Nakažení smrtí (video film)

Insanitarium

Horor / Thriller

USA, 2008, 85 min

Jeff Buhler

Pro mě docela dost příjemné překvapení. Příběh je sice hodně prosťoučký a sposta dialogů přímo tahá za uši (některé jsou tak klišovité, až se člověk musí smát), ale jatka v poslední třetině fakt stojí za to. Peter Stormare přehrává jako o život, ale k jeho postavě to tak nějak sedne, výkony ostatních herců jsou v rámci žánru přijatelné. Některé narážky na slavnější filmy již vypíchnul Tanus, já jenom doplním, že jméno jednoho z pacientů - Loomis - je mi taky nějaké povědomé, že áno Miku...(5.8.2008)

• tron

„Nie je mŕtvy. Len už ho svet nezaujíma.“ Od prvých sekúnd som vedel, že som začal pozerať film, ktorý bude hrozný. U niektorých filmov totiž minimálny rozpočet razí od úvodnej scény: herci, ktorí nevedia hrať, iba sa tak všelijako čudne tvária, hudba ako z TV seriálu zo 70. rokov (20. storočia), smiešne dialógy, hrozná kamera, nulová výprava (okrem futuristických „bielych kobiek“), nulová psychológia, hlúpe zvraty, mizerné krvavé scény (pôsobivá bola len finálna lobotómia), ďalej pokračujte sami. Jedinou známou tvárou podradného céčka je Peter Stormare, zasa nenápadito v zápornej úlohe. Logiku (do blázinca sa dostane každý, kto na verejnosti kričí a do pol pása sa vyzlečie) nebudem riešiť, rovnako tak to, že v meste majú jediný pár policajtov a jedného zamestnanca v blázinci, robiaceho na všetkých oddeleniach (denné i nočné, podotýkam v priebehu jedného dňa). Je to ešte horšie, ako obdobný psychiatrický MADHOUSE s Lanceom Henriksenom. Pokus o Hannibala Lectera bol doslova smiešny.(28.5.2011)

• LIVINGDEAD

Tak dlouho jsem na film čekal, tak dlouho jsem se těšil... přišlo ale zklamání. Až na 2 scény - kdy jeden pokusný pacient zlomil sestře ruku a byla vidět zlomenina a ta druhá, když sestra pojídala ruku....! Toť vše - slabé, nudné, béčkovité, prostě podprůměr!(10.8.2008)

Povedený horor, pomalejší rozjezd trochu shazuje snímek, ale v rámci hororů to není tak nečastá záležitost. Herecky je snímek průměrný, žádných „oscarových“ výkonu se nedočkáme. Hodně dobře je využit kontrast krve a bílého okolí (stropy, podlaha, stěny, prostěradla…) na pohled to vypadá velice dobře, ani samotnou krví se tu nešetří. Gore efekty působí rovněž dobře! Peter Stormare mi jako záporák ze začátku moc neseděl, ale v další části jsem si ho oblíbil, nakonec byl podle mě pro roli dobře zvolen. Finále je slabší, nemá pořádnou gradaci, jakou by si zasloužilo. btw: hodně je povedená scéna s kočkou a úplný závěr ;¨-)(9.8.2008)

• Reiniš

Béčko s několika povedenými scénami a originálním nápadem s psychiatrickou léčebnou. Jess Metcalfe a Kiele Sanchez hrají dobře, za to Stormare se moc nepředvedl. Kdyby Insanitarium vzniklo tak před dvaceti lety mohlo se jednat o kultovní záležitost, dnes už působí poněkud zastarale.(19.9.2008)

• hippyman

to byl jako nějakej nepovedenej pilot k céčkovýmu půlnočnímu seriálu?! insanitarium v sobě nemá naprosto nic, co by se nevypařilo do druhého dne od sledování... ale klobouk dolů za ty lázně - za tolik cisteren falešný krve by se nemusel stydět ani jakubisko... jestli můžu radit, vyhněte se tomuhle blázinci obloukem! 30%(20.11.2008)

• Smok

Amícky cvokhaus pod vedením pána riaditeľa Mengeleho. K tomu kopec krvi a tupý príbeh akože idem zachrániť zbláznenú sestru, tak sa dám zavreť aj ja. Najsmiešnejšie však je ako film sám seba berie vážne.(28.3.2009)

