Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý muž odjíždí z města na odlehlou venkovskou samotu, kde žil jako dítě. Počáteční idylku však naruší vztah s místní dívkou, mladíkův návrat k malířství, zjištění, že se dříve v okolí děly kruté události spojené s vraždami nacistů na sklonku války a zapomenutá místa v domě, související se vzpomínkami na jeho dětství… (Devadesát Dva)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Já už nic nechápu. Může mi někdo vysvětlit jak je možné, že tentýž člověk, co zrežíroval úžasného Spalovače mrtvol či obstojný Habermannův mlýn, jak takový člověk dokáže vytvořit takovou nepopsatelnou kokotinu, jako je T.M.A.? Tento film je totálně o ničem s velmi rozrostlou skupinkou neherců, kteří spolu závodí, kdo svoji roli zahraje nejhorším způsobem. Tady je škoda se zbytečně rozepisovat. Každý prvek filmu je totálně špatný. Lituji času, který jsem této sračce obětoval. A vás, kteří jste tento nesmysl ještě neviděli varuji, tak hlasitě, jak je to jen možné. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

T.M.A. není taková katastrofa, jak by se mohlo z reakcí mnohých (mj. četných rádobyodborníků) zdáti. Je to prostě průměrný horor, který je neobvyklý snad jen tou češtinou a pár odvážnými scénami. Příběh muzikanta a malíře Marka, který se vrací do starého domů svých rodičů, aby (nechtěně) oživil staré vzpomínky, je slušně poskládaný, hlavní dějová linka má svou logiku - což se sice o některých dílčích epizodkách říci nedá (jak na to mnozí šťouralové poukazují), ale popravdě řečeno - neznám horor, kde by se postavy chovaly přísně logicky a nedělaly blbosti...probůh, dyť je to horor... Z filmu je poznat řemeslná zručnost a občas i pěkný nápad. Herz určitě nezapomněl, jak se tvoří napětí a jak divákovi předvést kouzlo žánrového filmu. Těžko v tom hledat něco víc a myslím, že ani režisér - kromě odkazu na nacistické vraždění mentálně postižených dětí - hlubší myšlenku do svého filmu vkládat nehodlal... Ergo: Takto si dílo senilního starce rozhodně nepředstavuju (to už spíš Post Coitum nejmenovaného mladšího kolegy). Zkrátka T.M.A. je obstojný český pokus o žánrový film a osvěžující vsuvka mezi ty skutečné blbosti, které se tu v hojné míře točí - ovšem s dovětkem, že to ale také není žádné artové veledílo. Naopak mezi výbornými filmy (které se tu kupodivu taky občas natočí), se bude krčet trochu v pozadí. ()

Reklama

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

D.N.A. . . . Myšlena tím duševní podagra, žeroucí s mlaskáním mistrovu pošahanou snahu o tvůrčí čin a našinci pak poslední zbytky >hezkých< vzpomínek na doby kulturní tmy, kdy naši "mistři" filmu byli schopni v kontextu doby a situace tvořit >krásu< , nebo aspoň filmy s jakousi tvůrčí poctivostí, s duší a nějakou uchopitelnou poetikou ve vztahu k oněm dobám a možnostem, nejen technickým... Však víme, že... Tohle je ovšem tak laciný hnus a šmíra, to mi připadá jak film nějakého začínajícího vytrendovaného protekčního blba, co se - jak už to tak v téhle době a společnosti chodí - probonzoval na Fámu a napapaný granty a dotacemi dělá že sežral celý svět. S idiotskými hereckými kreacemi reálné čudlárny a otravně nerváckou kamerou, posílající celé to směšné snažení do... °-/ . . . Víc už se mi to ani nechce p.i.t.v.a.t. . . . D.m.s.n. páně režisérovo zasloužené D.N.O.! - - - - - (Poprvé nahlédnuto a se sebezapřením bez soustředění a chuti dohleděno /ze stupidních studijních důvodů/ 3.12.2011 na >tévé nepríma< , hodnocení 1811., komentář zde nasráním zatemněný jako dvěstětřiačtyřicátý - 3.12.2011) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Jediné co na tomto filmu není úplně špatné, je námět. Být scénář trochu lépe propracován a hlavně být film zcela jinak natočen, teoreticky vůbec nemohl být špatný. Vlastně mě až převkapilo, jak moc se T.M.A, Herzovi, v rámci českého filmu na pouštění hrůzy osoby nejpovolanější, nepovedla. Film vypadá hodně amatérsky, téměř jako debut nějakých laických nadšenců a vizuálně působí jako špatný televizní film. A to je vzhledem k tomu, jaká velká osobnost jej točila na pováženou. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Strašidelný dům, duchové, temné síly, výborná hudba ( hlavně Lili Marlene, projekt M.Němce). Jedním z ústředních motivů je pocta L.Fulcimu, bohužel, i přes občasné gore efekty, Fulci to není. Je to Herz za zenitem. Zatím jsem neviděl Habermannův mlýn - dle ohlasů povedený, tak snad Herz ještě nepatří do starého železa. Chvílemi jsem měl pocit, jako by se režisér vracel k nové vlně 60.let. Přidat více psychadelie, symbolů a snových obrazů, vše natočit černobíle a před 42 lety, byla by z toho klasika... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Když prodavačka v obchodě přinese stojícím mužům u pultu piva, položí je na jeho okraj, protože muži mají ještě nedopito. Avšak v dalším záběru, kde se jen změnila kamera a ne čas, tři nová piva na okraji pultu nejsou. (TheDave)
  • Filmová psychiatrická léčebna, kde byla umístěna sestra hlavního hrdiny Tereza, byla natáčena na zámku Krásný Dvůr. (a-ja)
  • Hlavním natáčecím místem byla Valeč v okrese Karlovy Vary. Jako Markův (Ivan Franěk) dům posloužil letohrádek ve valečském Zámeckém parku, jenž je i ve skutečnosti v havarijním stavu. (skudiblik)

Související novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

Reklama

Reklama