Reklama

Reklama

VOD (1)

Keith Ripley je starý zkušeny lupič, který se řídí nepsanými zákony zlodějů: odvést svou práci, krýt partnerovi záda, nezdržovat se a nikdy nespolupracovat s policii. Jeho bývalý partner Victor se těchto pravidel bohužel nedržel a zaplatil za to životem. Nyní však Keithovi docházejí síly a on dluží příliš peněz ruské mafii, aby se do nějaké větší akce pustil sám. Objevuje se ale Gabriel - mladý a poněkud temperamentní pomocník, který s Keithem nejprve těžko hledá řeč, ale později s ním vytváří sehranou dvojici. Společně se poušti do jejich životni akce, která by jim oběma - v případě úspěchu - zajistila klidný důchod. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (195)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Průměrný loupeživý snímek s vyprahlým Antonio Banderasem, který už by měl Hollywoodu podobně jako třeba Nicolas Cage dávno zamávat. Pro některé bude film ztrátou času, pro některé normálním šumákem. Pro mě to bylo něco mezi. PS: Je docela možné že Banderas už zůstane pouze u dalších několika dílů Shreka. PS2: Tom Hardy zoufale nevyužitý ..... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Prostředí 6/10/// +příjemná dvojice Banderas a Freeman, dobrá hudební melodie, zajímavé a napínavé -dost překombinovaný závěr/// Takový klidnější a klasickým způsobem natočený snímek, jen se spoustou moderních hračiček a moderním způsobem zdolávání nástrah. Příjemná dvojice, přiměřeně akční. Možná neohromí každého, ale jinak je to příjemný oddechoví film./// Celkem 72%/// ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Takové 2,5*. Morgan Freeman a Antonio Banderas v televizním "con" filmu. Nebo to možná není TV, ale příběh i výprava jsou podobně chudičké. Ti dva se seznámí v metru, kdy mladý zloděj okrádá obchodníky s klenoty a starý zloděj přihlíží. A pak mladého angažuje pro krádež vzácných ruských klenotů, střežených v tom nejpečlivěji hlídaném trezoru. Ale i nejpečlivěji hlídaný trezor má slabiny... Ale stejně tak i zloději, takže se na konci dočkáme double twistu a nečekaného odhalení, vlastně dvou, ale také v podstatě happy endu. Celé je to však hodně televizní - samotná zápletka navzdory možná překvapivému závěrečnému odhalení je velmi prostá, navíc rozvíjení děje pomaloučké a prolínané záběry na bary ruské čtvrti, kde Banderasova postava svádí místní právničku. Ani o nějakém velkém herectví se proto nedá mluvit. Banderas i Freeman hrají na půl plynu, jakýsi svůj standard, vydělali si, a víc je asi nezajímalo. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Obvyklý loupeživý twist - průměrný taneček žánrových klišé, kterému okrajovou pozornost vydobude slušné obsazení. Je to sice počin poněkud blbějšího rázu (opravdu tupé zvraty a myšlenkové nedotaženosti), nicméně právě ona herecká svita drží celou tu paseku někde kolem toho průměru a sem tam vám i dovolí se pobaveně pousmát. Scénář ovšem bez pardónu na draka. Film je i na IMDB v originále uváděn jako THICK AS THIEVES, co si ale vybavuji, je v titulcích jednoduše označen jako THE CODE. 50% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Morgan Freeman neraz v rôznych rozhovoroch prezradil, že by si rád zahral zloduchov a kriminálnikov aj v menej ambicióznych filmoch. Pár ich už na konte má Povodeň, Nabiť a zabiť, Wanted..., ale toto bol trošku trapas. Myslím, že obsadenie hercov akými sú M. Freeman i A. Banderas je plytvaním ich talentu. Mohol ich nahradiť ktokoľvek menej hviezdny a film by mnoho na kvalite nastratil. Slabé tri hviezdičky. 50%. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Scény z metra odehrávající se v New Yorku byly natočeny v Sofii (Bulharsko) a vozy byly ruské výroby (typ 81-714.2). (FilmFan24)

Reklama

Reklama