Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý muž odjíždí z města na odlehlou venkovskou samotu, kde žil jako dítě. Počáteční idylku však naruší vztah s místní dívkou, mladíkův návrat k malířství, zjištění, že se dříve v okolí děly kruté události spojené s vraždami nacistů na sklonku války a zapomenutá místa v domě, související se vzpomínkami na jeho dětství… (Devadesát Dva)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

woody odpad!

všechny recenze uživatele

Konečně pořádný český midnight movie (ve kterém není Gottwald ani jiný bolšán). Ale jinak asi film, ve kterém se hororová atmosféra vytváří ukousnutým uherákem, pokaženým bojlerem ve sklepě a nezničitelným rádiem dopadnout nemohl... "Jak ses mi dovolala? Můj mobil je vybitý." Zkrátka je to jeden z těch vzácných typů filmů, které jsou tak hloupé, až jsou vlastně strašně vtipné. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Prochechtali jsme se tím s Legasem od začátku až do konce a s námi celý sál Klubu kultury na LFŠ. Chechtali jsme se neuvěřitelně dementním dialogům, neuměle převedeným početným těžkotonážním klišé, stupidnímu chování postav, debilnímu polopatismu... a docela by mě zajímalo, jak se na tuhle reakci publika tvářila přítomná herecká delegace k filmu. T.M.A. je pro český horor totéž, co NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ pro český akční film. Velezábavná béčková fraška, kterých bude v budoucnu doufám přibývat. Jinak jsou tu ale minimálně dva zásadní rozdíly - především oproti NVN je humor v T.M.Ě. z 95 procent nechtěný, ale zase jako horor funguje T.M.A. podstatně líp než NVN jako akční film. I když je to celé hrozně ohrané a k tomu neumětelsky zinscenované, nebál bych se totiž mluvit o atmosféře (a ke konci už je to solidní psycho), na kameře je znát snaha a podrželi to i dobří neokoukaní herci, nemluvě o geniální scéně lesbického sexu :) ()

Reklama

d-corso 

všechny recenze uživatele

V žádném případě to není nejlepší Herzův film. V žádném případě to není nejlepší český horror (tím je, alespoň pro mě, Panna a netvor od jistého Herze). V každém případě je to ale nejčistší žánrový příspěvek, který kdy v místních (filmově) zaprděných luzích a hájích vznikl. Tý Em Ej (muhehe), jsem se po hrůzných Černých baronech, zcela upřímně dlouho dopředu obával. Cítil jsem ve vzduchu velký průser a nedůstojný závěr kariéry jednoho z nejlepších česko(slovenských) režisérů. A moje očekávání se konečně jednou nenaplnila. Konečně si mohu po delší době vykloubit další prst k napočítání kvalitního českého filmu po roce 89. Jen mě tak napadá, pokud jsem začal u palce levé ruky, jsem teď alespoň u prostředníčku ruky pravé? Nevím, dohledám a později případně doupravím... Ale pro tuto chvíli - díky bohu (a Herzovi) za Tmu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

T.M.A. doplácí na to, že v sobě chtěla mít všechno. Jsou zde obsaženy prvky snad ze všech hororových subžánrů, od duchařiny po hixploitation, bohužel to k sobě moc nepasuje. Respektive formálně by to snad i pasovalo, ale scénář si s tím nedákaže smysluplně poradit. Kupříkladu nacistické vraždy dětí jsou zde opravdu jen a jen proto, aby zde byly. Naštěstí Herzovi se daří budovat tak dobrou atmosféru, že při sledování ta samoúčelnost nijak zvlášť neruší, divák si to začne uvědomovat až zpětně. Ona zmíněná atmosféra je značně specifická, nedá se přirovnat k americké hororové tvorbě, starému eurohororu, ani k Asii. Je to ryze české hororové prostředí, na které ale z filmů prostě nemůžeme být zvyklí, protože tu snad ještě nikdy nebylo. Ale dalo by se na něj (a snad i bude) dobře navazovat. Měl jsem z toho takovej pocit, jako jednou kdysi v podvečer na Šumavě, na louce s opuštěnou kapličkou a za deště. Herci jsou celkem obstojní, jen ta čeština zní někdy drobet divně (ale věřim, že cizinci by z toho mohli mít lepší pocit, stejně jako my, kdyby se T.M.A. vkusně nadabovala do angličtiny). ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Od mistra Herze, režiséra Spalovače mrtvol, jsem čekal něco svázanějšího a smysluplnějšího. Zde však nedávají smysl ani dialogy, ani název "tý em ej". Navíc, kdo kdy v hororu viděl takový happy-ending?! Ty dvě hvězdičky jsou spíše za hezky odvedenou technickou (především obrazovou) stránku a odkaz na The Shining Stephena Kinga. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Američtí distributoři se Juraje Herze pořád ptali, co znamená zkratka T.M.A. Nevěděl, jak jim to má vysvětlit, tak si nakonec dodatečně vymyslel název „The Mysterious Address“. (raininface)
  • Ve scéně, kdy veze Marek (Ivan Franěk) pošťačku autem do města, stěrače téměř nestíhají stírat, protože je obrovská průtrž mračen. Ve stejnou chvíli ho pošťačka upozorní na křížek, u kterého má zastavit. Když vystoupí, prší pouze nepatrně. (TheDave)
  • Když prodavačka v obchodě přinese stojícím mužům u pultu piva, položí je na jeho okraj, protože muži mají ještě nedopito. Avšak v dalším záběru, kde se jen změnila kamera a ne čas, tři nová piva na okraji pultu nejsou. (TheDave)

Související novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

Reklama

Reklama