Ovšem konec mně velice potěšil. Posledních dvacet minut bylo naprosto výborných a finální zvrat byl vážně dobrý a nečekaný. Největším problémém je ale režisér Jon Avnet. Nemá ještě takové zkušenosti, aby mohl natočit něco extra, něco o čem by se mluvilo ještě za půl roku. Tohle mi vyprchá z hlavy asi tak za hodinu. Za ten konec ovšem to nejsou čisté tři hvězdičky ale spís 3,5*! ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Avnet je břídil a Pacino by měl od něj zdrhnout někam hodně daleko. Gewirtzův scénář stojí za starou belu (vážně tenhle člověk napsal Spojence?), přičemž prvních 30 minut je takovou milou přehlídkou hlášek z traileru, který tu samozřejmě vyznívají dvakrát hůř, a ve zbytku času už se jenom modlíte, aby byl brzo konec, protože zápletka je nezajímavá až hamba a není moc problém vytušit, kudy se bude ubírat. Tohle ani De Niro s Pacinem zachránit nemohli. Vypadá to spíš jako laciná detektivka pro DVD trh, ke který se omylem připletli a díky nim lidi budou říkat "jó, nebylo to špatný, hráli tam De Niro a Pacino a ty já mám rád." Silně doporučuji tenhle film ignorovat a jít si radši znovu pustit božský Heat. ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

Velke zklamani, asi protoze ocekavani bylo moc vysoke a film me neuspokojil v takove mire jak jsem si predstavoval. Velky prumer, jak napsal Renton tuctova detektivka,(ja dodavam)na kterou si po projekci ani nevzpomenete. Nezachrani to ani hvezdne duo a pokud by nekdo mel touhu to nedej boze srovnavat s ''Nelitostnym Soubojem''at si da preventivne jeden zahlavec. 50% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Je jasné kvôli komu som si film pozrel...Chyba! Počas celého filmu a najmä po skončení som sa neprestal sám seba pýtať "PREČO" sa na toto títo dvaja (kedysi) kvalitní herci dali??? Chceli si spolu zahrať, alebo chceli si vyskúšať béčko, kde namiesto nich kľudne mohli figurovať Dolph alebo Jean- Claude? Peniaze? Alovi sa čudujem, prečo sa zase nechal zlákať Avnetom po predchádzajúcom béčkovom filme. Táto sračka si nezaslúži žiadne zľutovanie v hodnotení, tak niečo debilné sa nevidí často..Je fakt umením dosiahnuť to, že ešte aj často používané slovíčko "FUCK" tu pôsobí neskutočne umelo a dokonca otravne! Tá akože prekvapujúca pointa je absolútne trápna a hovadská (a okrem toho mi to bolo jasné už pred prvou polovicou). Toto nie je ani "guilty pleasure", toto je shit nehodný pozretia a koketujúci s odpadom! ()

Galerie (140)

Zajímavosti (13)

  • Ve filmu je De Niro dotázán, zda se mu líbí nosit zbraň. Odpoví, že není nic špatného na střílení, pokud jsou zastřeleni správní lidé. Stejnou větu pronesl Clint Eastwood ve filmu Drsný Harry. (liquido26)

Související novinky

Robert De Niro ve Varech

Robert De Niro ve Varech

11.06.2008

Samozřejmě ne na koupelní léčbě, ale na letošním 43. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Herec, režisér, producent a dvojnásobný držitel Oscara převezme na slavnostním zahájení festivalu… (více)

Reklama

Reklama