Hustá druhá polovina vynahrazuje pomalejší rozjezd. Pan doktor Peter "Mengele" Stormare by si zasloužil určitě víc prostoru.(17.11.2008)

65%(16.10.2008)

• HateBreeder

Co napsat k filmu, jehož nejatraktivnějším činitelem je hlavní představitel? Vzhledem k tomu, že nejsem gay, to pro film není moc pozitivní. Sanatorium plné nakažených a hladových "zombií", šílený vědec aspirující na sympaťáka roku, no a v neposlední řadě, onen slaďoučkovský hlavní hrdina. Musím však uznat, že s hráběma v jedné ruce a Evou Longoriou na té druhé mu to slušelo víc. V tomhle "krvavém průseru" je jeho sexappeal trochu mimo mísu .-)(18.6.2009)

Zvláštny debut, dobrý Peter Stormare. Prvých 40 min môžte preskočiť, potom začína krvák ako sa patrí (krvou sa nešetrilo), zaujímavý nápad, ktorý nie je dotiahnutý do konca, snaha Jesse Metcalfe "hrať" bije do očí, ale nám to nevadí my sa zabávame dobrým koncom (asi niekto videl filmy 28 Dní a Týždňov) a neurazil by som sa za pokračovanie...(1.9.2008)

Bulherovo mužstvo po zdĺhavej oťukávačke nastúpilo do vydareného druhého polčasu a krv striekala len taká rozkoš.(16.8.2008)

Prostředí blázince nebyl špatný nápad a rozhodně to je místo, kde bych nikdy nechtěl skončit. Škoda, že to celé působí dojmem nedotaženosti a o scénáři ani nemluvě. Pomalý rozjezd je asi největší chybou, protože při takto prostém ději, je lepší akční linie, na které vše stojí nebo padá. Ta začíná až v druhé polovině filmu, která nabízí celkem příjemné pokoukání, sem tam nějakou tu krvavější scénu, a to, co jsem chtěl, jsem dostal.(17.1.2009)

Nechat se zavřít do blázince kvůli své sestře může mít pro Jesseho Metcalfa až fatální následky. Zvláště když tomuto ústavu šéfuje šílený doktor Peter Stormare, který na svých pacientech provádí pokusy po nichž se postupně začínají měnit na krvelačné zombíky. A cesta ven vede právě přes ně a oni začínají mít velký hlad. Nečekaně zábavný, krvavý a brutální horor mě ani na chvíli nenudil. Horor jak má být.(26.4.2010)

Nesouhlasím s LIVINGDEAD ! Mně přišel film na slušné úrovni. Zajímavý a originální příběh a bavil jsem se. Prostě nadprůměrný horor.(20.10.2010)

• Radiq

Klasické schéma blázince, kde jsou dělány na lidech pokusy, se tady zvrhlo na krvelačné zvířecí lidi toužící žrát se navzájem a zabít všechno. Vadilo mi na tom hodně věcí, například že děj jakoby hrozně přeskakoval - jednou je tam honí, pak zas je klid, pak najednou zas je honí, pak zase klid... Taky hlavní postavy jsou chvíli ok, chvíli ne, chvíli tady, chvíli tam. No prostě ten film mi nic nedal. Krvavé scény a scény násilí nebyly špatné, ale neprahnu po tom...(17.5.2009)

• Tereza666

Hrozný film, který jsem v pulce vypla! Trapné, nudné a děsně amatérské!(31.8.2009)

• Terva

Režie a scénář - Jeff Buhler. Kamera : Robert Hauer.(8.5.2011)

• Cushing

Tady někdo píše, že prý "béčko jako z učebnice". Ó nikoli. Dobrý béčko sice vykrádá, ale přece jenom něco stvoří, přestože se třeba stydíme přiznat, že se nám to líbí. Tenhle "film" vykrádá velikány, ale výsledek nestojí ani za komentář.(27.8.2008)

Dobře situovaný horor s dostatkem gore a množstvím krve. Bílá chodba s krví dostatečně kontrastuje. Napínavý až po dlouhém začátku, který trvá do akce zbytečně dlouho. 65%(22.1.2009)

<< předchozí 1 2 3 4