Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V ulicích New Yorku začíná řádit sériový vrah, který u obětí zanechává básně popisující jeho hrůzné činy. Případ dostávají na starost dva ostřílení detektivové (Robert De Niro a Al Pacino), přičemž se ukazuje, že hříšník se může skrývat i v řadách policie. (Satan)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (302)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Jsem si naprosto jistý tím, že se mi tvůrci snažili tímto filmem sdělit něco opravdu důležitého. Dělali to ale tak těžkopádným způsobem, že mě podivně kaleidoskopický děj přestal v podstatě zajímat, a z celé záležitosti si odnáším jediný silný a emocemi nabitý dojem- Carla Gugino tady vypadala naprosto kouzelně. Zážitek to byl v tomto ohledu sice silný, zároveň si ale myslím, že původním cílem snímku bylo něco úplně jiného, jenže já nevím co, nehodlám po tom ani pátrat, a trochu mě děsí, kolik kvalitních herců je zapotřebí k natočení něčeho tak chabého. / Poučení: Pro krásu se vyplatí necelých sto minut trpět. (Určeno obdivovatelům Carly Gugino) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých 13 letech od "Nelítostného souboje" se opět setkávají jedni z nějvětších hereckých hvězd a zachraňují jinak průměrnou detektivku. Tentokrát jsou narozdíl od svého předchozího filmu oba detektivové a pátrají po záhadném zabijákovi, který zabíjí ne zrovna nevinné spoluobčany a podezření brzy padá i na jednoho z detektivů. Film celkem dobře šlape a má minimum hluchých míst ale celou dobu to je jen o pozorování hereckých výkonů De Nira a Pacina než o napínavém ději a nemohl jsem se zbavit pocitu, že kromě těchto dvou hlavních hvězd nemá film co nabídnout. Naštěstí nemám těmto dvou starým pardálům co vytknout a závěrečný zvrat se také docela povedl, ikdyž vnímavému divákovi dojde dříve než hercům. Slušný průměr. ()

Reklama

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Po přečtení místních komentů jsem se celkem bál, co z toho vyleze... poprvé jsem viděl tuhle hvězdnou dvojici v Heatu, kde stáli proti sobě a okamžitě jsem si jej zamiloval. Pravda, srovnávat se to spolu nedá, ale že by si Oprávněná Vražda zasloužila takové podhodnocení ? Možná jsem v tomhle případě ignorant, kterej přes svý fanouškovský oči nevidí chyby filmu a len tupě mlsá průměrné scény se svými oblíbenci, ale víte co ? Vůbec mi to nevadí a hrdě se k tomu kdykoli zahlásim ;-) .. u mě výborná podívaná za 90%. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Obvykle si čtu komenty ostatních až po svém, abych se nedala ovlivnit a výsledek ráda srovnávám, a tím se docela bavím. Tentokrát jsem zvolila opačný postup a sjela si první stranu kritických komentářů, až na jednoho, který to napsal i za mě. Avnet není Mann ani Scorcese, protože holt NENÍ, no A CO?! Thriller měl vše podstatné - akci, napětí, vtip, hudbu, výběr herců, zápletku i pointu, kterou jsem nečekala. Patřím totiž k 99% hlupáků, kteří řeší pouze denní nákupy a cestu do práce. Díky za to lepší 1%!! Líbilo se mi to a navíc mám silný pocit, že si Bobby s Alem spolu zahráli víc než jednu partii šachu a užili si vzájemnou vzácnou blízkost dvou přátel. Já si přišla na své a jako bonus jsem "oprávněně" spala celou noc, jako bych dostala do hlavy dvě rány pistolí. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Russell Gewirtz .. Šach mat, pánové. _ Předpokládal jsem o dost větší sračku, ale tuctové kriminální dílo je Righteous Kill v každém případě. Russell Gewirtz opět fabuluje a twistuje rutinní námět a tak je snad každému jasné, že se příběh nebude odvíjet tak průhledně, jak je nám od jeho úvodu předkládáno. Vizuálně má film takový teplý nádech, ale nic zázračného se v technickém směru neodehrává a Jon Avnet ani tentokrát nezvládá nějakou větší režijní přidanou hodnotu. Na druhou stranu mi snímek vcelku příjemně (a hlavně bez nějakých vyloženě nasíracích momentů) utekl, Al Pacino a (zvláště) Robert De Niro svým slavným včerejškům již déle nestačí, přesto je osvěžující na tyto důchodce ve společné akci znovu pohledět. Na tu (procentuální) šedesátku ještě celkově dostatečné. ___ Jen doufám, že až se někdo konečně vynoří se scénářem na tělo pro jiné dvě herecké legendy - Michael Caine & Sean Connery - bude se při vymýšlení vhodné a pokud možno originální zápletky více snažit. 55%. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (13)

Související novinky

Robert De Niro ve Varech

Robert De Niro ve Varech

11.06.2008

Samozřejmě ne na koupelní léčbě, ale na letošním 43. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Herec, režisér, producent a dvojnásobný držitel Oscara převezme na slavnostním zahájení festivalu… (více)

Reklama

Reklama