Reklama

Reklama

Harold a Kumar se vracejí a tentokrát míří do Amsterdamu, kde je snadno k mání marihuana. Problémy však začínají už v letadle, kde si jedna pasažérka splete Kumara s teroristou. Oba hrdinové se tak ocitnou na Guantanamu, odkud se jim podaří utéct...
Harold a Kumar jsou zpátky, ještě vyhulenější a vymaštěnější než bývali. Před čtyřmi lety se vydali za hamburgery, dneska si to namířili přímo do Amsterdamu. Se snadným cílem a stejným průběhem: spousta alkoholu, lehkých drog a sbírka podivných postav, o kterých se vám většinou jenom zdá - na cestě za poznáním. Bohužel problémy začínají už v letadle, kde si jedna pasažérka splete Kumara s nebezpečným teroristou. Oba hrdiny pošlou šupem do vězení na Guantanamu, odkud se jim podaří utéct, a vrací se i starý známý Neil Patrick Harris, který hraje sám sebe, takže o zábavu je postaráno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (398)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Harold & Kumar rozhodně není snímek, který si bez mrknutí oka zasluhuje plný počet hvězd, ale jedná se o solidní zábavu, která má několik příjemně překvapivých momentů. Tato až šokujícně nekorektní komedie začínáji, přiznejme si trochu jinak než jsme čekali. Zpočátku se totiž může zdát, že hlavním hnacím pohonem tu bude důraz kladený na fekální humor v těch nejméně vhodných okamžicích. Ale není to pravda. Jen co uběhne několik minut, dozvídáme se, že Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay je nejen komedie z příběhem, ale hlavně s dokonale uhozenou zápletkou, která dovede vytáhnout vtipy i z míst, kde bych je nikdy nečekal. Na jednu stranu se nejedná o žádný velký humor, ale jak řekl (napsal) EdaS spíš o "nezávaznou letní blbinu", na stranu druhou si nelze všimnou absolutně přesného timingu jednotlivých vtípků, které v celkovém kontextu fungují opravdu skvěle. Stačí se jen odreagovat a naladit se na správnou vlnu, Harold & Kumar, vám s tím však rádi pomohou. Komedie, překračující tabu, která si dělá srandu z věcí, o kterých se nevtipkuje. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

O maličko horší než jednička, a to hlavně proto, že spousta fórů odkazuje přímo na předchozí část, kterou když jste neviděli, nemáte šanci si genialitu těch několika málo momentů užít naplno. Sakl trávy vrací úder v ještě odvážnější scéně, Harold s Kumarem prochází povážlivou vztahovou krizí, Maria je pořád stejně sexy a Neil Patrick Harris drží nad celou šíleností ochrannou ruku, žere houbičky, pronásleduje jednorožce a... bacha na největší spoiler v awesome dějinách... přežívá svou vlastní smrt. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Minimálně stejně tak dobré jako jednička. Začátek se sice nese v duchu zbytečně nechutných fórů, ale ty celkem brzo odezní a nastupuje vytoužený, hrubě prof*ckovaný výlet napříč Amerikou, ve kterém nechybí Ku Klux Klan, bottomless party, zhulený George Bush a samozřejmě jako vždy awesome Neil Patrick Harris. Trojka? Bring it on... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Doušek marihuanového kouře do tváře George W. Z extrému do většího extrému uhánějící komedie, která nezná pojem „politická korektnost“, nerespektuje žádná společenská tabu a ze dvou variant vždy volí tu, která naštve více lidí. S menší dávkou nadhledu a větší dávkou zbytečných prasečinek než Borat, poukazují Harold a Kumar na tupost jistých Američanů, primárně těch, jež živí byrokracie onoho státu, který je „za vodou“ pouze doslovně. Velice dobré, ani se nestydím napsat chytré vtipy jsou vytahovány ze stejného pytle, kde je k nalezení mimo jiné vynucený orální sex, párty „dole bez“, extrémně nevkusná a po pár vteřinách nevtipná soulož s krásnou dívkou a velkým balíkem trávy. Zmíněné scény mi osobně dost vadily, ale rád jsem před nimi zavřel dobrý vkus do skříně v naději, že bude následovat další vtip typu „Mluví dialektem, který jsem ještě nikdy neslyšel“. A ano, vážně se jich ještě pár našlo, jenom to čekání na ně mohlo být kratší (což ostatně mohl být celý film). Třeba veškeré dojemné chvilky, napsané zjevně během vzácných chvilek střízlivosti scénáristů/režiséru, patří do úplně jiného filmu. Apendix: Neil Patrick Harris NENÍ mrtvý! (Aneb, proč se vyplatí vyčkat až do samého konce.) 75% Zajímavé komentáře: Lateef, Shit , Pedestrian ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Ak niekto čaká vtipný, šialený a v rámci možnosti inteligentný roadtrip movie v štýle prvého dielu, bude zrejme sklamaný rovnako ako ja. Jedná sa síce stále o šialený, nereálny a zhúlený sled udalostí, no namiesto humoru zostal len hnus...a nuda. V polovici som mal tých nechutností dosť a len s veľmi zlým pocitom som čakal na ďalšie nezmyselné vedľajšie postavy. Pritom som sa ale nemohol zbaviť predstavy, že ak by tvorcovia tento film vzali trochu inak, mohla by z toho vzniknúť dobrá satira. Takto bohužiaľ zostalo len minimum humoru, maximum fekálií a Neil Patrick Harris...s prižmúrenými očami 2*. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (13)

  • Když jde Harold (John Cho) v letadle na záchod, Kumar (Kal Penn) má za hlavou modrý polštář. Hned v dalším záběru tam už není. (dan.pacino)
  • V severoamerických kinech film utržil 38,1 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 43,5 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama