Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V ulicích New Yorku začíná řádit sériový vrah, který u obětí zanechává básně popisující jeho hrůzné činy. Případ dostávají na starost dva ostřílení detektivové (Robert De Niro a Al Pacino), přičemž se ukazuje, že hříšník se může skrývat i v řadách policie. (Satan)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (302)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jeden klátí sexy forenzní vyšetřovatelku a střílí jak Riviéra Kid, druhý jezdí na mašině a ukojuje umělecké choutky - Artrostop letí obloukem do odpadkového koše, neboť N.Y.P.D nikdy neměl ve sboru vitálnější geriatriky.. Dvojice hereckých gigantů se poprvé ve filmu setkává na té správné straně zákona a právě jejich přítomnost je asi ten jediný důvod, proč se dodívat až do konce (i když se DeNiro pořád tváří jak Paul Vitti).. Tragický scénář připomínající puzzle složený bez třetiny kostek a režie hodná televizní inscenace svádí k myšlence, že pokud by někde v potemnělé uličce našli tělo Jona Avneta se 36 bodnými ranami v hrudníku, jednalo by se z pohledu fandů Bobbyho a Ala o bez diskuze oprávněnou vraždu. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Slabý priemer ak nie podpriemer...Righteous Kill sklamali. Hrozný scénar, réžia a taktiež technické prevedenie... tradičné charizma hlavných predstaviteľov niekam uniká, asi to bude zlým vplyvom prostredia. Na oko seriózna krimi, vo vnútri skazený Avnet. Známe tváre potešili, avšak nemôže byť úplne všetko postavené na hercoch. Tie "zmyselné dialógy" a slovné hračky mi vybili dych...5/10 3* zo súcitu k "dôchodcom"... ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Když mi pár přátel tvrdilo, že Righteous Kill není moc dobrý film, nechtěla jsem jim věřit. V dalekém zákoutí své duše jsem doufala, že nemají pravdu. A neměli. Righteous Kill totiž není "jen" špatný film, je to hybridní sračka, jejíhož scénáristu i režiséra bych poslala bez zpáteční letenky do amazonských pralesů, aby už nikoho jako je Pacino nebo De Niro nemohli nikdy do svého filmu naverbovat. Problém je v tom, že si tenhle film hraje na hrozně drsnou a tajemnou kriminálku, kde se vám má všechno spojit až v posledních deseti minutách, jenže scénář je zjevně napsanej pro lidi, jejichž IQ se pohybuje v záporných hodnotách. Jinak si totiž nedovedu vysvětlit, že jsem tuhle úžasnou geniální pointu prokoukla v prvních 15 minutách. To mi skutečně nemá přijít divné, že De Nira nikdy nevidíme během vraždy, že se ruka vraha vůbec nepodobá té jeho a že ve filmu Avnet "mistrně" skrývá fotku se skutečným vrahem, když ho svědek identifikuje? A jako by tahle dechberoucí pointa nestačila, musí nám scénář ještě podstrčit závěr, který až nápadně připomíná podání rukou v Nelítostném souboji, jenže tady - bez atmosféry, bez vyvrcholení, se sešlým Pacinem a De Nirem v šedivé teplákové soupravě, která podezřele ladí s jeho vlasy - vyznívá jako slušná parodie. Ještě se mi nestalo, že bych v některém Pacinově filmu přeskakovala kupředu, abych se ušetřila sentimentálních výlevů. Ale jeden asi první být musel. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dva velcí herci v obyčejném filmu. Ani jeden z nich už není "kmotrem" a také jim chybí zdravá motivace. Z těchto důvodů ani nechápu, proč si dvojice Pacino-De Niro pro svou spolupráci vybrali natolik slabý film bez silných postav a scén. Jon Avnet vůbec nepřekvapil a další jeho film patří do obyčejného průměru. Righteous Kill je filmem, na který se pravděpodobně podruhé podívat chtít nebudete, protože k tomu není důvod. I když je závěr postaven na jediném zlomu, nepřijde vám překvapující ani podivný a možná jako já za něj prostě budete rádi (protože znamená konec filmu:). Je to určitě škoda, ale "kmotři" mají ještě pár let na nějaký společný film, který si zaslouží dvě takto slavná jména. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Jsem si naprosto jistý tím, že se mi tvůrci snažili tímto filmem sdělit něco opravdu důležitého. Dělali to ale tak těžkopádným způsobem, že mě podivně kaleidoskopický děj přestal v podstatě zajímat, a z celé záležitosti si odnáším jediný silný a emocemi nabitý dojem- Carla Gugino tady vypadala naprosto kouzelně. Zážitek to byl v tomto ohledu sice silný, zároveň si ale myslím, že původním cílem snímku bylo něco úplně jiného, jenže já nevím co, nehodlám po tom ani pátrat, a trochu mě děsí, kolik kvalitních herců je zapotřebí k natočení něčeho tak chabého. / Poučení: Pro krásu se vyplatí necelých sto minut trpět. (Určeno obdivovatelům Carly Gugino) ()

Galerie (140)

Zajímavosti (13)

Související novinky

Robert De Niro ve Varech

Robert De Niro ve Varech

11.06.2008

Samozřejmě ne na koupelní léčbě, ale na letošním 43. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Herec, režisér, producent a dvojnásobný držitel Oscara převezme na slavnostním zahájení festivalu… (více)

Reklama

Reklama