Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý muž odjíždí z města na odlehlou venkovskou samotu, kde žil jako dítě. Počáteční idylku však naruší vztah s místní dívkou, mladíkův návrat k malířství, zjištění, že se dříve v okolí děly kruté události spojené s vraždami nacistů na sklonku války a zapomenutá místa v domě, související se vzpomínkami na jeho dětství… (Devadesát Dva)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Posledná skúsenosť s Herzovou tvorbou - horor “T.M.A.”. Hodnotenie som neriešil, nemá zmysel. Objektivita je na úrovni tej mojej pri hodnotení akčných filmov, muzikálov či Japonských animé. Herz v minulosti natočil niekoľko zaujímavých rozprávok s temných nádychom. Bol som teda zvedavý, ako zvládol samotný žáner bez vedľajších bŕzd, ako prístupnosť pre mladistvých a podobne, kedy sa už vlastne nemá načo vyhovárať. No a ako to dopadlo? Snaží sa to byť strašidelné, obohatené o nejaké tie gore zábery, či intimitu. Lenže z pohľadu atmosféry to príliš nefunguje, gore nepobúri, pričom tie scény, ktoré sa objavia nie sú nijak prevratne spracované. No a tá erotika? Tak tá je viac menej klasicky Československá, teda nijaká. Slabý priemer, ktorý nezachránila ani snaha v odkrytí záverečnej pointy .. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru se za tento snímek Juraj Herz rozhodně nemusí stydět. Tohle je Herz 21. století s perfektní kamerou, prostorovým zvukem a skvělým způsobem rozloženým dějem. Dobře napsaný, skvěle zpracovaný. Téma je rozhodně v normě únosnosti. Juraj Herz je skvělej od 60tých let dodnes, což je v současných poměrech českého filmu velmi ojedinělé. Nevím, kdo jiný, kromě mistra Švankmajera, by měl v Česku natočit horor. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Od mistra Herze, režiséra Spalovače mrtvol, jsem čekal něco svázanějšího a smysluplnějšího. Zde však nedávají smysl ani dialogy, ani název "tý em ej". Navíc, kdo kdy v hororu viděl takový happy-ending?! Ty dvě hvězdičky jsou spíše za hezky odvedenou technickou (především obrazovou) stránku a odkaz na The Shining Stephena Kinga. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Juraj Herz je bohužel dávno senilní, jak dokazuje např. tento rozhovor nebo právě film Tý Em Ej. Oprýskané zdi, oškliví herci a zelený filtr ještě nedělají z filmu horor, to by musel mít film lepší scénář, takhle jedna hloupá a směšná scéna střídá druhou. Největším hororem je tak příšerná agroalternativní hudba v úvodní scéně a v závěrečných titulcích (nepřekvapivé zjištění, že scénárista filmu je zároveň členem oné kapely je už jen třešničkou na dortu) ()

Dellamorte

všechny recenze uživatele

Tak ahojte, rada by som s vami videlila svoj zážitok. Nikto mi na celej the báze nexcel povedať kde to premietajú, nikto ani po záverečnej nexcel posunúť linky na freeway tejto takéjže kultovky.Finaly som si vďaka užívatelovcovi the kultoviek ( nexce byť menovaný ) užila tú ozajstnú československo-ú hororovú hostinu the. V tesnom závese som absolvovala aj ZLO, The, takže zážitky musím hodiť do centrifúgy a vyčkať na rozbor. Nepochopila som ale Zuzkinu, tiež " debušé " Andyho účasť v tejto Ďuriho patlanine. Dlhého Míšu mám rada, ale toto nepotreboval, no a Radek si to zaslúžil. Nexcem vyšahať nejaký hybrid žaner, ale tha uznaj - "kamkové ZLO / bludná TMA / prep*čovaný BLAVAFILM s banánom po záruke, vo všetkom majú slováčiská prsty, az by sa SiBila DiVila.Musím končit a tiež ani radšej nehodnotiť. Ta ftedy do najsambližnej hooohooo stretávky pred vyprázdneným hoohoo kinom, The. Čafte. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Hlavním natáčecím místem byla Valeč v okrese Karlovy Vary. Jako Markův (Ivan Franěk) dům posloužil letohrádek ve valečském Zámeckém parku, jenž je i ve skutečnosti v havarijním stavu. (skudiblik)
  • Hudební skupina, která se ve filmu objeví, je ve skutečnosti Lili Marlene. (Amras)
  • Autor scénáře Martin Němec nebyl s výsledkem natáčení spokojen. (sator)

Související novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

Reklama

Reklama